Opleidingsmogelijkheden ICT-Professionals

Het doel van leren is om te komen tot betere resultaten in het werk. Leren en ontwikkelen is leuk, maar wat is het effect? Welk resultaat merkt de klant? Voor al onze trainingen geldt dat je samen met je unitmanager een persoonlijk opleidingsplan opstelt: een belangrijke stap in het plannen van je eigen toekomst.

Een beschrijving is nooit zo effectief als de ervaring. Zo kun je uren praten over mango’s, maar je weet pas echt hoe ze smaken als je ze proeft. Daarom zijn trainingen bij Sogeti gebaseerd op:

 • ervaringsgericht leren
 • leren op de werkplek

Introductiedagen

Het werkt prettig als je weet wie de gezichten zijn achter onze producten en diensten en dat je op de hoogte bent van onze cultuur, visie en missie.

Daarom organiseert de Academie tijdens je eerste werkdagen de Sogeti-introductiedagen voor alle nieuwkomers. Tijdens deze dagen maak je kennis met onze cultuur en de mensen van Sogeti. Je krijgt informatie over:

 • dienstverlening van Sogeti
 • organisatie en haar geschiedenis
 • cultuurwaarden
 • medewerkerbeleid
 • opzet van de organisatie

Aan de hand van presentaties en interactieve sessies leer je de volledige Sogeti organisatie beter kennen. Tijdens het forum stel je de vragen die je nog hebt aan de directie van Sogeti. Ook ontmoet je nieuwe collega's die in dezelfde periode starten.

Daarna start het echte werk.

Blended Learning 

Juist de ’mix’ van leren, met en zonder technologie maakt dat opleidingen van de Sogeti Academie succesvol zijn. E-learning in combinatie met klassikaal onderwijs. Daarmee bedoelen we niet alleen een docent voor de klas, maar vooral ook action learning. Leren door doen. Dat is het kenmerk van alle opleidingen aan de Sogeti Academie. Je leert van opdrachten en van elkaar.

SoLearn: ontwikkeling bij Sogeti

Zoals blijkt uit onze missie, willen wij onze medewerkers een uitdagende, veilige en moderne werkomgeving bieden. Wij waarderen onze medewerkers en [W.1] stimuleren daarbij persoonlijke ontwikkeling en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Eén van de manieren waarop Sogeti hier vorm aan geeft is door middel van SoLearn. SoLearn is de visie op ontwikkelen volgens Sogeti.

Binnen SoLearn staan jouw passie en ambitie centraal en zoeken wij gezamenlijk naar de win-win-win tussen jouw ambitie, de doelstellingen van Sogeti en de wensen van onze klanten. Op deze manier willen wij bereiken dat jij met plezier naar jouw werk gaat, jouw talenten benut en zo optimaal bijdraagt aan de doelstellingen van Sogeti en de wensen van onze klanten. SoLearn bestaat uit vijf fundamenten, die de basis vormen voor een succesvolle ontwikkeling richting jouw ambitie.

Fundament 1: Ongekaderde ambitie

Wat is jouw droom? Hoe zien jouw leven en jouw werk eruit in jouw droom, over drie tot vijf jaar , als jij je niet laat leiden door de praktische belemmeringen van vandaag? Dit is waar de ‘ongekaderde ambitie’ over gaat: jouw toekomstdroom. Als jij vanuit jouw ongekaderde ambitie en jouw passie werkt, ga je met meer plezier naar je werk.

Fundament 2: Winning triangle (Win3)

Als jij jouw ongekaderde ambitie helder hebt, ga je deze concreter maken en jouw ambitie voor komend jaar bepalen. Hiervoor gaan wij met elkaar in gesprek over de optimale win-win-win-situatie (win3) tussen jouw ambitie, de doelstellingen van Sogeti en de wensen van de klant.

Fundament 3: Persoonlijk ontwikkelpad

Op basis van jouw ambitie voor komend jaar bepaal jij jouw ontwikkeldoelen en jouw persoonlijk ontwikkelpad, met manieren van ontwikkelen die voor jou het meest effectief zijn:

Click is individueel leren, bijvoorbeeld met behulp van online leermogelijkheden, zoals online movies, boeken en e-learning.
Connect is leren door e-contact met anderen, bijvoorbeeld door kennisdeling in communities, het volgen van webinars of Massive Online Open Courses (MOOC’s), (serious) gaming of e-coaching.
Face is face-to-face leren met anderen, bijvoorbeeld learning-by-doing onder begeleiding van een mentor, klassikale training in groepsverband of face-to-face coaching.

Fundament 4: Portfolio

Als jij jouw ambitie wilt bereiken, heb jij bepaalde kennis en vaardigheden nodig. Door middel van het portfolio, onderbouw jij welke kennis en vaardigheden jij beheerst. In dit portfolio verzamel jij daarom materiaal, zoals feedback van collega’s of klanten, presentaties, foto’s, filmpjes, etc.

Fundament 5: SoDo

Kennis en vaardigheden beheersen, leer jij het meest effectief als jij deze gaat toepassen in de praktijk. Het is daarom belangrijk dat jij jouw ontwikkeldoelen vertaalt naar concrete resultaten in de praktijk en aan de slag gaat om deze resultaten te bereiken (learning by doing). Door regelmatig even stil te staan bij hoe het gaat en jouw acties bij te stellen, ontwikkel jij je effectief en praktisch richting jouw ambitie.

Intranet en Sharenet 

Voor interne communicatie maakt Sogeti gebruik van haar intranet “Einstein” en van Sogeti ShareNet. Via Sogeti ShareNet hebben alle Sogetisten toegang tot een virtuele werkruimte. Hierin werken zij in teamverband samen aan documenten en informatie. Ook delen ze bestanden en nemen ze deel aan discussies. Tevens is op sharenet al het trainingsmateriaal te vinden.

Certificering

Klanten vragen om aantoonbaar vakmanschap. Medewerkers van Sogeti volgen opleidingsprogramma's die leiden tot certificering. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan certificering op het gebied van Microsoft, Java, Oracle®, ITIL, Prince of TMap®.

E-Learning 

Sogeti werkt voor haar e-learning trainingen samen met Skillsoft, marktleider op dit gebied. De content van web-based trainingen loopt uiteen van MCSD-certificeringstrajecten tot projectmanagement. Daarnaast bieden we via Skillsoft toegang tot Books 24*7. Een grote on-line bibliotheek dat je onder andere kan gebruiken als een groot naslagwerk.

In een e-learning cursus:

 • heb je 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot een uitgebreide digitale leeromgeving
 • heb je toegang tot trainingsmogelijkheden waar en wanneer je wil, thuis én op het werk
 • leer je plaats- en tijdonafhankelijk, en precies datgene wat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt (just-in-time, just enough)
 • heeft iedere cursist een eigen virtuele docent
 • kun je online seminars volgen
 • neem je deel aan open en gesloten discussiegroepen
Profiel foto Fedoua Azghiri Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31615 47 26 53