Vierjarige overeenkomst met Gasunie

Gasunie logo

Sogeti heeft een vierjarige overeenkomst gesloten met de N.V. Nederlandse Gasunie. Binnen dit contract neemt de IT-dienstverlener het beheer en onderhoud voor haar rekening van zo’n twintig Gasunie-applicaties. Dit betreft zowel door Gasunie zelf ontwikkelde applicaties, gestandaardiseerde software, als Software-as-a-Service (SAAS) oplossingen.

De medewerkers van Gasunie doen dagelijks een beroep op deze verschillende applicaties voor onder andere facilitaire diensten, projectmanagement, de ideeënbus en slimme tekstverwerking. De overeenkomst tussen Sogeti en Gasunie is afgesloten voor een periode van de komende vier jaar met een optionele verlenging van twee jaar. De contractwaarde bedraagt 1.200.000,- euro.

Beheerteam

Het beheer en onderhoud van de applicaties voert Sogeti uit met een specifiek beheerteam op de Gasunie-locatie. Daarnaast doet het Europese gasinfrastructuurbedrijf in Groningen een flexibel beroep op specifieke expertise vanuit het Sogeti Centre of Excellence in ons land. Dit betreft vooral vakkennis op het vlak van Microsoft technologie.

“We zijn onder de indruk van de kennis, kunde en klantgerichte houding van de Sogetisten. Dat voelt als ontzorgen en geeft ons volop vertrouwen dat het beheer en onderhoud van deze applicaties voor onze dagelijkse operatie in goede handen is bij Sogeti”, zegt Sjoerd Rombout, ICT Team Manager bij de Gasunie.

“Gasunie heeft een veelzijdig applicatielandschap. Uiteraard zijn wij zeer verheugd met deze intensieve samenwerking om de continuïteit van hun applicaties te waarborgen”, vertelt Diederik Vieleers, Directeur Application New Technology.