Aanmeldingsproces

Voor IT studenten

Wil jij tijdens je studie al kennismaken met Sogeti en deel uitmaken van onze Studentenunit dan nodigen we je van harte uit om je interesse door middel van een ‘sollicitatie’ kenbaar te maken. Na jouw sollicitatie nodigen we je uit voor de selectiedag. Deze bestaat uit het maken van de capaciteitentest en een gesprek waarin we meer vertellen over Sogeti en de Studentenunit. Tevens gaan we in op jouw persoonlijke wensen en ambities.

Voorbereiding

Laat je niet van je stuk brengen: bereid je voor op je sollicitatie door goed na te denken over wat je wilt en wat je kunt. Om te oefenen voor de capaciteitentest, zijn er diverse ‘warming up’-sites online, zoals www.123test.nl. We gebruiken de uitkomst en het persoonlijkheidsprofiel in het gesprek om te bepalen of we bij elkaar passen.

Persoonlijkheidsprofiel (PAPI)

Naast het maken van de capaciteitentest, word je gevraagd om een PAPI vragenlijst in te vullen. De vragenlijst wordt vertaald in een persoonlijkheidsprofiel die ons inzicht geeft in de aspecten die jij belangrijk vindt in je werk. De uitkomsten van de PAPI gebruiken we naast je CV als input voor het gesprek.

Vervolg

Na afloop van het gesprek vertellen we je direct hoe we het gesprek hebben ervaren en of je een studenten overeenkomst krijgt. Je kunt deelname in de studentenunit ook combineren met een stage(eventueel ergens anders). Voor stagiairs vindt er mogelijk een tweede gesprek plaats over de inhoud van je stage of afstudeeropdracht.

Infographic sollicitatie proces

infograhic sollicitatie proces