Veelgestelde vragen

Staan de antwoorden op jouw vragen niet op deze pagina? Neem dan contact op met Chiel Kronenburg!

Foto vraagtekens

Je staat op het punt te solliciteren bij Sogeti. Voordat je de stoute schoenen aantrekt heb je nog wel enkele vragen die je graag beantwoord wil zien. In deze FAQ kun je op verschillende onderdelen zoeken. Natuurlijk is het altijd mogelijk om met een recruiter contact op te nemen en je vragen persoonlijk te stellen. 

Veelgestelde vragen

Secundaire voorwaarden

Wat is het opleidingsbudget per medewerker?

Bij Sogeti vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarom kennen we een ruim aanbod aan opleidingen. Zowel op het vakgebied als op persoonlijke ontwikkelingen. Samen met je unitmanager maak je een opleidingsplan en stippel je je carriere uit. De opleidingen die je volgt sluiten daar naadloos op aan. Jij bepaalt hoeveel opleidingen je in een jaar wil volgen. Wij verwachten dat je blijft investeren in je eigen ontwikkeling.

Voor een deel van de opleiding geldt een amortisatieregeling - mocht je besluiten Sogeti te verlaten dan moet je een deel van de gemaakte kosten terugbetalen.

Wat doet Sogeti aan binding met medewerkers?

Omdat je als professional vaak bent ingezet op locatie bij de klant is contact houden met je directe Sogeti-collega’s een uitdaging. Wij vinden het belangrijk dat collega's elkaar ook op een andere manier leren kennen en daarom organiseren we naast de vele inhoudelijke bijeenkomsten ook regelmatig informele activiteiten. 
Ook kun je gebruikmaken van de sponsorbijdrage van de personeelsvereniging en zelf een activiteit organiseren.

Indruk van informele Sogeti activiteiten


Opkikkerdag

sogeti super opkikkerdag

     

Gamenight   

Sogeti Gamenight


  

Krijg ik een laptop van Sogeti?

Sogeti stelt aan alle medewerkers een laptop ter beschikking. Indien je liever op een MacBook werkt, dan is dit uiteraard geen bezwaar (BYOD), echter wordt dit niet gefinancierd en gefaciliteerd door Sogeti. Daarnaast kun je vanuit je persoonlijke budget (bruto) een telefoon aanschaffen – de simkaart ontvang je van Sogeti.

Krijg ik een leaseauto?

Mobiliteit is een belangrijk onderdeel van je werk en inzetbaarheid. Sogeti faciliteert jou daarom in je woon-werkverkeer. Je mag als ervaren professional zelf bepalen hoe jij je vervoer wilt regelen. Je kan ervoor kiezen om een lease-auto te rijden – deze kun je na je proeftijd bestellen. 
Als Young Professional krijg je de beschikking over een standaardauto – deze ontvang je na je proeftijd. Je kunt er ook voor kiezen om privé te rijden. 

Als je er voor kiest om privé te rijden dan kun je vanuit je flex brandstof declareren. 
Daarnaast krijgt elke medewerker een NS-business card tot zijn beschikking. 

Overige secundaire arbeidsvoorwaarden?

Naast het beloningsbudget (salaris en leasevergoeding), kennen we bij Sogeti een prestatiebeloning. Deze is gekoppeld aan je inzet en productiviteit. Verder ontvang je maandelijks een persoonlijk budget van 35 euro. Dit budget kun je  naar wens besteden.
Sogeti heeft verder een pensioenregeling, 26-vakantiedagen en je hebt de mogelijkheid jaarlijks 100 verlofuren extra te kopen. 

Ontwikkelmogelijkheden

Welke invloed heb ik zelf op een opdracht?

Je kunt door een pro-actieve houding zeker enige invloed uitoefenen op je volgende opdracht. Maar het is niet altijd mogelijk om precies die opdracht te krijgen die je voorkeur heeft. Om te beginnen is het belangrijk dat je CV actueel en up to date is. Zorg ook dat al je opleidingen en trainingen op dit CV verwerkt zijn. Verder helpt het enorm als je een positieve pers hebt. Belangrijk daarbij is elke opdracht met een goed resultaat af te ronden.

