Sollicitatieproces

voor young professionals

Wij zijn op zoek naar jou. Past jouw opleiding en ervaring bij een van de vacatures van een Young Professional dan nodigen we je graag uit voor een Young Professional-dag op een van onze Sogeti locaties. Tijdens deze dag hoor je meer over Sogeti en maak je een capaciteitentest Naast de capaciteitentest vragen we je ook een persoonlijkheidsprofiel (PAPI) in te vullen.

Verloopt de capaciteitentest positief? Dan volgt een gesprek met een recruiter en een  unitmanager. In dit gesprek praten we - op basis van wat jij aangeeft - over jouw mogelijkheden binnen Sogeti. Ook gaan we in op jouw persoonlijke wensen en ambities.

Tijdens het sollicitatiegesprek hopen we een match te maken tussen jou en Sogeti. Na afloop van het gesprek vertellen we je direct hoe we het gesprek hebben ervaren zodat je weet of je een aanbieding krijgt. Als jij het daarmee eens bent, ontvang je direct de schriftelijke aanbieding. 

Voorbereiding

Laat je niet van je stuk brengen: bereid je voor op je sollicitatie door goed na te denken over wat je wilt en wat je kunt. Om te oefenen voor de capaciteitentest zijn er diverse ‘warming up’-sites online, zoals www.123test.nl

Persoonlijkheidsprofiel (PAPI)

Naast het maken van de capaciteitentest, word je gevraagd om een PAPI vragenlijst in te vullen. De vragenlijst wordt vertaald in een persoonlijkheidsprofiel die ons inzicht geeft in de aspecten die jij belangrijk vindt in je werk. De uitkomsten van de PAPI gebruiken we naast je CV als input voor het afrondende sollicitatiegesprek.

Infographic sollicitatieproces

infograhic sollicitatie proces