Security Trends in 2014

In het Infosecurity magazine met als thema ‘Security Trends in 2014’ geeft Marinus Kuivenhoven, senior security expert van Sogeti, zijn visie over hoe security in de genen van de organisatie bijdraagt aan beter zakendoen. Net als bij Volvo.

Deze Zweedse autofabrikant is er namelijk van overtuigd, dat je geen concessies doet op veiligheid van mensen wanneer je van a naar b rijdt. Ze innoveren voortdurend in beveiliging waarmee rijden zonder zorgen wordt gewaarborgd. Dat zou ook voor de informatievoorziening van overheid en bedrijfsleven moeten gelden.

Secure Development Lifecycle

Marinus geeft zijn visie op hoe informatiebeveiliging met het volgen van een Secure Development Lifecycle integraal onderdeel wordt van de levenscyclus van bedrijfsactiviteiten. Daarmee worden problemen opgelost waar ze ontstaan met een hogere kwaliteit als gevolg.

Security als enabler

Gelukkig staat ‘security als enabler’ ofwel veiligheid die meer mogelijk maakt, steeds hoger op de bedrijfsagenda. De wil komt er wel omdat organisaties, net als Volvo, ervan overtuigd zijn, dat beveiligingsacties werkelijk leiden tot meer en beter zakendoen.

Download het volledige artikel.