Young Professional Development Programma

Ben je klaar voor het echte werk? Je hebt tijdens je opleiding en de sollicitatie al bewezen dat je over de kwaliteiten beschikt die nodig zijn om te werken bij Sogeti. Maar voordat we jou als Young Professional in het diepe gooien, vergroten we eerst je overlevingskansen.

Dit doen we door je een uitgebreide basisopleiding aan te bieden aan de Sogeti Academie. Deze opleiding duurt twee of drie maanden en bestaat onder meer uit drie weken Business Course aan de Ohio University in Amerika. Daar maak je niet alleen kennis met Sogeti, maar ook met jezelf. Naast vakmanschap, vinden wij het namelijk enorm belangrijk dat je zelf ook als persoon ontwikkelt. 

De opleiding

Deze basisopleiding aan de Ohio University is bekroond met een Program Excellence Award door de Higher Education Association. Deze award roemt de unieke samenwerking tussen het bedrijfsleven en de universiteit. De opleiding werpt duidelijk zijn vruchten af in de praktijk en dat is fijn, want daar gaat het ons natuurlijk om. Onze klanten moeten duidelijk resultaat zien van het feit dat een medewerker op cursus is geweest.

Tijdens de opleiding in Ohio werk je als Young Professional in groepen aan drie projecten, iedere week start een nieuw project. De samenstelling van de groepen wisselt wekelijks zodat de deelnemers in verschillende sociale contexten leren werken.

Sogeti Academie

De coaches van Sogeti begeleiden de projectgroepen. Het inhoudelijke programma wordt verzorgd door professoren van de universiteit van Ohio. In beide gevallen gebeurt dit in nauw overleg met de Sogeti Academie. Een project start altijd op maandag, waarna je op vrijdag met jouw groep het eindresultaat presenteert aan de professoren en coaches.

Leerdoelen

Als deelnemer aan het Young Professional Development Programma leer je in twee of drie maanden om via verschillende wegen kennis en informatie te verzamelen. Naast de groepsprojecten, werk je aan individuele projecten als E-learning en neem je deel aan workshops. Internet speelt bij de projecten natuurlijk een grote rol. Een digitale leeromgeving ondersteunt namelijk de leerprocessen.

Heb je nog vragen of heb je behoefte aan meer informatie betreffende het opleidingstraject bij Sogeti? Neem dan contact op met één van onze recruiters.