Architectuur in de nieuwe tijd, zijn we er klaar voor? [Publicatie]

Architectuur in de nieuwe tijd zijn we er klaar voor

In het artikel Architectuur in de nieuwe tijd, zijn we er klaar voor? lees je hoe de architectuur de focus meer naar buiten toe moet richten. Naar de eindklant. Dit artikel verscheen in het blad Informatie (november, 2014).

Inleiding Architectuur in de nieuwe tijd, zijn we er klaar voor?

Marlies van Steenbergen, Henk Plessius en Raymond Slot

"Mede door moderne technologische mogelijkheden, komt voor bedrijven concurrentie steeds vaker uit volkomen onverwachte hoek. Bedrijven kunnen steeds minder hun wil opleggen aan hun klanten en de beleving die klanten hebben bij hun contacten met bedrijven wordt steeds bepalender voor het succes van een bedrijf, niet in de laatste plaats omdat deze met de hele wereld gedeeld wordt. Deze ontwikkelingen hebben ook invloed op het werk van de architect. Maar is de huidige architect klaar voor deze nieuwe wereld? Een survey die recent is gehouden door het lectoraat Architectuur van Digitale Informatiesystemen van de Hogeschool Utrecht levert een aantal interessante inzichten op in relatie tot de nieuwe paradigma’s.

Impact

Technologische ontwikkelingen zijn er al sinds de mens gereedschap ontwikkelt en door de eeuwen heen hebben deze hun impact gehad op de maatschappij. Wat dat betreft niets nieuws. Wel moeten maatschappij en bedrijven elke keer opnieuw een..."