MVGM en Sogeti

MVGM werkt futureproof met Sogeti Smart Workspace

Snel, veilig en schaalbaar

Hoe helpt de Sogeti Smart Workspace vastgoeddienstverlener MVGM om futureproof te ondernemen? Lees het succesverhaal of ga direct naar de Sogeti Smart Workspace services.

Naar Sogeti Smart Workspace

De groei en ambitie van vastgoeddienstverlener MVGM vraagt om flexibele IT-middelen. Hoe helpt de Sogeti Smart Workspace MVGM om futureproof te ondernemen?

De grootste vastgoeddienstverlener

MVGM biedt services op het vlak van vastgoedbeheer, makelaardij, advies en taxaties. Voor particulieren en bedrijven, nationaal en internationaal. Daarmee is MVGM de grootste vastgoeddienstverlener van Nederland. De ambities van de vastgoedgigant gaan verder dan de landsgrenzen. MVGM wil uitgroeien tot toonaangevende property manager in Europa.  
 
Om deze internationale ambitie kracht bij te zetten, houdt MVGM haar ogen open voor interessante fusies en overnames. Zo heeft het bedrijf in 2019 de pan-Europese property management-activiteiten van Jones Lang LaSalle (JLL) overgenomen. Daardoor groeide MVGM van 800 naar 1.500 medewerkers, drong MVGM met stip de top vijf van Europese vastgoedbeheerders binnen en is het bedrijf nu aanwezig in maar liefst tien Europese landen.

Behoefte aan flexibiliteit

De vastgoedspecialist wil het aantal werkplekken eenvoudig, snel en veilig kunnen variëren wanneer dit nodig is. Maar ook de MVGM-medewerkers hebben behoefte aan flexibiliteit; aan een digitale werkplek waarmee ze altijd en overal kunnen werken. Bij voorkeur gepersonaliseerd, in hun eigen taal. Met de juiste bestanden, applicaties en data per medewerker. En veilig, want de vastgoeddienstverlener werkt met veel persoonsgebonden gegevens. Dat vereist een veilige werkomgeving conform de AVG. 
 
Om de werkplekken en achterliggende infrastructuur te vernieuwen en flexibel te maken, ging MVGM op zoek naar een passende Europese IT-partner. Een partij die zijn services internationaal aanbiedt, in alle tien de Europese landen waar de vastgoedspecialist actief is. Daarbij zocht MVGM ook naar een klik: de IT-partner moest dezelfde no-nonsense, resultaatgerichte instelling hebben als de eigen MVGM-IT-support-afdeling. In Sogeti vond MVGM de ideale partner. 

Notebook-as-a-Service 

Sogeti voorziet MVGM van een digitale werkplekomgeving voor 1.500 werkplekken in tien Europese landen. Een schaalbare omgeving op basis van Microsoft 365, die met Microsoft InTune centraal te beheren is vanuit MVGM Nederland. MVGM is gestart met de uitrol van de Sogeti Smart Workspace in de negen landen waar zij naast Nederland actief is. Om alles uit de Sogeti Smart Workspace te halen, voorziet MVGM veel van haar Europese medewerkers ook van nieuwe HP ProBooks.  
 
Een deel van de Nederlandse en Europese Sogeti Smart Workspace-omgeving draait inmiddels in de cloud. Dat betekent dat de meeste MVGM-medewerkers vanaf elke locatie, in elk land, in hun eigen taal hun gepersonaliseerde werkplek kunnen gebruiken. Meestal doen ze dat op hun HP ProBook – maar dat is niet noodzakelijk. De werkplekomgeving is namelijk device-onafhankelijk. Dat maakt Sogeti Smart Workspace ook geschikt voor Bring Your Own Device (BYOD).

Centraal IT-beheer

Sogeti Smart Workspace gecombineerd met Azure-cloud vereenvoudigt het IT-beheer voor MVGM. Met dit concept neemt Sogeti namelijk het beheer van de client-applicaties, Microsoft 365 en het technisch beheer van de Europese Property Management core-applicaties uit handen. Sogeti verzorgt ook voor MVGM in Nederland het beheer van het MVGM-datacenter, dat samen met MVGM wordt voorbereid op een verdere migratie naar het Sogeti Smart Workplace-concept. Het functioneel beheer van de businessapplicaties wordt in geheel Europa door MVGM zelf uitgevoerd. 

Bij MVGM vinden voortdurend wijzigingen in de werkplekomgevingen plaats, zowel nationaal als internationaal. Met Sogeti Smart Workspace kan MVGM de werkplekomgeving laten mee-ontwikkelen. De vastgoeddienstverlener wordt daarmee flexibel en kan onbeperkt opschalen. Bovendien is het toevoegen van nieuwe gebruikers(groepen) centraal – en dus snel, eenvoudig en veilig – in te regelen. Zo weet MVGM zeker dat niet alleen haar werkplekomgeving, maar ook de dienstverlening internationaal futureproof is.

Cor Treure – MVGM Chief Information Officer  

“Met de Sogeti Smart Workspace beschikken we bij MVGM over 1.500 futureproof werkplekken in tien Europese landen.” 

Ton van Veen – Business Development Manager Cloud Solutions Sogeti 

“MVGM heeft een duidelijke ambitie om uit te groeien tot toonaangevende Europese vastgoeddienstverlener. Wij zijn trots dat we met onze werkplekomgeving bijdragen aan het verwezenlijken daarvan.” 

Ook een werkplekomgeving die meegroeit met jouw business?  

Wil je net als MVGM onbeperkt, centraal werkplekken kunnen toevoegen – snel, eenvoudig en veilig met een schaalbare werkplekomgeving? Bekijk de Sogeti Smart Workspace-oplossingen.

Naar Sogeti Smart Workspace

Deel dit succesverhaal

Kan ik je helpen?

Download whitepaper

Whitepaper-roadmap-2025

Whitepaper downloaden