Aanmeldingsproces Stages

Wil jij meer uit je studie halen? Je kunt tijdens je studie al kennismaken met Sogeti door deel uit te maken van onze Studentenunit. Klinkt dat interessant? Solliciteer! Om je alvast een idee te geven van hoe ons sollicitatieproces in zijn werk gaat, hebben we één en ander op een rijtje gezet. Nadat we jouw sollicitatie hebben ontvangen, nodigen we je uit voor een selectiedag. Deze bestaat uit het maken van een capaciteitentest en een gesprek waarin we meer vertellen over Sogeti en de Studentenunit. Daarnaast gaan we in op jouw persoonlijke wensen en ambities.

Test

Klinkt eng? Nee hoor. Een goede voorbereiding doet een hele hoop. Denk dus goed na over wat je wilt en kunt. Om te oefenen voor de capaciteitentest kun je alvast een zogenaamde ‘warming-up’ doen. Hier zijn verschillende websites voor, zoals 123test.  Naast het doen van de capaciteitentest, vragen we je een PAPI-persoonlijkheidsprofiel in te vullen. De uitkomsten van de test en de vragenlijst gebruiken we in het gesprek om te bepalen of we bij elkaar passen. 

Stages en afstuderen

Na afloop van het gesprek vertellen we je direct hoe we het gesprek hebben ervaren en of je een studentenovereenkomst krijgt. Een deelname aan de Studentenunit is ook te combineren met een stage, die eventueel ergens anders plaats kan vinden. Voor stagiaires kan het zijn dat er een tweede gesprek plaatsvindt, waarin we praten over de inhoud van je stage of afstudeeropdracht.

Infographic 

infograhic sollicitatie proces