Opleidingsmogelijkheden

voor ICT professionals

Het doel van leren is om te komen tot betere resultaten in het werk. Leren en ontwikkelen is leuk, maar wat is het effect? Welk resultaat merkt de klant? Voor al onze trainingen geldt dat je samen met je unitmanager een persoonlijk opleidingsplan opstelt: een belangrijke stap in het plannen van je eigen toekomst.

Een beschrijving is nooit zo effectief als de ervaring. Zo kun je uren praten over mango’s, maar je weet pas echt hoe ze smaken als je ze proeft. Daarom zijn trainingen bij Sogeti gebaseerd op:

 • ervaringsgericht leren
 • leren op de werkplek

Introductiedagen

Het werkt prettig als je weet wie de gezichten zijn achter onze producten en diensten en dat je op de hoogte bent van onze cultuur, visie en missie.

Daarom organiseert de Academie tijdens je eerste werkdagen de Sogeti-introductiedagen voor alle nieuwkomers. Tijdens deze dagen maak je kennis met onze cultuur en de mensen van Sogeti. Je krijgt informatie over:

 • dienstverlening van Sogeti
 • organisatie en haar geschiedenis
 • cultuurwaarden
 • medewerkerbeleid
 • opzet van de organisatie

Aan de hand van presentaties en interactieve sessies leer je de volledige Sogeti organisatie beter kennen. Tijdens het forum stel je de vragen die je nog hebt aan de directie van Sogeti. Ook ontmoet je nieuwe collega's die in dezelfde periode starten.

Daarna start het echte werk.

Blended Learning 

Juist de ’mix’ van leren, met en zonder technologie maakt dat opleidingen van de Sogeti Academie succesvol zijn. E-learning in combinatie met klassikaal onderwijs. Daarmee bedoelen we niet alleen een docent voor de klas, maar vooral ook action learning. Leren door doen. Dat is het kenmerk van alle opleidingen aan de Sogeti Academie. Je leert van opdrachten en van elkaar.

Kennis delen 

De Academie is ook een ontmoetingsplaats voor collega’s met dezelfde interesses. Door het volgen van opleidingen groeit je netwerk van collega’s. Docenten van de Academie komen van externe trainingsbureaus of zijn ervaren Sogeti professionals. Individuele opleidingen bij gerenommeerde instituten buiten de Academie zijn ook mogelijk.

Intranet en Sharenet 

Voor interne communicatie maakt Sogeti gebruik van haar intranet “Einstein” en van Sogeti ShareNet. Via Sogeti ShareNet hebben alle Sogetisten toegang tot een virtuele werkruimte. Hierin werken zij in teamverband samen aan documenten en informatie. Ook delen ze bestanden en nemen ze deel aan discussies. Tevens is op sharenet al het trainingsmateriaal te vinden.

Certificering

Klanten vragen om aantoonbaar vakmanschap. Medewerkers van Sogeti volgen opleidingsprogramma's die leiden tot certificering. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan certificering op het gebied van Microsoft, Java, Oracle®, ITIL, Prince of TMap®.

E-Learning 

Sogeti werkt voor haar e-learning trainingen samen met Skillsoft, marktleider op dit gebied. De content van web-based trainingen loopt uiteen van MCSD-certificeringstrajecten tot projectmanagement. Daarnaast bieden we via Skillsoft toegang tot Books 24*7. Een grote on-line bibliotheek dat je onder andere kan gebruiken als een groot naslagwerk.

In een e-learning cursus:

 • heb je 24 uur per dag en zeven dagen per week toegang tot een uitgebreide digitale leeromgeving
 • heb je toegang tot trainingsmogelijkheden waar en wanneer je wil, thuis én op het werk
 • leer je plaats- en tijdonafhankelijk, en precies datgene wat je nodig hebt, op het moment dat je het nodig hebt (just-in-time, just enough)
 • heeft iedere cursist een eigen virtuele docent
 • kun je online seminars volgen
 • neem je deel aan open en gesloten discussiegroepen