Dave-cloud-workspace

Werken bij het Sogeti Smart Workspace team

Dave Meijer werkt als Senior Workspace engineer in het Sogeti Smart Workspace team. Op het moment is hij druk bezig met een onboardings project. Lees zijn blog of bekijk de vacatures. 

Naar vacatures

Diverse taken als Smart Workspace Engineer

Sogeti Smart Workspace is dé cloud werkplekoplossing van Sogeti. Er is een heel breed klantenportfolio waardoor geen dag hetzelfde is. In teamverband voeren we verschillende taken uit: het uitrollen van (nieuwe) softwarepakketten, het migreren van nieuwe klantomgevingen naar onze Intune/ Azure omgeving, wijzigingen uitvoeren zoals het implementeren van geautomatiseerde oplossingen op Azure Virtual Desktop. En natuurlijk niet te vergeten: het monitoren en analyseren van de werkplek. Zo houden we bij of alles goed draait. We hebben hiervoor een speciaal dashboard en dit checken we elke dag voor alle laptops van de klant. Maar, daarnaast zijn er ook mogelijkheden om bijvoorbeeld mee te werken in projecten. Hierdoor krijg je van A tot Z mee wat er bij de klant wordt gedaan. 

Je eigen pad bewandelen

Ik werd door een recruiter benaderd. Het eerste gesprek beviel meteen hartstikke goed. Bij Sogeti kwam ik in een dynamisch en hecht team terecht. Dat is een van de dingen die ik het meest waardeer. Daarnaast heb ik de ambitie om door te groeien, bij Sogeti kan dit en moedigen ze dat zelfs aan. De opleidingsmogelijkheden zijn groot, waardoor ik tot nu toe alles heb kunnen bereiken wat ik wilde! Ik ben begonnen als Packager/Engineer om te leren hoe de omgevingen eruitzien. Na wat maanden ervaring te hebben opgebouwd ben ik “Senior Engineer” geworden voor een aantal klanten. Momenteel ben ik bezig met een onboardings project. En wanneer dit project live gaat kan ik ook de Senior Engineer worden voor deze klant. Als Senior Engineer ben je verantwoordelijk voor je klanten met betrekking tot de niet gestandaardiseerde changes en urgente of complexe incidenten. Ondertussen doe ik ook de nodige trainingen en cursussen voor de producten die we gebruiken binnen het Sogeti Smart Workspace Team. Denk hierbij aan Nexthink, Liquit en natuurlijk de Microsoft-producten (Azure/Intune). Hierdoor blijf ik altijd up-to-date met de nieuwste technieken. Als senior ben ik continu in gesprek met de consultant/achitect over mogelijke nieuwe functies die kunnen worden toegevoegd. En ook tijdens het doorvoeren van aanpassingen heb ik nauw contact met de consultant.

Nieuwe technieken bij de klant

Onlangs hebben we bij een van onze klanten met succes een implementatie van Azure Virtual Desktop uitgevoerd als een aanzienlijke verbetering ten opzichte van hun oude RDS-omgeving. Met behulp van de nieuwste technologieën hebben we de monitoring- en updatebeheercycli volledig geautomatiseerd, wat een aantal belangrijke voordelen met zich heeft meegebracht voor onze klant. Kijkend naar de veiligheid, efficientie en toekomstige groei!

Wat ons persoonlijk het meest voldoening gaf in dit project, was het voorrecht om onze klant te begeleiden bij de sprong naar de toekomst. Het was gaaf om te zien hoe enthousiast en tevreden ze waren met de resultaten.

Sogeti Smart Workspace Team

We zijn een divers team met ongeveer 50 collega’s in de rollen van Engineer, Senior Engineer, Consultant en teamleden met een technische expertise als Packaging, IAM of SharePoint. We zijn gegroeid maar zoeken nog steeds naar goede mensen. Wanneer je bij Sogeti start, word je begeleidt door meerdere collega’s die jou inwerken. Deze collega’s laten alle systemen zien en vertellen over de verschillende klanten. Doordat we werken met clusters heb je niet een specifieke klant waardoor je werkt maar een groepje klanten. Dit zorgt voor veel afwisseling. Ieder cluster heeft engineers, senior enigneers en consultants in het team waardoor je altijd alle kennis in huis hebt. Iedere ochtend beginnen we met een cluster stand-up. Hierin wordt besproken wat er moet worden gedaan en hier kan je ook vragen stellen aan elkaar. 

Naast dat we serieus en gefocust bezig zijn, is er altijd tijd voor grapjes en gezelligheid. We hebben een open cultuur. De hulpvaardigheid binnen ons team is groot. Niet alleen tijdens kantoor uren maar ook daarna. Als er een nieuwe feature is, helpt iedereen elkaar. We hebben ook een GitHub-repository waarin onze standaarden en diensten zijn gedocumenteerd. Hier kan je dus altijd alles terug vinden. Als Senior Engineer ben jij dé expert over de omgeving van de klant, je begeleid de Engineers als er vragen zijn en geeft uitleg over de omgeving, geeft wijzingen door en bespreek je de incidenten en changes. Als Senior Engineer vind je het leuk om in contact te staan met de klanten en alles gestructureerd te houden. Net zoals bij andere teams, kunnen wij veel opleidingen volgen en certificaten halen. Zo leren wij verder en kunnen we nieuwe technologieën toepassen. Het werken binnen Sogeti is flexibel, ik werk zowel thuis als op kantoor. Met het team gaan we twee dagen naar kantoor. Juist die balans vind ik superfijn.

Het Sogeti Smart Workspace team is where you want to be ?.

De favorieten van Dave

  • Apps: Netflix, YouTube 
  • Websites: Tweakers, Techradar, Iphoned
  • Gear: Apple MacBook
  • Serie: The Witcher, Game of Thrones
  • Muziek: Top40, Spotify

Workspace Engineer

Ben jij graag ‘up-to-date’ als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op het Cloud vakgebied én jeuken jouw handen om deze kennis in de praktijk toe te passen? Bekijk dan onze workspace of cloudvacatures of neem contact op met Rory voor meer informatie.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Lead Cloud & Development
Phone number: 0616066204

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs