Development Programma

De basis van de vliegende start van je IT-carrière

Klaar voor het echte werk?

Met je opleiding en tijdens de sollicitatie heb je bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn. Maar voordat we je als Young professional in het diepe gooien, vergroten we eerst je overlevingskansen.

Als Young professional start je met een twee maanden durende basisopleiding aan de Academie van Sogeti. Onderdeel daarvan is een Business Course aan de Ohio University in de Verenigde Staten. Daar maak je niet alleen kennis met Sogeti, de universiteit biedt je óók een kennismaking met jezelf. Want naast vakmanschap vinden we het ook belangrijk dat je je als persoon ontwikkelt.

Win-win situatie

De basisopleiding aan de Ohio University is bekroond met een ‘Program Excellence Award’ door de ‘Higher Education Association’. Deze award roemt de unieke samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit. De opleiding werpt duidelijk vruchten af in de praktijk. Daar is het ons ook om te doen: onze klanten moeten duidelijk resultaat zien van het feit dat een medewerker op cursus is geweest.

Vliegende start van je carrière!

Wie de kans krijgt om als Young professional bij Sogeti aan de slag te gaan, volgt eerst drie weken opleiding aan de University van Ohio. Deze opleiding maakt deel uit van de twee maanden durende Business Course aan de Academie van Sogeti.

Opdrachten

Tijdens de opleiding in Ohio werken de Young Professionals in groepen aan drie projecten. Iedere week start een nieuw project. De samenstelling van de groepen wisselt wekelijks zodat de deelnemers in verschillende sociale contexten leren werken.

Begeleiding

De coaches van Sogeti begeleiden de projectgroepen. Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door professoren van de universiteit van Ohio. In beide gevallen in nauw overleg met de Academie. Een project start altijd op maandag; op vrijdag presenteert de groep het eindresultaat aan de professoren en coaches.

Studieopzet

Deelnemers leren om via verschillende wegen kennis en informatie te verzamelen. Parallel aan groepsprojecten lopen individuele opdrachten (zoals E-learning en deelname aan workshops). Internet speelt bij de projecten vanzelfsprekend een belangrijke rol: een digitale leeromgeving ondersteunt de leerprocessen.