Sogeti Opkikkerdag 2019

Verantwoord ondernemen

Bekijk wat wij doen

Waar wordt de samenleving beter van en hoe kun je als IT-dienstverlener daaraan bijdragen? Bekijk wat wij doen voor de maatschappij!

 

Waar wordt de samenleving beter van en hoe kun je als IT-dienstverlener daaraan bijdragen? Als Sogeti willen we graag iets doen voor de maatschappij en tegelijk ook een afspiegeling zijn van de maatschappij. We hebben daarvoor al vele jaren een programma lopen wat gebouwd is op 3 pijlers: Milieu, Maatschappij en Inclusiviteit & Diversiteit. Een programma wat draait op de inzet van de Sogetisten, die daar veel energie uit halen.

Maatschappij

Watch Sogeti Super Opkikkerdag 2022 on YouTube.
Opkikkerdag 2022
Watch Donatie en kerstpakketten voor de Voedselbank Vianen | Sogeti Nederland on YouTube.
Voedselbank Vianen

Met innovatieve IT-oplossingen maken wij graag impact bij onze klanten. Onze kennis, kunde én betrokkenheid zetten wij graag in om mensen in onze omgeving een stapje vooruit te helpen. 

  • Er zijn programma’s voor kinderen om ze kennis te laten maken met IT. Zoals ons Kidbit festival
  • Jaarlijks organiseren wij een wedstrijd onder IT-studenten, ProjectB, waarbij teams strijden om de beste innovatie voor mensen met hulpbehoefte. 
  • Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bieden we met ‘In the pICTure’ de mogelijkheid om opleidingen bij ons te volgen. 
  • Met veel plezier organiseren we de Super Opkikkerdag voor gezinnen met ernstig zieke kinderen. Een dag vol plezier zodat ze de ziekte even kunnen vergeten. 
  • We sponsoren scholen in het primair en voortgezet onderwijs met trainingen voor leerkrachten in combinatie met Micro:Bit.
  • Samen met Stichting NOMI ontwikkelen we apps voor kinderen met een chronische ziekte of beperking. Om deze kinderen zich meer met elkaar te laten verbinden, zoals de Nomi-app  
  • Als digimaatje bij Cybersoek helpen vele collega’s Amsterdamse gezinnen digitaal vaardig te worden. 

Milieu

Watch Sogeti Boomplantdag 2021 on YouTube.

Onze doelstelling is om in 2025 CO2 neutraal te zijn. In 2030 Net zero. We zijn al hard aan het werk om dat te bereiken. Met zo'n 2500 professionals die regelmatig naar klanten reizen, is vervoer bij ons de grootste vervuiler. Sinds 1 juli 2021 zijn we de diesel- en benzineauto’s uit ons wagenpark aan het uitfaseren. Concreet betekent dit dat je via de Sogeti leaseregeling alleen nog maar een hybride of elektrische auto kan leasen. Sowieso krijgen al onze medewerkers een NS-businesscard, dus als je de leaseauto even kan laten staan, dan kun je gewoon van het OV gebruik maken.  Om de CO2 die we alsnog uitstoten te compenseren zijn we in 2020 gestart met Sogetrees: we planten een boom voor elke Sogetist én voor elke nieuwe opdracht. Dat doen we samen met onze partner Trees for All.

Diversiteit en Inclusiviteit

 
Mogelijkheden bij Sogeti

We zijn allemaal uniek. Door vanuit een andere achtergrond gezamenlijk te acteren worden de beste oplossingen gevonden. Verbinden vanuit verschillende achtergronden gaat niet vanzelf, daarom hebben we meerdere initiatieven om dit te stimuleren hebben we bijvoorbeeld een diversiteitsambassadeur en een Diversity Boost team bestaande uit mannen en vrouwen; een divers team dat zich hard maakt voor ‘Verschil versterkt’. We organiseren 'Vrouwen in IT'-avonden en hebben een eigen Female Leadership-programma. Maar ook een cultuurnetwerk, een Rainbow netwerk en een Women in IT-training. Trots zijn we erop dat we sinds 2017 als eerste IT-organisatie in Nederland de EDGE-certificering behaald hebben. Om te stimuleren dat steeds meer vrouwen voor het IT-vak gaat kiezen sluiten we jaarlijks aan bij de Girlsday, waar we dan een hands-on programma samenstellen voor meiden uit het voortgezet onderwijs bij ons op kantoor. 

Doe je met ons mee?

Ben jij als betrokken professional op zoek naar een organisatie die begaan is met de maatschappij? Bekijk dan onze vacatures.

Naar vacatures

Deel ons verhaal!

Kan ik je helpen?

Irma Hagemans Marketing & Employer Branding