Jaarverslag 2011

Vandaag presenteert Sogeti het jaarverslag 2011 waarin feiten en cijfers worden gepubliceerd over de bedrijfsresultaten van afgelopen jaar.
 
Ondanks de zeer uitdagende marktomstandigheden is Sogeti ook in 2011 opnieuw een financieel gezonde organisatie. De netto omzet in 2011 bedraagt € 283,7 miljoen, 2,7% lager dan in 2010 (€ 291,6 miljoen). Het bedrijfsresultaat is  € 15,6 miljoen. Dat is 53,1% lager dan het bedrijfsresultaat in 2010 (€ 33,4 miljoen). Deze daling is het gevolg van een verslechtering van de relatie tussen kosten en opbrengsten en de aanhoudende druk op tarieven in de markt. November 2011 heeft de directie van Sogeti haar herijkte strategie met passende maatregelen gepresenteerd. Dit met het doel de winstgevendheid van de ICT-dienstverlener komende jaren op peil te houden. En zo een stevig fundament te bouwen voor een groeiperspectief in de toekomst. Sogeti legt meer focus op dienstverlening met een toenemende vraag uit de markt. De organisatiestructuur is vereenvoudigd, en marktbenadering is verschoven van een sectoraanpak naar een individuele benadering van klanten.
 
Meer dan 3000 Sogetisten hebben zich met passie voor het ICT-vak ingezet voor vooraanstaande organisaties uit alle sectoren van ons land. Dit werd nog eens onderstreept met de bekroning van beste ICT-dienstverlener 2011 van Nederland door de lezers van IT-vakblad Computable. In de ranglijst van hoogste werknemers- en klanttevredenheid scoorde Sogeti een nummer 1 positie in het zakenblad Incompany. Ook in 2012 positioneert Sogeti zich als de technologiespecialist die grootzakelijke organisaties inspireert en toekomstvaste ICT-oplossingen creërt, integreert en beheert die bijdragen aan het succes van onze klanten.
 
Klik op onderstaande link om het jaarverslag 2011 te downloaden. Een fysiek exemplaar kunt u opvragen via info@sogeti.nl.

Meer weten?
Download hiernaast het jaarverslag.