Meer geld óf meer vakantie? [artikel: NRC Next]

Purnima Stuart - Foto door Bob van der Vlist

NRC Next - IT-dienstverlener Sogeti verkleinde vorig jaar juni het standaardpakket secundaire voordelen tot het minimale (lees: wettelijk verplichte).

Secundaire arbeidsvoorwaarden Sogeti Nederland

Het basispakket bestaat sindsdien uit niet veel meer dan een basispensioenregeling, 26 vakantiedagen en een simkaart voor de telefoon. Wie meer vrije dagen wil, zekerheid voor de oude dag of een dure iPhone 6 kan het zelf financieren. Alle 2.700 medewerkers ontvangen een beloningsbudget om zelf mobiliteit, vakantie en salaris te regelen (de hoogte van het salaris hangt samen met de keuzes; wie kiest voor de fiets in plaats van een leaseauto of voor weinig vrije dagen houdt meer geld over). Ook is er een persoonlijk budget van 35 euro per maand; dit wordt gebruikt als bijdrage voor een telefoon, een opleiding of seminar dat niet door de baas wordt vergoed, of als zakcentje in de dure maanden.

Flip van der Linden (29), Test Engineer High Tech.

Foto Flip van der LindenIk heb gekozen voor het flexbudget waarbij ik tot 1.050 euro rood mag staan. Met dit budget kan ik een eigen opleiding doen die normaal gesproken niet wordt vergoed door Sogeti.”

Foto: Bob van der Vlist

Lees het hele artikel

Lees het hele artikel via NRC Next of download de PDF.