Dave-Meijer-cloud-engineer-sogeti

Cloud engineer

Werken als cloud engineer

Jij snapt dat klanten niet meer vragen óf ze naar de Cloud moeten, maar wanneer. Jij komt ze daarbij helpen. Vind hieronder alles over werken als Cloud-engineer bij Sogeti. We zoeken specialisten op alle niveaus. Van starter tot en met ervaren Cloud professional. Je vindt de vacatures via onderstaande knop.

Naar vacatures

Cloud specialisten

Dagelijks zijn onze cloud engineers, architecten, projectmanagers en servicemanagers bezig met het initiëren, realiseren en continue leveren van gave projecten en opdrachten op het gebied van Cloud. Dit doen we in opdracht van onze klanten en ook in Sogeti projecten. Onze trajecten lopen uiteen van platform (bijv. Azure en AWS) en de Sogeti Smart Workspace. We richten daarbij nieuwe omgevingen in, transformeren de bestaande situatie naar deze nieuwe omgeving en zijn daarna 24/7 operationeel verantwoordelijk voor het beheer van de door Sogeti gerealiseerde oplossingen.  

Watch Businessvraag ondersteunen met AWS - Menno Stroes AWS Cloud Consultant on YouTube.
Menno Stroes, AWS Consultant
Watch Met de nieuwste technologieën werken | Marco Moll | Cloud Engineer on YouTube.
Marco Moll, Cloud Engineer

Samenwerken voor de klant

Altijd werk je samen met Sogeti collega’s die net als jij passie voor hun vak hebben. Meestal werk je aan een cloudproject op de locatie van een klant. Dit doe je gedetacheerd of samen met een projectteam van Sogetisten. Soms levert Sogeti managed services. Dan werk je samen met je collega’s op een Sogeti-locatie aan een eindoplossing voor de klant. Onze ruim 200 Cloud-collega's delen de drive om voorop te lopen en gave dingen te ontwikkelen. Ze beleven plezier aan uitdagingen, hun hart gaat sneller kloppen van enterprise-omgevingen, ze werken resultaatgericht en vinden puur vakmanschap belangrijk. En de werksfeer? Die is top! Vertrouwen is een groot goed binnen Sogeti. Geen ellenbogenwerk, maar samenwerking!

Marco Moll - Cloud Engineer

"Bij Sogeti kun je iedereen aanspreken, ook de directie. En ook al ben ik het grootste gedeelte van mijn tijd bij een klant, toch kennen ze je." 

Jouw baan bij de Sogeti Cloud Community

 • “Ik wil een betrouwbare, elastische Cloud-omgeving, hoe kies ik de juiste?”
 • “Ik wil mijn applicatie Cloud-ready maken, wat is hiervoor nodig?”
 • “Ik wil een werkplek gebaseerd op Office 365, hoe richt ik dit in?”

Het zijn zo maar wat vragen waarmee jij klanten mag en kunt gaan helpen.

Van jou wordt verwacht dat je tijd en aandacht wil steken in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn flexibiliteit en communicatieve vaardigheden belangrijk, want klanten als Nationale Nederlanden, Rabobank, ministeries en Post NL rekenen op jouw expertise.

Future Ready Skills-programma

Doorgroeien tot Microsoft Cloud-professional? Ook als je de Cloud-technologie nog niet bezit willen we jou de kans geven om een carrière te starten in de Cloud. Samen met Microsoft bieden wij het Future Ready Skills programma aan en investeren wij in jouw nieuwe toekomst! In dit programma krijg jij volop de kans om je zowel op technisch als op persoonlijk vlak te ontwikkelen om uiteindelijk door te groeien tot Microsoft Cloud-professional. Het programma omvat een intensieve training van 6-8 weken waarbij je tenminste twee erkende certificaten behaalt. Deze training zal onder andere op locatie bij Microsoft worden gegeven. Als trainee zal je professionele en persoonlijke begeleiding krijgen.

Arjan Meijer, Divisiemanager Cloud bij Sogeti:

“Onze Cloud-professionals staan goed bekend. Dat komt, vermoed ik, door ons sterke opleidingstraject en de focus op continue persoonlijke ontwikkeling. Onze mensen willen vooruit. Tel daarbij op dat we een van de weinige platform-onafhankelijke spelers zijn en je weet waarom niet alleen IT-opleidingen, maar ook klanten en leveranciers ons aanbevelen.”