Komt er een neuwe aanvraag dan wordt deze zichtbaar via ons intranet. Als je beschikbaar bent is het belangrijk hierop actief te monitoren. Je kunt bij een voor jou relevante aanvraag een motivatie schrijven die automatisch bij de gekoppelde Sales komt. Geef in deze motivatie aan waarom jij de juiste persoon bent voor deze specifieke aanvraag. En tot slot is het belangrijk dat Sales je kent. Hoe groter je netwerk – hoe groter je kans op een aansluitende inzet. En je unitmanager kan je helpen bij het vinden van een nieuwe opdracht. 

Hoe kan ik mijn vakmatige kennis ontwikkelen?

Bij Sogeti werken veel experts op hun vakgebied – hun kennis delen zij graag met nieuwe collega’s via technische meetings en informatiebijeenkomsten. Daarnaast werken we samen met partners als Microsoft, IBM, HPE en nog veel meer – een mooie manier om voorop te blijven lopen bij de nieuwste ontwikkelingen. Er is een breed aanbod aan vakinhoudelijke opleidingen en als het past in je opleidingsplan dan kun je onbeperkt opleidingen volgen. Veel van de opleidingen vinden klassikaal op een van de Sogeti locaties plaats. 

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Veel grote bedrijven kennen een zogenaamd functiehuis, dat alle functies en bijbehorende taken gedetailleerd omschrijft. Het Career Framework van Sogeti kun je met recht een overtreffende trap van zo’n functiehuis noemen. Een flexibel, zelflerend instrument dat, met een mooie term ‘de employee journey’ vormgeeft en ondersteunt.In welke richting moeten onze mensen ontwikkelen, gebaseerd op de marktvraag, hoe kunnen we medewerkers faciliteren bij een duurzame carrière binnen Sogeti, welke functies zijn er, maar ook welke rollen horen daarbij, hoe matchen onze medewerkers met onze opdrachtgevers en kunnen we het succes van een opdracht sturen? Dat zijn – in het kort - de belangrijkste uitdagingen van het Career Framework. Een kompas naar employability.
 

Het Career Framework laat je zien hoe je je eigen carrière kunt vormgeven. Een carrière bestaat uit verschillende fasen, afhankelijk van je leeftijd, gebeurtenissen in je leven en de kansen die voorbijkomen. Soms ga je omhoog, soms heb je je piek bereikt, soms wil je juist even in de luwte opereren. Op al die punten wordt van de afdeling HR actie verwacht. Met het Career Framework zijn medewerkers zelf in staat hun employability te managen, zodat je nu en straks waarde toevoegt aan de organisatie.


Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

Sogeti kent een breed aanbod aan opleidingen - zowel klassikale opleidingen als e-learnings. We vinden persoonlijke ontwikkeling heel erg belangrijk. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat je opleidingen aansluiten bij je ontwikkelpad. Met de livegang van het Career Framework krijg je steeds beter inzicht in wat voor jouw rol belangrijke opleidingen zijn. 

Wat je gaat doen

Waar kom ik te werken?

Je bent ingedeeld in een portfolio cluster en ben onderdeel van een Businessline. Je direct leidinggevende is de unitmanager behorende bij de Businessline. Hij is binnen Sogeti je eerste aanspreekpunt. Je wordt ingezet bij een van onze klanten voor de duur van een opdracht. Het meest ideale is natuurlijk als je van opdracht naar opdracht gaat, maar dat is niet altijd het geval. Je unitmanager bekijkt  samen met jou naar de mogelijkheden die er zijn tussen twee opdrachten. Vaak wordt deze tijd gevuld met trainingen of een project binnen je unit. Als je niet bij een klant zit, dan ben je grotendeels aanwezig op een van de kantoren van Sogeti.

Om de binding met je eigen businessline te behouden, worden regelmatig formele en informele bijeenkomsten georganiseerd. Zowel binnen je eigen businessline als Sogeti-breed. Wil je het contact met Sogeti niet teveel verliezen dan adviseren we je om waar mogelijk deel te nemen.


 

Met wie kom ik te werken?

Geen klant is hetzelfde en geen project is hetzelfde. Het is vooraf niet te zeggen met wie je komt te werken. Op locatie bij de klant zit je meestal in een team waarin je samenwerkt met medewerkers van de klant of andere organisaties die professionals leveren. 

