Sollicitatieproces

Spreekt één van de IT-vacatures op de website je aan? En past jouw opleiding en ervaring daarbij? Dan ben je van harte welkom tijdens een Young Professional-dag op één van onze Sogeti-locaties. Om je alvast een idee te geven van hoe ons sollicitatieproces in zijn werk gaat, hebben we één en ander op een rijtje gezet.

Tijdens de Young Professional-dag leer je meer over Sogeti en maak je een capaciteitentest. Daarnaast vragen we je een PAPI-persoonlijkheidsprofiel in te vullen. De resultaten van deze vragenlijst worden vertaald naar een persoonlijkheidsprofiel dat ons inzicht geeft in de aspecten die jij belangrijk vindt in je werk.

Verloopt dit positief? Dan volgt een informatief gesprek met een recruiter en unitmanager. Hierin praten we – op basis van wat jij aangeeft – over jouw mogelijkheden binnen Sogeti en jouw persoonlijke wensen en ambities. 

Voorbereiding

Belangrijk is dat je voor je sollicitatie goed nadenkt over wat je wilt en kunt. Om te oefenen voor de capaciteitentest kun je alvast een zogenaamde ‘warming-up’ doen. Hier zijn verschillende websites voor, zoals 123test.

Het gesprek resulteert hopelijk in een match tussen jou en Sogeti. Na afloop vertellen we je dan ook direct hoe we het gesprek hebben ervaren, zodat je weet of je een aanbieding krijgt. Als jij het daarmee eens bent, volgt een schriftelijke aanbieding.

Infographic 

Vragen? Neem contact op met één van onze recruiters.