VINT Symposium 2019

Graag inspireren we jou op het VINT Symposium 2019. 

 
VINT Symposium 2019 - Synthetic

Het VINT Symposium 2019 was een interessant spektakel

Ook in dit jubileumjaar, we bestaan 25 jaar, werden er weer verrassende nieuwe ideeën gepresenteerd op het Symposium. Met een groot aantal bezoekers en prikkelende keynotes was deze editie weer een groot succes.

Het thema van dit jaar is: SYNTHETIC

Het perspectief dat we schetsen heeft verstrekkende gevolgen voor bedrijven. Technologisch, cultuurfilosofisch en organisatorisch schetsen we de contouren voor deze synthetische toekomst. Diverse trends en ontwikkelingen komen nu in versneld tempo bij elkaar. Nieuwe waardesystemen, nieuwe generaties en nieuwe technologieën effenen de weg voor een nieuw organisatietijdperk: Synthetic. 

De onderwerpen van deze dag bewegen zich onder de radar van digitale transformatieprogramma’s van organisaties. De kritische onderliggende vraag daarbij is of datgene waar bedrijven op afkoersen wel het gewenste eindpunt is. Voor de jongere generatie is hun synthetische leven in ieder geval geen bestemming, maar een gegeven.

Laat je nu updaten over al deze ontwikkelingen en meld je aan voor ons VINT Symposium op 25 juni 2019 in Bussum.
 

Sprekers VINT Symposium 2019

Het onderstaande programma kun je downloaden als PDF.

In onderstaand programma vind je een overzicht en beschrijvingen van alle Keynotes. 
 

Programma

In het programma-overzicht vind je onder de diverse onderdelen een beschrijving van de keynotes.

8:30 - 9:30
Ontvangst
9:30 - 11:00
Synthetic Future

Menno van Doorn & Sander Duivestein (VINT-Sogeti) | Opening: Setting the Stage

Een inspirerende en interessante start van het VINT Symposium 2019, waarin Menno en Sander hun visie geven op Synthetic!

Raimo van der Klein | Synthetische Transformatie

Raimo van der Klein - VINT Symposium

Augmented Reality pionier van het eerste uur (bekend van Layar) houdt een pleidooi voor Synthetische Transformatie. Daarmee legt hij een bom onder de algemeen geldende opvatting dat digitale transformatie organisaties uit de brand gaat helpen. Zijn alternatief voor van analoog naar digitaal veranderen heet Digital Universe Design. De synthetische wereld en zijn geschetste weg daarnaartoe kent geen consument, burger of werkgever. Alleen de mens die een rol speelt in een krankzinnige kluts van virtualiteiten en realiteiten.

Adam Grzywaczewski (NVIDIA) | What's next in AI and what to expect?

Adam Grzywaczewski VINT Symposium.

Adam is een architect voor deep learning oplossingen bij NVIDIA, waar het zijn primaire verantwoordelijkheid is om een breed scala aan klanten te ondersteunen bij het leveren van hun AI oplossingen. Adam is een toegepaste onderzoekswetenschapper gespecialiseerd in machine learning met een achtergrond in deep learning en systeemarchitectuur. In het verleden is hij onder andere betrokken geweest bij de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. In zijn verhaal staat hij stil bij de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie, zoals Generative Adverserial Networks (GAN), en zal hij ingaan op de vraag of computers van zichzelf creatief kunnen zijn.

11:00 - 11:30
Break
11:30 - 12:30
Synthetic Generation

Koen Schobbers | The future of eSports

Koen Schobbers VINT Symposium
Koen was een hardwerkende Geneeskunde student met een passie voor gaming, eSports & presenteren. Met twaalf jaar ervaring in gaming, waarvan tien als professional gamer, is hij een bekende influencer in de eSports-markt. Koen is anchorman van het programma Inside eSports op FOX-Sports, eSports expert van NOS Langs de Lijn en stichtend lid van de atleten commissie van de Internationale ESports Federatie. Tegenwoordig is Koen een belangrijke speler op het gebied van gaming en eSports educatie, consultancy en hosting.

