DYA® Implementatieaanpak met TOGAF [White paper]

DYA® Implementatieaanpak met TOGAF

In DYA® Implementatieaanpak met TOGAF worden DYA en TOGAF naast elkaar gelegd in het perspectief van een enterprise-architectuurfunctie. Lees hier alvast het begin van dit whitepaper.

Inleiding DYA® Implementatieaanpak met TOGAF

"Hoe gaat Sogeti nu verder met DYA®? Dat is een vraag die wij als architecten van Sogeti vaak te horen krijgen, mede naar aanleiding van de opkomst van TOGAF™ maar ook het ontstaan van aanvullingen op DYA zoals DYA|Infrastructuur. In een eerdere versie van dit White Paper[4.] hebben we daarom DYA en TOGAF 8 naast elkaar gelegd en vergeleken. De conclusie toen was dat DYA en TOGAF prima naast elkaar gebruikt kunnen worden.

Inmiddels is TOGAF 9 verschenen en hebben de losse onderdelen van DYA een plek gekregen in DYA|Suite. Daarnaast zijn de inzichten aangescherpt over wat belangrijk is voor het ontwikkelen van een enterprise-architectuurfunctie in een organisatie [5.][9.]. TOGAF 9 is zo groot dat het niet lukt om alles in één keer in te voeren. Tijd dus om de balans opnieuw op te maken en DYA en TOGAF te vergelijken, maar nu in het perspectief van een enterprise-architectuurfunctie in een organisatie..."