ricky-software-ontwikkelaar

Afwisseling en uitdaging als software ontwikkelaar

Ricky van Werkhoven is een software ontwikkelaar die meer uitdaging zocht in zijn werk. Bij Sogeti heeft hij dat helemaal gevonden. Lees hier voor welke mooi opdrachtgevers hij al aan de slag is gegaan of word zijn collega.

Naar vacatures

Tijd voor iets nieuws

Bij mijn vorige werk had ik erg weinig afwisseling en uitdaging. Daarom wilde ik graag in gesprek met Sogeti nadat ik werd benaderd. Wat er voor mij echt uitsprong was dat ik bij Sogeti onbeperkt trainingen en curcussen kan volgen. Nu werk ik anderhalf jaar voor Sogeti en ben ik bezig met mijn tweede opdracht. Ook heb ik sinds kort mijn propedeuse HBO informatica afgerond en mee mogen doen aan een twee dagen durende leiderschapsprogramma.

Afwisseling bij de Koninlijke Bibliotheek

Mijn eerste opdracht was dus bij de Koninlijke Bibliotheek. Ze waren al langer bezig om een applicatie te updaten maar dat koste erg veel tijd. Daarom was er besloten om een hele nieuwe website te maken. Soms zit je bij een team met meerdere Sogetisten maar dat was bij deze opdracht niet het geval. Dit vond ik eigenlijk alleen maar leuk omdat dit voor extra uitdaging zorgde. Mijn voorkeur ligt vooral bij backend en dat heb ik dan ook veel mogen doen bij deze opdracht, al kwam er natuurlijk ook frontend bij kijken. Maar de grootste uitdaging zat hem in iedereen op een lijn krijgen. Er waren veel stakeholders die allemaal een eigen visie hadden, maar op het einde zat iedereen op een lijn. Dit is dan ook een nieuwe skill die ik heb geleerd tijdens dit project.

Het vetste aan deze opdracht vindt ik dat de website die ik heb gebouwd ook echt in gebruik is genomen en succesvol is. Ondanks dat ik het team ook maar twee keer in levenden lijve heb gezien hebben we een goede samenwerking gehad. Doordat we iedere ochtend een stand-up hadden was er goed contact met het team. De scrummaster, René Boswinkel, was ook een Sogetist waarmee ik fijn kon sparren.

Uitdagende architecturen BNG

In oktober ben ik gestart bij een nieuwe opdracht bij de Bank Nederlandse Gemeente. Als reactie op de vorige opdracht wilde ik deze keer graag in een team werken met complexere systemen en infrastructuur. Er zijn drie ontwikkelteams die steeds aan verschillende projecten werken. Zelf werk ik nu met verschillende achitecturen wat heel leuk en uitdagend is. Ik had nog niet alle kennis van de achitecturen waarmee we gingen werken dus heb ik me daar in verdiept. Voorbeelden hiervan zijn Bicep en Sitecore.

Een van de dingen die wij doen voor de Bank Nederlandse Gemeente is het maken van een portaal waarin ze overzicht hebben van alle transacties en gebeurtenissen. Mijn taak hierin is de back- en frontend met ook nog een stuk infrastructuur. Je zou dus bijna kunnen zeggen dat het een fullstack rol is. Het leukste aan deze opdracht vind ik de complexiteit en het team. Toen ik ook bij deze opdracht binnen kwam zag ik gelijk dat er nog een Sogetist in het team zat door de mooie add talent water fles op zijn bureau stond. We kwamen er al snel achter dat we op dezelfde dag waren gestart bij Sogeti en dat we elkaar daar al eens hadden gezien. Super toevallig en heel leuk!

Helpen van stagiaires

Naast mijn vaste werkzaamheden heb ik ook tijdens mijn opdracht bij de Koninklijke Bibliotheek stagiaires begeleid. Ik hiep vooral op inhoudelijk gebied. Wanneer ze vragen hadden over hoe iets moest dan stond ik klaar om ze te helpen. Ook heb ik een paar keer workshops gegeven over achitectuur en testen, wat erg leuk was om te doen.

Werken met toolings

In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met mijn zoontje. We gamen geregeld samen en spelen dan spellen zoals Minecraft en Fortnite. Ook game ik soms met wat collega’s. Verder hou ik me ook bezig met mijn kennis verbreden bij toolings zoals Copilot. Ook op het gebied van softwareontwikkeling gaat de wereld van AI erg snel en kunnen tools als Copilot een grote impact hebben op efficiëntie en kwaliteit. Sommige bedrijven zijn nog terughoudend in de toepassing hierin, maar ik denk wel dat dit de toekomst is.

De favorieten van Ricky:

  • Apps: Google Podcasts, F1TV, Discord, Steam

  • Websites: theguardian.com, telegraph.co.uk, chat.openai.com

  • Gear: Onze HomeFit Sta-bureaus en mijn redelijk nieuuwe game pc

  • Film: Master and Commander, Saving Private Ryan, There Will Be Blood, The Room

  • Favoriete eten: op een warme zomerdag is er niets lekkerder dan koude bietensoep, verder ben ik ook altijd wel te porren voor een goede curry en een goed glas wijn.

Jouw baan bij Sogeti Microsoft

Hou jij van Microsoft-technologie en maak je graag deel uit van een energieke organisatie? Check dan de vacatures op de vacature pagina.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Sogeti Tanja Nieboer
Phone number: +31621410771