Testengineer

Johanna Stegink

Werken voor de marktleider op testgebied?

Als testengineer lever jij een grote bijdrage aan de kwaliteit van de IT-toepassingen én van het proces om de toepassingen te realiseren. Vind er hieronder alles over en bekijk de mogelijkheden op onze vacature pagina.

Continu leren en innoveren

In het digitale tijdperk gaan de technologische ontwikkelingen snel. Betekent (samen)werken continu leren en innoveren. Draait het om kwaliteit, van de IT-toepassingen én van het proces om de toepassingen te realiseren. Als testengineer lever je daar een grote bijdrage aan.

Digital Testen. Alleen bij het woord zelf gaat je hart al sneller kloppen. Want Testen is niet alleen je vak, maar ook je passie. Je staat er bij wijze van spreken mee op en je gaat er mee naar bed. Jouw ambities als testprofessional reiken namelijk ver. 

Bij Sogeti bevind je je in uitstekend gezelschap. Wij zijn al jaren de marktleider én thoughtleader in de wereld van kwaliteit en testen. Als wij TMap® zeggen, weet jij als ervaren testprofessional genoeg. En als het gaat om de toekomst, daar zijn we elke dag mee bezig. We volgen de technologische ontwikkelingen op de voet en innoveren ermee, zoals bijvoorbeeld met AI.

Een vakgebied met specialisten

In "the digital age' zien we in het testvak een breed scala aan rollen voor testprofessionals. Als basis geldt voor elke rol een T-shaped profiel, elk met een bijzonder karakter. Of het nu bijvoorbeeld Agile Testengineer, Dev Testengineer, Test Automation Engineer, SAP Testengineer of Agile Quality Coach is, ieder heeft expertise op een breed vlak en heeft een eigen specialisme. Daarmee lever je bijzonder toegevoegde waarde in je opdracht bij de klant.

Passie voor ons vak

Onze expertise op het gebied van Digital Assurance en Testing ademt, net als jij, de passie voor kwaliteit en testen uit. Dankzij zeer gedreven testspecialisten - jouw collega's - die zichzelf allemaal hebben gespecialiseerd in een of meerdere rollen. Het beste uit jezelf halen met behulp van wat Sogetisten elkaar te bieden hebben. Dat is wat testprofessionals doen binnen verschillende communities en guilds. Professionals die niets liever doen dan testen continu op een hoger niveau tillen. Met als ultieme doel: het automatiseren van de testwereld.

In de frontlinie

Als tester bij Sogeti opereer je in de frontlinie van het testproces. Binnen een projectteam richt jij je op het ontwikkelen en optimaliseren van:

  • Test Management tools,
  • Test Design tools,
  • Functional test tools,
  • Test Data Management tools, 
  • en Service Virtualisatie tools.

En breng je Testen elke dag een stuk dichterbij.

Opleidingen en certificering

We zijn elke dag opnieuw bezig met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van testtools, waarbij we samenwerken met toonaangevende testtool partners. Denk hierbij aan Tosca, Tricentris en Microfocus, om er maar een paar te noemen. Dat biedt ook jou volop kansen om grenzen te testen en te verleggen. We maken je deelgenoot van onze best practices. En je krijgt de mogelijkheid om je te certificeren. Sogeti biedt je een ruim aanbod aan opleidingen en trainingen, coaching en programma’s om jouw kennis én je soft skills te verbeteren.  

Ga jij bij ons aan de slag als tester?

Werken bij de marktleider, altijd vooroplopen op het vakgebied en het uitvoeren van de leukste testopdrachten bij en voor onze klanten? Bekijk onze vacatures.
 

Kan ik je helpen?

Lees meer in ons magazine

Bekijk de QX Day

Aftermovie QX Day

Top Test-vacatures

Test Automation Engineer

Test Automation Engineer Bedenk jij graag innovatieve oplossingen voor complexe vraagstukken? Zoek jij uitdaging in testen met de nieuwste…

Ervaring: Professional

Tosca automation Engineer

Tosca Automation Engineer Bedenk jij graag creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken? Zoek jij ruimte om in de inhoud te duiken en jezelf te…

Ervaring: Professional

Performance Test Engineer

Performance Test Engineer Online belastingaangifte doen, internetbankieren, belangrijke documenten verzenden via je mobiel. Het zijn stuk voor stuk…

Ervaring: Professional

Agile Test Engineer

Agile Test Engineer Je bent agile en weet dat DevOps de toekomst is. In projecten begin je in een vroeg stadium met uitvoerend van de testen. Je…

Ervaring: Professional