Sogeti Studentenunit

Dé kans van je leven!

Klinkt ‘de kans van je leven’ wat sterk aangezet? Okay, dat is het ook wel een klein beetje. Maar nu we je aandacht hebben: Sogeti’s Studentenunit is weldegelijk een absoluut unieke kans voor je professionele toekomst. En zo’n kijkje in de keuken vind je beslist nergens anders in Nederland.

Een aantal jaar geleden hebben we de Studentenunit opgericht om studenten te laten proeven van ons vak in al haar facetten. We gaven de mogelijkheid om cursussen te volgen, meetings bij te wonen en studievraagstukken te bespreken met Sogetisten. Deze Studentenunit was vanaf dag één een groot succes en bestaat daarom nog steeds. Sterker nog, de unit wordt steeds groter en actiever.

We zien dan ook uit naar jouw komst, dat wil zeggen, als de onderstaande opzet je aanspreekt natuurlijk.

What’s in it for you?

Je krijgt de unieke mogelijkheid om tijdens je studie je kennis nog verder uit te breiden. We nodigen je uit voor technische meetings, expertbijeenkomsten en je kunt je inschrijven voor bijna alle cursussen.

Je verbetert je persoonlijke vaardigheden door in te schrijven voor onze persoonlijke vaardigheidstrainingen. Tegelijkertijd vergroot je je netwerk omdat je kennismaakt met andere studenten en collega’s van Sogeti.

Je leert Sogeti goed kennen omdat je informele meetings bezoekt, evenementen bijwoont, toegang hebt tot ons intranet, collega’s ontmoet en zo ervaart hoe het is om bij ons te werken.

Verder heb je eerste keus uit onze mogelijkheden aan stage- en afstudeeropdrachten en hopen we je, bij wederzijdse interesse, na jouw studie een arbeidsovereenkomst aan te bieden.

Deze mogelijkheid bieden we uitsluitend aan derde- en vierdejaarsstudenten HBO en WO een IT gerelateerde studie doen. Studenten dus, die zich willen ontwikkelen en hun studiegenoten net een stapje voor willen zijn. Zonder verplichtingen, met veel mogelijkheden.

We krijgen vaak de vraag waarom we al dit moois bieden. Met andere woorden, wat willen wij ervoor terug?

What’s in it for us?

Als ‘oude rotten in het vak’ vinden wij het belangrijk om contact te hebben en te houden met de volgende generatie IT’ers. Dit doen we onder meer door op de hogescholen en universiteiten gastcolleges te geven, samenwerkingsverbanden aan te gaan, studenten uit te nodigen voor inhouse meetings, etc.

Voor deze gastcolleges, net zoals voor de Studentenunit, verwachten we niets concreets terug. Het kost je niets en je ‘moet’ niets. Uiteraard hebben we wel bepaalde verwachtingen. Je wordt lid van onze Studentenunit omdat jij denkt dat het iets toevoegt. We verwachten dan ook dat je een actieve bijdrage levert. Dat je meetings bezoekt, je inschrijft voor cursussen en dat je reageert op vragen.

Verder hopen we dat je ons goed leert kennen en een indruk krijgt van Sogeti als ICT-dienstverlener en/of werkgever. Dat je weet of we als werkgever bij jou passen. Of het idee van werken bij een soortgelijk bedrijf je aanspreekt.

Het antwoord op de vraag ‘what’s in it for us’ laat zich raden. Wij komen in contact met de meest getalenteerde IT’ers van Nederland van wie sommigen als medewerker straks onze gelederen versterken. En mocht je een baan elders ambiëren, dan zul je misschien te zijner tijd overwegen om Sogeti een opdracht voor je te laten uitvoeren.

Anders gezegd, wij krijgen de kans te laten zien wie we zijn, wat we doen en hoe we dat doen. Aan jou om op basis daarvan te bepalen hoe jouw toekomst in deze branche eruitziet.

Grijp je kans!

Om lid te kunnen worden doorloop je een toelatingsprocedure. Deze procedure is globaal hetzelfde als de sollicitatieprocedure voor nieuwe medewerkers. Heb je interesse, wil je een afspraak maken of eerst nog wat meer informatie? Neem dan contact op met Diane Breure, via +31652327249.

Mailen mag ook: studentenunit@sogeti.nl of volg ons op Twitter