Hoe andere organisaties de Cloud gebruiken

ervaring van bedrijven met cloud computing
Tijdens een reeks Cloud Case events met als thema ‘dé cloud bestaat niet’ inspireerden klanten van Sogeti als ROC Amsterdam, PostNL, Ecofys en Robeco andere organisaties met hun route naar de cloud.
 
Daarbij werd eens te meer duidelijk dat dé cloud niet bestaat en de aanpak en invulling van cloud oplossingen voor iedere organisatie anders is. Heeft u de bijeenkomsten gemist, maar wilt u ook graag leren van concrete praktijkervaringen, vraag dan nu een Cloud Case inspiratiesessie aan.
 

Sogeti Cloud Case Events

Strategie nodig als eerste stap naar de cloud

Hoe kies ik een cloud strategie, hoe zorg ik dat deze aansluit op mijn business strategie en wat is de impact op mijn organisatie? Dit waren de vragen waarop bezoekers antwoord kregen en geïnspireerd raakten tijdens het eerste Sogeti Cloud Case event. Bekijk de inhoud van de presentaties en de case van ROC Amsterdam hier.

Transformatie van applicaties

Hoe vertaal je cloud strategie vervolgens naar concrete stappen voor de transformatie van platformen en het applicatieportfolio? De case van Post NL met een complex applicatielandschap geeft inzicht in de keuzes en aanpak van hun cloud-only strategie. Aan de hand van concrete oplossingen en aanpakken kunt u de transformatie naar cloud vormgeven. Hoe werkt bijvoorbeeld een zogenaamde 'wasstraat' voor het cloud-ready maken van applicaties. En hoe maakt u de keuze voor een Public, Private of Hybride cloudvorm? Ook SAP en Databases zoals Oracle en SQLServer kunnen naar de cloud. Meer uitleg over al deze onderwerpen vindt u in de presentaties over Transformatie hiernaast.

Cloud Services

Werken in de Cloud opent deuren naar nieuwe mogelijkheden. Ecofys deelt hoe haar cloud first strategie werkt en voor welke business functies cloud wordt ingezet. Welke extra functionaliteiten en services cloud biedt voor bijvoorbeeld Infrastructuur, Business Intelligence en Mobile en hoe u deze optimaal kunt benutten wordt weergegeven in de presentaties van Gebruik.

Inzicht in risico’s van werken in de cloud

Inzicht hebben in de risico’s in het kader van cloud security is een must. Dat blijkt wel uit de case van Robeco. Hun reis naar de cloud kent belangrijke aspecten op het gebied van Risico Management en Security. Ruim 60 bezoekers ontvingen tijden de Cloud Case Regie concrete adviezen over hoe zij grip kunnen houden op hun security risico’s in de cloud. In de presentaties van de Cloud Case Regie staat daarover een uitgebreide toelichting.

Inspiratie voor úw cloud?

Heeft u de sessies gemist, maar herkent u wel de bovenstaande uitdagingen en vragen? En wilt u weten welke voordelen cloud uw organisatie kan bieden? Sogeti heeft voor elke fase in de stappen richting uw concrete cloud oplossingen met bewezen praktijkervaringen bij andere klanten. Wilt u daar meer over horen en inspiratie op doen vraagnu dan een Cloud case inspiratiesessie aan voor uw organisatie of branche.

Neem daarvoor dan vrijblijvend contact met Diederik Vieleers via E-mail of bel hem via: +31 886 606 600