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

Geen klant is hetzelfde en geen project is hetzelfde. Je mag er wel vanuitgaan dat je als professional bent ingezet bij een van de klanten van Sogeti. Daarbij zijn de regels die bij de klant gelden voor jou als professional leidend. Soms is de opdracht op een van onze eigen kantoren.  Ga voor een indruk van ervaringen van onze collega's naar deze blogs of kijk op de cases-pagina.

Wij vinden het belangrijk dat je je blijft ontwikkelen. Je hebt samen met je unitmanager een opleidingsplan gemaakt. Je kunt het tempo waarop je deze opleidingen volgt zelf bepalen. Alle opleidingen en trainingen worden grotendeels gegeven op een van onze eigen kantoren. De bijeenkomsten vinden altijd in de avonduren plaats.


 

Over Sogeti

Wat is de cultuur van Sogeti?

Over de cultuur van Sogeti is veel te zeggen. Maar je voelt het pas als je de deur binnenloopt. Je merkt het aan de manier waarop we elkaar begroeten en hoe we met elkaar omgaan. Sogetisten vinden het belangrijk en vanzelfsprekend om kennis te delen. Een  hulpvraag is dan ook snel gesteld als je het even niet weet. Sogetisten zijn trots en gepassioneerd over hun eigen vakgebied en vinden het daarnaast ook heel leuk om hun kennis te delen tijdens inhoudelijke vakbijeenkomsten. Hier kun je als niet Sogetist altijd bij aansluiten, je bent van harte welkom. 

Bootcamp expertise

Bootcamp Sogeti Digital

Met regelmaat organiseren we daarnaast informele bijeenkomsten, want bovenal vinden we het belangrijk dat we plezier met elkaar hebben. Zoals het sinterklaasfeest, de kickoff of een jaarfeest.

Jaarfeest Sogeti 


SOGETI POP UP PARTY 2017

Hoe ziet de organisatiestructuur eruit?

Salesorganisatie

Bij Sogeti staat de klant altijd centraal. Om onze klanten zo goed mogelijk te bedienen is Sales in drie sectoren ingedeeld, te weten

Private
Public
Finance

Onze (potentiële) klanten worden bediend vanaf deze drie sectoren. Om de aansluiting tussen Sales en Delivery te versterken zijn Client Partners aangesteld binnen de sectoren. De Client Partners zijn onder andere verantwoordelijk voor de coördinatie van onze delivery bij de klant.

Portfolio clusters

Om het IT-vakmanschap van onze professionals optimaal te faciliteren isj onze dienstverlening georganiseerd in Portfolio clusters. Deze clusters zijn:

Cloud
Digital Technology
Digital Manufacturing
Digital Assurance & Testing
Automation
Cybersecurity
Technology Transformation
Application Development Management

Flexibele entiteiten die nieuwe ontwikkelingen en technologie snel adopteren in hun services en inzetten bij klanten. En waarbij de clustering op thema’s maximale samenwerking teweegbrengt. Om het IT-vakmanschap van onze professionals optimaal te faciliteren is binnen de clusters dienstverlening georganiseerd in  Businesslines. Flexibele entiteiten die nieuwe ontwikkelingen en technologie snel adopteren in hun services en inzetten bij klanten.

Organogram

Download via onderstaande knop de PDF van het Sogeti organogram per juli 2018.

Wat is de relatie met Capgemini?

Sogeti is onderdeel van de Capgemini Group SE. Binnen de Group is er een landenstructuur. Sogeti Nederland is onderdeel van  Capgemini. Sogeti opereert daarbinnen wel onder haar eigen brand met een eigen klantenportefeuille. Waar de twee merken elkaar kunnen versterken wordt dit echter zeker gestimuleerd. Daarnaast is de back office voor een deel gecentraliseerd. Onderdelen die daaronder vallen zijn onder andere juridische zaken, de financiële afdelingen en IT. Wereldwijd werken er meer dan 200.000 collega's bij de Group. Dit betekent een heel breed netwerk aan kennis. Als Sogetist kun je dit wereldwijde netwerk aanspreken.

Waar is Sogeti gevestigd?