Robin van den Akker | Utopia for Beginners

Robin_vd Akker VINT
Cultuurfilosoof van de Erasmusuniversiteit, Robin van Den Akker schetst ons de transitie waar we sinds de start van deze eeuw mee te maken hebben: het opgroeien in een meta-modern tijdperk.
12:30 - 13:30
Lunch
13:30 - 14:45
Synthetic Realities

Isabel Meijering | ASMR: Een ontspannende online connectie

Isabel Meijering VINT Symposium

Isabel is de Nederlandse koningin van Autonomous Sensory Meridian Response oftewel ASMR. Onlangs verzorgde ze voor 5 Uur Live bij RTL 4 meerdere ASMR-sessies, waarbij de kijker zich over moest geven aan haar gefluister, geritsel en getik teneinde een ontspannen gevoel te krijgen. In haar presentatie legt Isabel uit hoe het werkt en hoe het mensen onder andere kan helpen bij slapeloosheid, depressies en angststoornissen. Isabel geeft een kijkje in de wonderlijke ASMR-wereld, vertelt over haar eigen motivatie en het pad dat ze bewandeld heeft.

Siri Beerends | De authenticiteit van nep

Siri Beerends VINT Symposium

Hoe moeten we omgaan met die synthetische toekomst? "Dwalen we daarmee niet teveel af van de werkelijkheid?" Een perfecte vraag voor cultuursocioloog Siri Beerends. Haar onderzoeksterrein bevindt zich op het snijvlak van AI en authenticiteit. Siri's keynote ‘De authenticiteit van nep’ bevat een belangrijke les voor organisaties die ‘authenticiteit’ hoog op de agenda hebben staan. Gekunstelde echtheid rukt namelijk op en de nieuwe generatie voelt zich in deze nieuwe realiteit als een vis in het water. Siri beschrijft de veranderingen die op stapel staan en verkent de ethische dilemma's.

| De toekomst is inclusief: gender en diversiteit in tech

Devika Partiman VINT Symposium
Devika introduceert een andere kant van de synthetische organisatie. In "De toekomst is inclusief" spreekt ze over de rol van gender en diversiteit in technologie.
14:45 - 15:15
Break
15:15 - 17:00
Synthetic Business

Trine Jensen (LEGO) | The future of play

Trine Jensen VINT Symposium

Trine is Head of Digital Quality van LEGO en vertelt hoe een organisatie met zo'n lange historie omgaat met de uitdagingen van deze eeuw? Een nieuwe generatie die zich roert met andere gedragingen en nieuwe mogelijkheden van technologie?

Charlotte van 't Wout | Business bouwen op Instagram

Charlotte vt Wout VINT Symposium

Charlotte is een scherpe Instagram-onderneemster. Zij verhuurt via haar account vergaderlocaties in de mooiste panden aan de Amsterdamse grachten. Ook is ze een productiviteit- en positiviteitsgoeroe. Wekelijks kijken duizenden mensen naar haar inspiratievideo's op Instagram die slechts enkele seconden duren. Waarom cursussen van dagen volgen als kennis ook eenvoudig tussendoor kan worden gesnackt? Tijdens het VINT Symposium vertelt Charlotte hoe ze in korte tijd dankzij Instagram twee bedrijven heeft opgebouwd en hoe ze munt slaat uit haar online invloed.

Rutger Bregman | Utopia for Realists

Rutger Bregman VINT Symposium

Rutger Bregman wordt door de Guardian 'The Dutch wunderkind of new ideas' genoemd. Bregman is historicus en auteur. Voor zijn werk bij De Correspondent is hij twee keer genomineerd voor de prestigieuze Europese persprijs. Zijn boek 'Utopia for Realists' is in 31 talen verschenen. Bregman's optreden begin van dit jaar, op het World Economic Forum in Davos, werd een ongekende hit op sociale media. Zijn ideeën over de toekomst en hoe we die vorm moeten geven bereiken sindsdien wereldwijde aandacht. Rutger sluit het Symposium af met zijn positieve vooruitblik, een realistisch Utopia, gebouwd op zijn baanbrekende ideeën. 

17:00 - 18:00
Einde en Borrel

Updates

Trine_Balle_Jensen VINT Symposium Lego
Getagd in: Blog, VINT Symposium 2019, Lego, Synthetic Generation,

Lego over de toekomst van het spel tijdens VINT Symposium 2019

Koen_Schobbers_VINT
Getagd in: Blog, Esports, Gaming, Vint Symposium, Synthetische generatie,

Esports & gaming, meer dan een spelletje 

VINT-wat is de synthetische generatie
Getagd in: Blog, Synthetic Generation, Generatie Z, Vint, VINT Rapport,

Zo bereid jij je voor op de synthetische generatie

Contact

E-mail Menno