Vergaderen via een app

Vergader App

Vergaderen met behulp van een App bespaart kosten, verhoogt de werknemerstevredenheid en de kwaliteit van dienstverlening. 

Alweer enige tijd geleden heeft Sogeti de Eerste Kamer-app gebouwd. Sinds september 2011 ontvangen leden van de Eerste Kamer alle agenda’s en stukken voor vergaderingen die op dinsdag plaatsvinden via de app. Het gezeul met tassen vol documenten behoort tot het verleden. De besparingen op papier-, print- en verzendkosten zorgden ervoor, dat de investering binnen een jaar werd terugverdiend.

Dit heeft ’s Heeren Loo ook geïnspireerd. Deze zorgorganisatie biedt in bijna heel Nederland ondersteuning aan mensen van alle leeftijden met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. De ’s Heeren Loo Zorggroep is de grootste aanbieder van ondersteuning aan deze mensen in ons land. Het aantal cliënten bedroeg eind 2011 een kleine negenduizend. Zo’n 13.500 medewerkers zijn actief voor deze groep cliënten. Dus het spreekt voor zich dat er veel papier omgaat in zo’n grote organisatie. Om daarop te besparen, heeft ’s Heeren Loo nu ook aangeklopt bij Sogeti om dit appsgewijs op te lossen. Goed voor de kwaliteit van de dienstverlening, werknemerstevredenheid en het bespaart enorm veel kosten. Kortom, ieder zo zijn eigen app-motivatie.

Ook vergaderen met een App?

Leg eerst een solide basis voor een Vergader App met de Sogeti Mobile Strategic Workshop. Vraag naar de ervaringen en mogelijkheden door Rolf Craenen te mailen of te bellen op +31886606600.

mobile concepts