Werken als Cloud engineer

Cloud engineer Marco

Gave dingen ontwikkelen

Jij snapt dat klanten niet meer vragen of ze naar de Cloud moeten, maar wanneer jij ze daarbij komt helpen. Vind hieronder alles over werken als Cloud-expert bij Sogeti. We zoeken experts op alle niveaus. Van starter tot en met ervaren Cloud specialisten je vindt de vacatures via onderstaande knop.

Naar vacatures

Sogeti staat bekend als dè Public Cloud-specialist. De ruim 125 Cloud-collega’s delen dan ook de drive om voorop te lopen en gave dingen te ontwikkelen. Ze beleven plezier aan uitdagingen, hun hart gaat sneller kloppen van enterprise-omgevingen, ze werken resultaatgericht en vinden puur vakmanschap belangrijk. En de werksfeer? Die is top! Vertrouwen is een groot goed binnen Sogeti. Geen ellenbogenwerk, maar samenwerking!

Werken bij de klant of op een Sogeti-locatie

Meestal werk je aan een project op de locatie van een klant. Dit doe je gedetacheerd of samen met een projectteam van Sogetisten. Soms levert Sogeti managed services. Dan werk je samen met je collega’s op een Sogeti-locatie aan een eindoplossing voor de klant. Altijd werk je samen met Sogeti collega’s die net als jij passie voor hun vak hebben.

Jouw baan bij de Sogeti Cloud Community

 • “Ik wil een betrouwbare, elastische Cloud-omgeving, hoe kies ik de juiste?”
 • “Ik wil mijn applicatie Cloud-ready maken, wat is hiervoor nodig?”
 • “Ik wil een werkplek gebaseerd op Office 365, hoe richt ik dit in?”

Het zijn zomaar wat vragen waarmee jij klanten mag en kunt gaan helpen.

Van jou wordt verwacht dat je tijd en aandacht wil steken in je persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast zijn flexibiliteit en communicatieve vaardigheden belangrijk, want klanten als Nationale Nederlanden, Rabobank, ministeries en Post NL rekenen op jouw expertise.

Future Ready Skills-programma

Doorgroeien tot Microsoft Cloud-professional? Ook als je de Cloud-technologie nog niet bezit willen we jou de kans geven om een carrière te starten in de Cloud. Samen met Microsoft bieden wij het Future Ready Skills programma aan en investeren wij in jouw nieuwe toekomst! In dit programma krijg jij volop de kans om je zowel op technisch als op persoonlijk vlak te ontwikkelen om uiteindelijk door te groeien tot Microsoft Cloud-professional. Het programma omvat een intensieve training van 6-8 weken waarbij je tenminste twee erkende certificaten behaalt. Deze training zal onder andere op locatie bij Microsoft worden gegeven. Als trainee zal je professionele en persoonlijke begeleiding krijgen.

Arjan Meijer, Divisiemanager Cloud bij Sogeti:

“Onze Cloud-professionals staan goed bekend. Dat komt, vermoed ik, door ons sterke opleidingstraject en de focus op continue persoonlijke ontwikkeling. Onze mensen willen vooruit. Tel daarbij op dat we een van de weinige platform-onafhankelijke spelers zijn en je weet waarom niet alleen IT-opleidingen, maar ook klanten en leveranciers ons aanbevelen.”

Starten als Young Professional Cloud

Ben jij een trainee met een hbo- of wo-diploma in een technische richting of Informatica? Heb je een bovengemiddelde interesse in Cloud en loop je graag voorop? Solliciteer dan naar een Cloud-functie bij Sogeti! Je hoeft geen uitgebreide werkervaring te hebben, want Sogeti leidt je op. De basis wordt gelegd tijdens een business course aan de Ohio University. In Nederland wordt dit vervolgd door  trainingen, vakgroepen, studiehuizen en e-learnings. Na het opleidingstraject ga je aan de slag als Engineer in Microsoft Cloud-oplossingen of in Open Source. Vervolgens kun je je verder specialiseren in diepgaande Cloud-technologieën als Azure, AWS of Office 365, maar ook in bijvoorbeeld containerisation. Spreekt een adviserende rol jou aan? Ook dat kun je leren bij Sogeti. Welke weg je ook wil bewandelen, Sogeti zet in op een langdurige, duurzame relatie waarbij jouw ontwikkeling centraal staat.

Ervaren Cloud collega’s

Sogeti’s Cloud-team is altijd op zoek naar ervaren collega’s. Heb jij ervaring met Microsoft, Azure, Amazon/AWS, Redhat, Open Source-producten of Office 365? Ben jij gedreven, heb je een passie voor de Public Cloud en ben je inzetbaar als Engineer Consultant of Architect, of wil je daarin doorgroeien? Dan is Sogeti voor jouw de omgeving om je kennis verder uit te breiden.

Dit kun je verwachten

 • Informele, goede werksfeer
 • Breed opleidingsprogramma
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Technische informatiesessies
 • Pizza-sessies: 'Food for Brain & Belly'
 • Communities
 • Persoonlijke aandacht
 • Duidelijke informatiekanalen

Klaar voor je volgende stap?

Hebben we je interesse gewekt? Bekijk dan de mogelijkheden die we hebben. We zoeken experts op alle niveaus. Van starter tot en met ervaren Cloud specialisten.

Naar vacatures

Kan ik je helpen?

Annemieke Stigter Recruiter
Phone number: + 31 615 618 275

Top Cloud-vacatures

Microsoft 365 engineer

Currently we are specific looking for professionals who speak fluently Dutch on C1 level. Microsoft 365 engineerSogeti Smart Workspace is dé cloud…

Ervaring: Professional

Senior Netwerk Engineer

Currently we are specific looking for professionals who speak fluently Dutch on C1 level. Senior Netwerk Engineer Nooit was IT zo’n belangrijk…

Ervaring: Professional

Workspace Consultant

Currently we are specific looking for professionals who speak fluently Dutch on C1 level. Workspace Consultant Sogeti Smart Workspace is dé cloud…

Ervaring: Professional