Veelgestelde vragen

Staan de antwoorden op jouw vragen niet op deze pagina? Neem dan contact op met Chiel Kronenburg!

Foto vraagtekens

Je staat op het punt te solliciteren bij Sogeti. Voordat je de stoute schoenen aantrekt heb je nog wel enkele vragen die je graag beantwoord wil zien. In deze FAQ kun je op verschillende onderdelen zoeken. Natuurlijk is het altijd mogelijk om met een recruiter contact op te nemen en je vragen persoonlijk te stellen. 

Veelgestelde vragen

Over Sogeti

Waar is Sogeti gevestigd?

Sogeti is wereldwijd gevestigd in 20 landen. Het hoofdkantoor van Nederland bevindt zich in Vianen. Daarnaast werkt Sogeti met satellietkantoren in Groningen, Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Amersfoort en Eindhoven. We werken volgens het principe van flexibele werkplekken. Dit betekent dat je met je toegangspas op elk kantoor terecht kan en je altijd wel een plek vindt om te kunnen werken. Ga voor de specifieke adressen naar onze contact-pagina.

Voor welke klanten werkt Sogeti?

Sogeti werkt binnen sectoren Public, Finance en Private. We hebben een branche- en marktgerichte benadering en onze klanten zitten met name binnen de top 500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Enkele van de klanten waar Sogeti voor werkt zijn:

 • UWV 
 • ING bank
 • ABN Amro
 • Centraal Beheer
 • KLM 
 • NS
 • Prorail 
 • Dictu 
 • Rabo Bank 
 • Interpolis 
 • Aegon
 • Vodafone
 • KPN 

Wat je gaat doen

Met wie kom ik te werken?

Je bent ingedeeld bij een Business Line en je direct leidinggevende is een van de unit-managers behorende bij de Business Line. Omdat je bij verschillende klanten ingezet kunt worden, kan je team ook elke keer weer anders zijn. Om de binding met je eigen unit te behouden worden regelmatig formele en informele bijeenkomsten georganiseerd. Wil je weten wie onze collega's zijn ga dan naar onze collega overzichtspagina.

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Elke dag kan verschillend zijn. Als professional ben je ingezet bij een klant. Dit betekent dat je afhankelijk bent van de spelregels die gelden bij de betreffende klant. We gaan ervanuit dat je je daarbij aanpast aan de spelregels die gelden bij de klant. Op onze eigen kantoren werken we met flexibele werktijden, werkplekken en locaties. Ga voor een indruk van ervaringen van onze collega's naar deze blogs of kijk op de cases-pagina.

Secundaire voorwaarden

Organiseert Sogeti informele activiteiten zoals sportactiviteiten?

Medewerkers kunnen zelf een activiteit organiseren met een bijdrage van de personeelsvereniging.

Sogeti Testival

Er worden verder centraal of binnen afdelingen activiteiten georganiseerd zoals:

 • Hackatons 
 • Game-night 
 • Karten
 • Testival
 • Kidbit festival
 • Bioscoopdag
 • Sinterklaasfeest 
 • Jaarlijkse Kick-Off
 • Dinertjes
 • (Kika-)run
 • Technische meet-ups
 • of een badmintontoernooi

Krijg ik een laptop van Sogeti?

Sogeti stelt aan alle medewerkers een laptop ter beschikking. Indien je liever op een MacBook werkt, dan is dit uiteraard geen bezwaar (BYOD), echter wordt dit niet gefinancierd en gefaciliteerd door Sogeti.

Krijg ik een leaseauto?

Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van je werk en inzetbaarheid. Sogeti faciliteert jou daarom in je woon-werkverkeer. Afhankelijke van je rol ontvang je als Young Professional na je proeftijd een standaard auto. Ervaren professionals kunnen na hun proeftijd zelf bepalen of ze een leaseauto willen of privé willen blijven rijden. Daarnaast krijgt elke medewerker een NS-business card.

Wat zijn de extra voordelen?