Starten als Young Professional Cloud

Ben jij een starter met een hbo- of wo-diploma in een technische richting of Informatica? Heb je een bovengemiddelde interesse in Cloud en loop je graag voorop? Solliciteer dan naar een Cloud Traineeship functie bij Sogeti! Je hoeft geen uitgebreide werkervaring te hebben, want Sogeti leidt je op. De basis wordt gelegd tijdens een business course in samenwerking met de Ohio University. Dat wordt opgevolgd door  trainingen, vakgroepen, studiehuizen en e-learnings. Na het opleidingstraject ga je aan de slag als Engineer in Microsoft Cloud-oplossingen of in Open Source. Vervolgens kun je je verder specialiseren in diepgaande Cloud-technologieën als Azure, AWS of Office 365, maar ook in bijvoorbeeld containerisation. Spreekt een adviserende rol jou aan? Ook dat kun je leren bij Sogeti. Welke weg je ook wil bewandelen, Sogeti zet in op een langdurige, duurzame relatie waarbij jouw ontwikkeling centraal staat.

Ervaren Cloud collega’s

Sogeti’s Cloud-team is altijd op zoek naar ervaren collega’s. Heb jij ervaring met Microsoft, Azure, Amazon/AWS, Redhat, Open Source-producten of Office 365? Ben jij gedreven, heb je een passie voor de Public Cloud en ben je inzetbaar als Engineer Consultant of Architect, of wil je daarin doorgroeien? Dan is Sogeti voor jouw de omgeving om je kennis verder uit te breiden. 

Dit kun je verwachten

 • Informele, goede werksfeer
 • Breed opleidingsprogramma
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Technische informatiesessies
 • Pizza-sessies: 'Food for Brain & Belly'
 • Communities
 • Persoonlijke aandacht
 • Duidelijke informatiekanalen

Klaar voor je volgende stap?

Hebben we je interesse gewekt? Bekijk dan de mogelijkheden die we hebben. We zoeken experts op alle niveaus. Van starter tot en met ervaren Cloud specialisten.

Naar vacatures

Werken bij Sogeti blogs

Menno Cloud engineer

Innoveren, groeien en waarde toevoegen met AWS

Menno Stroes is AWS Cloud Consultant en kijkt zowel naar de techniek als naar het organisatievraagstuk van een klant. Lees zijn blog of bekijk de vacature.

Dave-Meijer-cloud-engineer-sogeti

Werken bij het Sogeti Smart Workspace team

Dave Meijer is sinds september Cloud Engineer bij Sogeti in het Smart Workspace team. Hij is Senior Workspace engineer en in de lead bij drie klanten. Lees zijn blog of bekijk de vacatures. 

Matthijs young professional cloud engineer

Als young professional aan de slag bij Sogeti

Matthijs Roes is net begonnen bij zijn eerste klant KPN, waar hij werkt met Microsoft. Hij is bezig met het behalen van certificaten zodat hij uiteindelijk binnen Cloud aan de slag kan. Lees zijn blog of bekijk de vacatures.

Kan ik je helpen?

Sogeti Tanja Nieboer
Phone number: +31621410771

10 jaar cloud in Nederland

10 jaar werken in de cloud

De afgelopen jaren is het cloud landschap erg veranderd. In het boek '10 jaar cloud in Nederland' staan projecten en trends beschreven. Benieuwd? Download gratis het boek via de onderstaande knop. 

Download hier

 

Top Cloud-vacatures

Cloud Engineer

De Regio Noordoost is gevestigd in Groningen en focust zich op haar medewerkers en klanten in de provincies Groningen, Friesland,

Ervaring: Medior (2-5 jr)
Location: Groningen
Expertise: Cloud

Cloud Architect

Analyseren, adviseren en ontwerpen. Daar ligt jouw kracht! Als Sogeti stellen we ondernemerschap op prijs.

Ervaring: Senior (5+ jaar)
Location: Utrecht
Expertise: Architectuur
Expertise: Cloud

AWS Engineer

Doelgericht, verantwoordelijk, oplossinggericht en initiatiefrijk. 

Ervaring: Medior (2-5 jr)
Location: Utrecht
Expertise: Cloud