Begin 2014 heeft het Formula Student team van de TU Delft, ook bekend als DUT Racing, haar ontwerp voor een elektrische raceauto aan het publiek en de pers gepresenteerd.

Sogeti en TU-Delft ontwikkelen elektrische auto

Een team van elektronica en embedded software specialisten van Sogeti High Tech heeft een belangrijke bijdrage aan o.a. het elektronica ontwerp geleverd en is daarmee één van de sponsors van deze jaarlijkse innoverende competitie. 

DUT (Delft University of Technology) Racing is een team van 80 studenten van de TU Delft dat meedoet aan de Formula Student competitie. Wereldwijd hebben meer dan 500 universiteiten en hogescholen een Formula Student team.

Sogeti en TU-Delft ontwikkelen elektrische auto

 

Competitie

De competitie is onderverdeeld in een aantal categorieën met statische onderdelen zoals ‘most sophisticated overall construction’,  ‘most cost efficient car’ en ‘most promising business plan’, maar ook op dynamische events als ‘fastest longitudinal acceleration’, ‘autocross’ en  ‘the most energy efficient car’.

Voor dit jaar heeft DUT Racing de lat wederom hoog gelegd. Er wordt bijvoorbeeld meer tijd gestoken in de ontwikkeling van aerodynamische onderdelen. De grootste stap wordt gemaakt met het ontwerp van de banden en de wielen, waarbij gekozen is voor een revolutionair ontwerp.

Elektronica en embedded software

Sinds november 2013 werken 15 collega’s van Sogeti High Tech mee aan de ontwikkeling van de 2014 editie. Met name op het gebied van elektronica en embedded software-ontwikkeling voegen High Tech medewerkers hun ervaring en expertise toe. Zij hebben geholpen bij het opzetten van specifieke elektronica en diverse daaraan gerelateerde vraagstukken. De ontworpen elektronische printplaten komen op dit moment terug van fabricage en dan begint het meten en testen. Ook hierbij zal het High Tech team weer ondersteuning bieden, zodat op 1 mei aanstaande de eerste razendsnelle meters gemaakt kunnen worden. 

Teamwork

De studenten uit Delft hebben zich vooral als doel gesteld samen te werken en met elkaar te leren. Teamwork is tenslotte een zeer belangrijk element voor het behalen van de resultaten. Daarnaast wil het team bijdragen aan een duurzame wereld. Daar waar veel teams nog normale benzinemotoren gebruiken, is DUT Racing al in 2011 overgestapt op een volledig elektrisch ontwerp. En dat heeft hen geen windeieren gelegd. DUT Racing heeft de afgelopen jaren de competitie gedomineerd. Als klap op de vuurpijl hebben ze dit jaar ook nog het officiële wereldrecord gehaald voor snelst accelererende elektrische auto; in 2,134 seconden van 0 naar 100km/u!

Wil je meer weten?

Meer informatie over de synergie tussen innovatie en techniek? Neem dan contact op met Wim Verheijen of bel hem op: +31886606600.