Boek voor ontwikkeling van cyber security beleid [Download]

In samenwerking met IBM lanceert Sogeti het boek met de titel ‘Staying Ahead in the Cyber Security Game’.

In dit boek worden hedendaagse uitdagingen op het gebied van cyber security beschreven. Het boek geeft een concreet advies aan organisaties en burgers over hoe zij de risico’s op cybercrime kunnen minimaliseren.

Belang van een cyber security beleid

“Onderzoek wijst uit dat de economische schade veroorzaakt door cybercrime inmiddels op zo’n 500 miljard dollar wereldwijd wordt geraamd. Kortom, security is een dagelijkse zorg. Tegelijkertijd blijkt uit Nederlands onderzoek dat de belangrijkste aanleiding om security beleid te ontwikkelen of wijzigen nog altijd het plaatsvinden van een incident is. Ook blijkt dat veiligheid rondom het massale gebruik van smartphones en tablets nog niet op orde is. Ons boek biedt een pragmatische en innovatieve aanpak voor de ontwikkeling van een structureel securitybeleid. Inclusief concrete tools,” aldus Erik van Ommeren, trendwatcher van het Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie (VINT) van Sogeti en één van de auteurs van dit boek.

Implementatie Security beleid

Het boek heeft aandacht voor de huidige onevenredige balans tussen de macht van aanvallers en hun slachtoffers* van cybercrime, de bedreigingen voor industriële systemen en processen, de toekomst van encryptie, bescherming van data en de implementatie van een structureel security beleid.

  • *De middelen waarover de aanvallers beschikken en de middelen waarover hun slachtoffers beschikken zijn niet gelijkwaardig. De aanvaller heeft meer tijd om zich voor te bereiden en gebruikt geavanceerde technieken, terwijl zijn slachtoffer snel moet kunnen reageren en niet altijd over de nodige technologie beschikt om de aanval af te slaan.

Bestel het boek of download de gratis PDF-versie

“Staying Ahead in the Cyber Security Game” is bedoeld voor zowel security experts als managers verantwoordelijk voor IT en risicomanagement. Erik van Ommeren en Marinus Kuivenhoven van Sogeti en Martin Borrett van IBM zijn de auteurs van deze uitgave. Download hiernaast gratis de PDF versie van het boek. Of vraag per e-mail een gratis gedrukte versie aan via Rogier van Agt (Zolang de voorraad strekt).