Project Manager Officer Sogeti

Vol enthousiasme het project management vak leren

Als Project Management Officer (PMO) bij een complex bouwproject, leert Karlijn alle kneepjes van het projectmanagementvak kennen. Zo kan ze straks goed voorbereid haar volgende carrièrestap zetten. Lees haar verhaal hieronder.

‘Vaak werkt mijn enthousiasme aanstekelijk, merk ik’

Mijn mbo-studie Projectleider Interieur & Exterieur heb ik aangevuld met een hbo-opleiding Small Business & Retail management: ondernemen erbij leek me leuk. Daarna heb ik verschillende banen gehad. Ik ben erg nieuwsgierig en probeer graag dingen uit. Voordat ik bij Sogeti kwam, werkte ik als Project Manager bij een IT-bedrijf. Achteraf gezien kwam die functie te vroeg, ik miste kennis en ervaring en wilde te snel. Daarom maakte ik bewust een switch en koos voor de functie van PMO.

Projectmanagement onder de knie krijgen

Via Sogeti zit ik als PMO op een duurzaam bouwproject. Ik ben een soort rechterhand van de Project Manager en doe van alles: van risicobeheer en stakeholdermanagement tot informatievoorziening en planning. Ook ben ik de link tussen de zes deelprojecten die onder het bouwproject vallen. Verbinden kan ik goed, net zoals dingen concreet maken en spijkers met koppen slaan. Als ik bijvoorbeeld merk dat twee mensen met hetzelfde bezig zijn, breng ik ze in contact. Of ik organiseer een brainstormsessie of een event om de samenwerking te versterken. Vaak werkt mijn enthousiasme aanstekelijk, merk ik. Met dit project krijg ik de kans om het vak van projectmanagement helemaal onder de knie te krijgen. Dat voelt heel goed. Ik denk dat ik snel weer in een projectmanagersrol zit. Dit werk ligt me echt.

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij benieuwd naar de verschillende specialisten die we zoeken? Bekijk dan onze vacatures. Of bekijk onze vak pagina.

Naar vacatures Business en IT

Kan ik je helpen?

Sogeti Sophie Ruijs Senior Recruiter
Phone number: +31629658020