Veelgestelde vragen

Foto vraagtekens

Jij de vragen, wij de antwoorden, toch?

Vind je hier nu niet wat je zoekt? Dan vinden we het natuurlijk mooi als je ons uitdaagt. Althans, als je onze Brabantse recruitment manager: Chiel Kronenburg het vuur een beetje aan de schenen legt. We weten zeker dat hij je met veel gezelligheid te woord staat.

Contactgegevens Chiel

Je staat op het punt te solliciteren bij Sogeti. Voordat je de stoute schoenen aantrekt heb je nog wel enkele vragen die je graag beantwoord wil zien. In deze FAQ kun je op verschillende onderdelen zoeken. Natuurlijk is het altijd mogelijk om met een recruiter contact op te nemen en je vragen persoonlijk te stellen. 

Sogeti stelt aan alle medewerkers een Windows laptop ter beschikking. Indien je liever op een MacBook werkt, dan is dit uiteraard geen bezwaar (BYOD), echter wordt dit niet gefinancierd door Sogeti. Daarnaast krijg je een maandelijkse vergoeding voor de aanschaf van een zakelijke telefoon en een simkaart. Hiermee kun je zelf jouw bereikbaarheid regelen.

 

Sogeti faciliteert jou daarom in je woon-werkverkeer. Je mag als professional zelf bepalen hoe jij je vervoer wilt regelen. 
Wil je leasen, dan hebben wij voor Young Professional standaardauto geselecteerd. Als ervaren professional geldt vooral de CO2-uitstoot als beperking.

Je kunt er ook voor kiezen om privé te rijden.  Als je er voor kiest om privé te rijden dan kun je vanuit je flex brandstof declareren. 
Daarnaast krijgt elke medewerker een NS-business card tot zijn beschikking.

Standaard heb je 26 vakantiedagen per jaar. Heb je meer op verlof nodig? Dan kun je 112 uur extra verlof naar rato van je dienstverband kopen.

Wij hebben een collectief pensioencontract bij Zwitserleven en leveren een bijdrage aan je ouderdomspensioen. Deze bijdrage is 64% van de door de overheid vastgestelde pensioenstaffel. Jij bent als medewerker verplicht om deel te nemen en je kan hier ook voor eigen rekening bijsparen.

Naast het beloningsbudget (salaris en leasevergoeding), kennen we bij Sogeti een prestatiebeloning. Deze is gekoppeld aan je inzet en productiviteit. Verder ontvang je maandelijks een persoonlijk budget van 35 euro. Dit budget kun je  naar wens besteden.

We stellen ook een thuiswerkplek ter beschikking. Er is keuze uit twee verschillende zit-sta bureaus en een bureaustoel. De thuiswerkplek artikelen worden uitgeleend zolang je in dienst bent. Ze voldoen aan de huidige Arbo norm, waardoor thuiswerken optimaal en technisch verantwoord wordt gefaciliteerd. 

Vind je hier niet het antwoord op jouw vraag laat het ons dan weten via het contactformulier op onze contactpagina. 

 

 

Bij Sogeti werken veel experts in hun vakgebied – hun kennis delen zij graag met nieuwe collega’s via technische meetings en informatiebijeenkomsten. Mocht je die kennis willen delen met collega’s, dan zijn er tal van mogelijkheden om zelf voor de groep te staan.

Er is een breed aanbod aan vakinhoudelijke opleidingen en als het past in je opleidingsplan, dan kun je onbeperkt opleidingen volgen. Een aantal van deze opleidingen zorgen ervoor dat je een mooi certificaat bemachtigd.

The sky is the limit voor onze IT-professionals als het gaat om doorgroeien. Of je nou net start op de arbeidsmarkt of al jaren ervaring hebt, de mogelijkheden zijn oneindig. Zo zijn meerdere van onze directieleden gestart als Young Professional bij Sogeti.

 

 

Sogeti kent een breed aanbod aan opleidingen - zowel klassikale opleidingen als e-learnings. We vinden persoonlijke ontwikkeling heel erg belangrijk. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat je opleidingen aansluiten bij je ontwikkelpad. Met de livegang van het Career Framework krijg je steeds beter inzicht in wat voor jouw rol belangrijke opleidingen zijn. 

