Sollicitatieproces

voor ICT professionals

Als een van de vacatures op onze site je aanspreken dan nodigen we je uit om je interesse door middel van een sollicitatie kenbaar te maken. Na je sollicitatie nodigen we je uit voor een eerste, informatief, gesprek. In dit gesprek praten we - op basis van wat jij aangeeft - over jouw mogelijkheden binnen Sogeti. Dit gesprek vindt plaats met de verantwoordelijke expertisemanager of unitmanager.

Verloopt het informatieve gesprek van beide kanten positief? Dan maken we in overleg een afspraak voor het vervolgtraject. Te starten met de capaciteitentest en we vragen je vooraf een persoonlijkheidsprofiel in te vullen.

Voorbereiding

Laat je niet van je stuk brengen: bereid je voor op je sollicitatie door goed na te denken over wat je wilt en wat je kunt. Om te oefenen voor de capaciteitentest zijn er diverse ‘warming up’-sites online, zoals www.123test.nl.

Persoonlijkheidsprofiel (PAPI)

Naast het maken van de capaciteitentest, word je gevraagd om een PAPI vragenlijst in te vullen. De vragenlijst wordt vertaald in een persoonlijkheidsprofiel die ons inzicht geeft in de aspecten die jij belangrijk vindt in je werk. De uitkomsten van de PAPI gebruiken we naast je CV als input voor het afrondende sollicitatiegesprek.

Tweede gesprek

In dit vervolggesprek hopen we een match te maken tussen jou en Sogeti. Na afloop van het gesprek vertellen we je direct hoe we het gesprek hebben ervaren zodat je weet of je een aanbieding krijgt. Als jij het daarmee eens bent, volgt een schriftelijke aanbieding.

Infographic Sollicitatie proces

infograhic sollicitatie proces