Sogeti is wereldwijd gevestigd in 14 landen. Het hoofdkantoor van Sogeti Nederland bevindt zich in Vianen. Daarnaast werkt Sogeti met satellietkantoren in Groningen, Amsterdam, Capelle aan den IJssel, Amersfoort en Eindhoven. Als je niet bij de klant bent ingezet dan kun je op elk kantoor werken. We werken met flexplekken, dit betekent dat er altijd wel een plekje voor je beschikbaar is.Ga voor de specifieke adressen naar onze contact-pagina.

Voor welke klanten werkt Sogeti?

Sogeti heeft een een branche- en marktgerichte benadering en is opgedeeld in de sectoren Public, Finance en Private. Vanuit deze sectoren richten we ons met name op de top500 van het Nederlandse bedrijfsleven. Daarnaast kennen we binnen de verschillende expertises ook portfolio sales.

Een overzicht van enkele van onze klanten is hieronder weergegeven. Maar wil je meer weten over de projecten die we doen bij onze klanten dan kun je ook een bezoek brengen aan sogeti.nl de casebeschrijvingen.

Public

 • UWV 
 • Dictu 
 • Ministerie van Economische Zaken
 • Ministerie van Binnenlandse Zaken

Private

 • KLM 
 • NS
 • Prorail 
 • Vodafone
 • KPN 

Finance

 • ING bank
 • ABN Amro
 • Centraal Beheer
 • Rabo Bank 
 • Interpolis 
 • Aegon

Cases

Kijk voor meer informatie over de projecten die we doen ook eens bij onze cases.

Selectiecriteria

Zit er een capaciteitentest aan de selectie verbonden?

Bij Sogeti maak je vooraf aan je sollicitatie een capaciteitentest en vragen we je een vragenlijst in te vullen voor een persoonlijkheidsprofiel. Beiden zijn een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. De test en het profiel kun je thuis achter je eigen computer maken. Dit kan op elk voor jouw gewenst moment. Uiteraard verwachten we wel dat je hem enkele dagen vooraf aan je gesprek met Sogeti hebt gemaakt. Wil je eerst weten of Sogeti bij je past dan kun je als ervaren IT-professional eerst voor een informatief gesprek langs komen.

Hoeveel onderdelen kent de selectieprocedure voor een Ervaren Professional?

De selectieprocedure voor een Ervaren Professional kent maximaal twee stappen. Bij gebleken geschiktheid wordt je uitgenodigd voor een oriënterend gesprek met een expertisemanager. Mocht er na het gesprek nog steeds wederzijds interesse zijn nodigen we je uit voor het vervolg. Voor je voor het tweede gesprek komt, hebben we je al uitgenodigd om thuis een capaciteitentest te maken en heb je een persoonlijkheidsprofiel ingevuld. De resultaten van de test en arbeidsvoorwaardelijke zaken komen in het tweede gesprek uitgebreid aan de orde. 

Hoe ziet het sollicitatietraject voor een Young Professional eruit?

Op basis van je CV bepalen we of je in aanmerking komt voor een Young Professional traject. De selectieprocedure voor een Young Professional kent twee stappen. Voor je op gesprek komt, hebben we je al uitgenodigd om thuis een capaciteitentest te maken en heb je een algemene vragenlijst ingevuld.

Je wordt vervolgens uitgenodigd voor een Young Professional dag - de KickStart Sogeti. We beginnen deze dag met een presentatie en kennismaking met Sogeti en een toelichting op het Young Professional programma. Na de lunch krijg je een persoonlijk gesprek met een van de expertisemanagers waar jou opleiding bij aansluit. We bespreken je testresultaten en staan uitgebreid stil bij de opleiding en het vakgebied. Is er een wederzijdse klik dan ga je weg met een aanbieding. In een enkel geval volgt er nog een tweede gesprek op een ander moment. 

Wat is het minimale opleidingsniveau?

Bij voorkeur afgeronde HBO of WO IT-opleiding of een technische opleiding is voor een young professional een belangrijke vereiste. Voor enkele businesslines is een bedrijfskundige opleiding of HBO-psychologie ook een mogelijkheid. Affiniteit met IT is wel belangrijk.

Voor ervaren IT-professionals is ervaring en kennis van de expertise zwaarwegend. Het hebben van relevante certificaten is daarbij wel van belang.

Contact

E-mail Chiel