ProjectB 2019

Winnaars Project B 2023

ProjectB is dé IT-challenge tussen studententeams

Dit jaar deden er 11 teams mee en we hadden drie mooie prijzen te vergeven. De publieksprijs, UtrechtINC-award en natuurlijk de ProjectB prijs. Benieuwd wie er heeft gewonnen? Lees hieronder dan verder.

De drie winnaars van ProjectB zijn bekend!

Tijdens de eindpresentaties hebben we veel mooie en inspirerende ideeën gehoord over hoe IT mensen met een beperking kan helpen. De ideeën liepen uiteen van apps en webapplicaties tot robots. Hieronder lees je welke groepjes hebben gewonnen en wat hun ideeën waren.

Winnaar ProjectB: Zienzeggen

ZienZeggen is een innovatieve applicatie die gebarentaal omzet in geschreven tekst, waardoor communicatie met doven en stommen toegankelijker wordt en een weg opent om makkelijker gebarentaal te leren. Deze app is bedacht door een groepje studenten van de Hogeschool Rotterdam en ze zijn er vandoor gegaan met de hoofdprijs, een VR set!

Winnaar Publieksprijs: Inside out

Deze oplossing heeft als doel het leven van mensen met een lichamelijke beperking te verbeteren. Wij maken hiervoor gebruik van een op afstand bestuurbare auto, gecombineerd met virtual reality (VR) en een audiosysteem. Zo stellen we mensen met fysieke beperkingen in staat het buitenleven te ervaren en sociaa 599 l met anderen om te gaan. Deze oplossing is bedacht door studenten van de Hanzehogeschool Groningen en hebben de publieksprijs gewonnen! 

Winnaar UtrechtINC-award: Thofu

De app die mensen met een verstandelijke beperking blij maakt en hun band met naasten verbetert door het herbeleven van herinneringen via foto's. Deze app is bedacht door een groepje studenten van de Hogeschool Utrecht en ze krijgen van UtrechtINC begeleiding met het verder uitwerken van hun idee!

Aftermovie

Ben je benieuwd naar hoe de avond uitzag? Bekijk dan de aftermovies van ProjectB 2023! 

Watch ProjectB 2023 - Awards Night on YouTube.
599

Kan ik je helpen?

0