Spreekt één van de vacatures op de website je aan? Solliciteer! Krijg je vervolgens een uitnodiging van ons om op gesprek te komen, bereid je dan goed voor. Om je alvast een idee te geven van hoe ons sollicitatieproces in zijn werk gaat, hebben we één en ander op een rijtje gezet.

Nadat we jouw sollicitatie hebben gelezen, nodigen we je uit voor een informatief gesprek. Hierin praten we – op basis van wat jij aangeeft in je sollicitatie – over jouw mogelijkheden binnen Sogeti. Dit eerste gesprek heb je met de verantwoordelijke expertise- of unitmanager.

Voorbereiding

Verloopt het informatieve gesprek van beide kanten positief? Dan maken we in overleg een afspraak voor het vervolgtraject. Dit traject start met een capaciteitentest en het invullen van een persoonlijkheidsprofiel.

Belangrijk is dat je voor je sollicitatie goed nadenkt over wat je wilt en kunt. Om te oefenen voor de capaciteitentest kun je alvast een zogenaamde ‘warming-up’ doen. Hier zijn verschillende websites voor, zoals 123test. 

Persoonlijkheidsprofiel

Naast het maken van de capaciteitentest, word je gevraagd om een PAPI-vragenlijst in te vullen. De resultaten van deze vragenlijst worden vertaald naar een persoonlijkheidsprofiel dat ons inzicht geeft in de aspecten die jij belangrijk vindt in je werk. Daarnaast gebruiken we de uitkomsten samen met jouw CV als input voor het afrondende sollicitatiegesprek.

Dit laatste gesprek resulteert hopelijk in een match tussen jou en Sogeti. Na afloop vertellen we je dan ook direct hoe we het gesprek hebben ervaren, zodat je weet of je een aanbieding krijgt. Als jij het daarmee eens bent, volgt een schriftelijke aanbieding.

Infographic 

Infographic sollicitatieproces Sogeti

Vragen? Neem contact op met één van onze recruiters.

Profiel foto Fedoua Azghiri Manager Arbeidsmarkt Communicatie
Phone number: +31615 47 26 53