Bij Sogeti vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarom kennen we een ruim aanbod aan opleidingen. Zowel op het vakgebied als op persoonlijke ontwikkelingen. Samen met je unitmanager maak je een opleidingsplan en stippel je je carriere uit. De opleidingen die je volgt sluiten daar naadloos op aan. Jij bepaalt hoeveel opleidingen je in een jaar wil volgen. Wij verwachten dat je blijft investeren in je eigen ontwikkeling.

Voor een deel van de opleiding geldt een amortisatieregeling - mocht je besluiten Sogeti te verlaten dan moet je een deel van de gemaakte kosten terugbetalen.

Bij Sogeti vinden we het belangrijk dat onze medewerkers zich blijven ontwikkelen. Daarom kennen we een ruim aanbod aan opleidingen via onze Sogeti Academy. Zowel vakinhoudelijk en persoonlijke opleidingen. Samen met je manager maak je een opleidingsplan en stippel je je carriere uit. De opleidingen die je volgt sluiten daar naadloos op aan. Jij staat zelf aan het roer van je persoonlijke ontwikkeling en jij bepaalt zelf hoeveel opleidingen je in een jaar wilt volgen.

Je komt te werken bij de top 250 van de Nederlandse bedrijven, waar we drie verschillende soorten diensten verlenen: detachering, projecten en services.

Een overzicht van enkele van onze klanten is hieronder weergegeven. Wil je meer weten over de projecten die we doen bij onze klanten, zie onze cases.

 

Public

UWV, Dictu en Ministeries

Private

KLM, NS en VodafoneZiggo

Finance

ING, ABN AMRO, Rabobank en NN


 

Zodra je binnenkomt voel je direct de informele, gezellige sfeer. Dit merk je aan de manier waarop we elkaar begroeten en hoe we met elkaar omgaan. De echte Sogetist is een vakidioot pur sang, in de goede zin van het woord. Je herkent je collega’s als ware kennisdelers, die trots hun vakgebied uitdragen.

Met regelmaat organiseren we daarnaast informele bijeenkomsten, want bovenal vinden we het belangrijk dat we plezier met elkaar hebben. Zoals het sinterklaasfeest, de kickoff of een jaarfeest.

Benieuwd hoe het Young Professional traject verloopt?

Stap 1                 Jouw sollicitatie
Stap 2                 We bekijken je sollicitatie en CV
Stap 3                 Je vult een online assessment en persoonlijkheidsvragenlijst in
Stap 4                 Je bezoekt onze Meet & Greet -dag (in één dag een vliegende start!)
Stap 5                 Welkom bij Sogeti!

De selectieprocedure voor een ervaren professional ziet er als volgt uit: 

Stap 1                 Jouw sollicitatie
Stap 2                 We bekijken je sollicitatie en CV
Stap 3                 We hebben een kennismakingsgesprek
Stap 4                 Je vult een online assessment en persoonlijkheidsvragenlijst in
Stap 5                 We hebben een afrondend gesprek
Stap 6                 Welkom bij Sogeti!

Bij Sogeti maak je vooraf aan je sollicitatie een capaciteitentest en vragen we je een vragenlijst in te vullen voor een persoonlijkheidsprofiel. Beiden zijn een belangrijk onderdeel van de sollicitatieprocedure. De test en het profiel kun je thuis achter je eigen computer maken. Dit kan op elk voor jouw gewenst moment. Uiteraard verwachten we wel dat je hem enkele dagen vooraf aan je gesprek met Sogeti hebt gemaakt. Wil je eerst weten of Sogeti bij je past dan kun je als ervaren IT-professional eerst voor een informatief gesprek langs komen.

Bij voorkeur afgeronde HBO of WO IT-opleiding of een technische opleiding is voor een young professional een belangrijke vereiste. Voor enkele businesslines is een bedrijfskundige opleiding of HBO-psychologie ook een mogelijkheid. Affiniteit met IT is wel belangrijk.

Voor ervaren IT-professionals is ervaring en kennis van de expertise zwaarwegend. Het hebben van relevante certificaten is daarbij wel van belang.

Andere vragen kan ik beantwoorden

Profiel foto Chiel Kronenburg Manager Recruitment
Phone number: +31627746316