Agile test engineer groeien als tes professional

Groeien als test professional buiten je comfortzone

Als Agile Test Engineer helpt Michael organisaties om de kwaliteit van hun IT te verbeteren. Tijdens een opdracht bij een groot bouwbedrijf deed hij dit voor het eerst vanuit een consultancyrol. Lees hieronder zijn blog.

‘Ik wilde uit mijn comfortzone stappen om te groeien’

Controleren hoe het met de kwaliteit van je IT is gesteld, daar gaat testen over. Je kijkt op een andere manier naar de functionaliteiten die ontwikkelaars in je team hebben gebouwd. Waar zitten mogelijk nog fouten in? Hoe werkt de integratie met verschillende systemen? En hoe bruikbaar is het voor de mensen die ermee moeten werken? Je zoekt continu naar de balans tussen wat je als team oplevert en wat er mogelijk is voor de gebruikers. Waar ik enthousiast van word, is de kloof tussen IT en de business zo klein mogelijk te maken. Ik kan me ook helemaal in een case vastbijten als iets niet werkt zoals het moet.

Testproces opzetten

Ik in mijn laatste opdracht het testproces van een bouwbedrijf in kaart gebracht en voorstellen voor verbetering gedaan: hoe ze structuur kunnen aanbrengen in het testen en daar een gedegen proces voor inrichten. Er ligt nu een concreet plan waarmee de klant aan de slag kan. Heel gaaf om dit zo neer te zetten. De keuze om dit keer als consultant te werken was bewust. Ik wilde uit mijn comfortzone stappen, voor mijn persoonlijke groei. Dat is ook mijn tip aan anderen: zoek je grenzen op en probeer eens een andere rol uit. Daar leer je ontzettend veel van.

Ga jij bij ons aan de slag als test engineer?

Werken bij de marktleider, altijd vooroplopen op het vakgebied en de leukste testopdrachten uitvoeren bij en voor onze klanten? Bekijk onze vacatures.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Diana van Ark Lead Recruiter
Phone number: 06-55878933