Sven-frontend

Werken als Front-ender met DevOps

Sven werkt als Front-end Developer bij de ABN AMRO waarbij hij ook DevOps verantwoordelijkheden heeft. Meer weten over deze functies en hoe Sven is begonnen bij Sogeti? Lees dan verder!

Ik werk momenteel acht maanden bij Sogeti. Van deze acht maanden ben ik zes maanden gedetacheerd bij de ABN AMRO als Front-end Developer voor een project. Daarnaast vervul ik ook een rol als DevOps engineer. Het team waar ik in werk bestaat uit Front-End Developers, Back-end Developers, een Scrum coach, een Business analist, een designer en een Product owner.

 

Als Front-end Developer bij de ABN AMRO

Er zijn stakeholders die met bepaalde ideeën komen die moeten gebeuren op de website of in het softwareportaal. Vervolgens zijn er designers die gaan deze ideeën vormgeven. Ik ben een beetje de vertaling tussen het design en de code. Nadat de designs gemaakt zijn wordt aan mij gevraagd of het goed is. Daarmee wordt bedoeld of het makkelijk te bouwen is en of er misschien nog dingen aangepast moeten worden om het makkelijker te kunnen bouwen. Vervolgens, nadat ik een akkoord heb gegeven, wordt er een user story geschreven. Dat is dan eigenlijk een pagina die in stukjes wordt opgeknipt waarbij er per gedeelte een story wordt geschreven zodat het duidelijk genoeg is om te snappen en te laten maken door een willekeurige developer die niks te maken heeft gehad met het proces. Daarom is het belangrijk dat de vereisten, de technische specificaties en de designs er goed in staan.

Bij de ABN AMRO is er ook besloten dat de individuele developers een deel van het DevOps gebeuren moeten oppakken. Ik dus ook. Bij de ABN AMRO wordt er gebruikt gemaakt van Cloud. Als je een code wilt deployen moet dat door deze Cloud heen als het ware. Daar moeten allerlei dingen voor ingesteld worden om dat proces goed te laten verlopen. Daar ben ik ook verantwoordelijk voor.

 

Afwisseling bij een “people” organisatie

Een recruiter stuurde mij eerst een bericht waarop ik antwoordde geen interesse te hebben. Een aantal maanden later was ik toch wel op zoek en bedacht ik me dat ik nog een recruiter in mijn berichten had staan. Later stuurde ik een bericht terug om te laten weten dat ik twijfelde tussen twee bedrijven. Gelukkig kwam ik tot het besef dat Sogeti echt is wat ik zocht. Sogeti is namelijk een echte “people” bedrijf. De mensen staan voorop. Het is een goed georganiseerd bedrijf waar ik mijzelf bij vind passen. Normaal gesproken ben ik snel uitgekeken op veel dingen en daarom vind ik het juist zo fijn dat het een optie is om elke twee jaar voor een andere opdrachtgever te werken.

In de toekomst zou ik meer dingen willen doen binnen Sogeti zoals het helpen bij verschillende events of het les geven in een bepaald specialistisch programmeertaal. Ik ben nog gespecialiseerd in 1 ding maar wel breed. Binnen de opdracht heb ik namelijk de Azure Cloud training/cursus gedaan maar ik zie mij zelf er veel meer doen in de toekomst. De ontwikkeling wordt binnen het bedrijf erg gestimuleerd namelijk. Als je zelf een beetje assertiviteit toont, kan je er veel uit halen.

 

Sociaal, specialist en assertief.

Het fijne aan Sogeti is dat er goed voor je gezorgd wordt. Je weet dat je de juiste hulp kunt verwachten mocht dat nodig zijn en dat is rustgevend. Dat kan de ondersteuning zijn van meteriele of niet materiele dingen. Je krijgt de juiste hulp voor bij de trainingen en ook de ruimte om te kiezen voor een opdracht. Als je het zelf niks vindt kan je samen weer kijken naar een nieuwe opdracht.

“Als ik ik in drie woorden “de” Sogetist mag omschrijven, kies ik voor sociaal, specialist en assertief.“

 

Wat zijn jouw favorieten?

Favoriete apps: Instagram

Favoriete websites: YouTube

Favoriete gear:  Smartphone

Favoriete film:  The Matrix 1, Harry Potter, Avatar 2

Favoriete muziek: Hardstyle, Techno

Kan ik je helpen?

Anthony Everon Corporate IT Recruiter
Phone number: +31 627060321