Naast je beloningsbudget kennen we bij Sogeti een Prestatiebeloning. Deze is gekoppeld aan je inzet en productiviteit. Verder ontvang je maandelijks een persoonlijk budget van 35 euro. Dit budget kun je besteden zoals jij wenst. Sogeti heeft daarnaast een pensioenregeling, 26-vakantiedagen en de mogelijkheid jaarlijks 100 uren extra te kopen. En tot slot vinden we ontwikkeling heel erg belangrijk en krijg je de ruimte en mogelijkheden je binnen je vakgebied te blijven ontwikkelen.

Selectiecriteria

Zit er een capaciteitentest aan de selectie verbonden?

Bij Sogeti vragen wel alle kandidaten een capaciteitentest te maken en een persoonlijkheidsprofiel in te vullen. Beiden zijn een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Hoe ziet het recruitmentproces eruit?

Een sollicitatie bij Sogeti bestaat uit het maken van een capaciteitentest, het invullen van een persoonlijkheidsprofiel en een gesprek met recruitment en de expertisemanager. We proberen de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden en binnen gemiddeld twee gesprekken weet je waar je aan toe bent.

Hoeveel onderdelen kent de selectieprocedure voor een Ervaren Professional?

De selectieprocedure voor een Ervaren Professional kent maximaal twee stappen. Bij gebleken geschiktheid wordt je uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met een expertisemanager. Mocht er na het gesprek nog steeds wederzijds interesse zijn nodigen we je uit voor het vervolg. Voor je voor het tweede gesprek komt, hebben we je al uitgenodigd om thuis een capaciteitentest te maken en heb je een persoonlijkheidsprofiel ingevuld. De resultaten van de test en arbeidsvoorwaardelijke zaken komen in het tweede gesprek uitgebreid aan de orde. 

Hoeveel onderdelen kent de selectieprocedure voor een Young Professional?

De selectieprocedure kent maximaal twee stappen. Voor je op gesprek komt, hebben we je al uitgenodigd om thuis een capaciteitentest te maken en heb je een persoonlijkheidsprofiel ingevuld. Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een Young Professional dag. Daarin bespreken we je testresultaten, geven we je een presentatie over Sogeti en heb je een persoonlijk gesprek. Als je weg gaat weet je precies waar je aan toe bent.

Wat is het minimale opleidingsniveau?

Een afgeronde HBO of WO IT-opleiding of technische opleiding is voor een Young Professional een minimale vereiste. Voor ervaren IT-professionals is ervaring en kennis van de expertise zwaarwegend en heeft het de voorkeur dat je een technische opleiding hebt gevolgd.

Moet ik een IT-opleiding hebben gevolgd om te kunnen solliciteren?

Als je wilt starten als Young Professional dan heb je bij voorkeur een IT-opleiding gevolgd. Minimaal is een HBO/WO-opleiding met een technische achtergrond nodig. Uiteraard is kennis en werkervaring van belang bij IT-professionals.

Ontwikkelmogelijkheden

Kan ik mezelf ontwikkelen in de nieuwste technologieën?

Sogeti werkt met partners als Microsoft, HPE en IBM en nog veel meer. Bijblijven binnen je vakgebied heeft bij Sogeti veel aandacht. Door de samenwerking met partners zijn we in staat ook steeds weer voorop te lopen bij de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Als je in de IT werkt is het noodzaak je te blijven ontwikkelen. Daarbij is het belangrijk dat je opleidingsplan goed is afgestemd op je carrièrewensen. De combinatie van opleidingen met de juiste werkervaring, zorgen ervoor dat je binnen de beschikbare mogelijkheden doorgroeit. Veel is daarbij afhankelijk van je eigen inzet.

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

Sogeti kent een breed aanbod aan opleidingen en vinden we dat je zoveel mogelijk aan je persoonlijke ontwikkeling moet doen. Sterker nog, we stimuleren juist dat onze medewerkers zich blijven scholen. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat het aansluit bij je vakgebied. 

Contact

E-mail Chiel