Sogeti migreert SAP-systemen Avalex naar de cloud

Meer weten over Cloud Oplossingen?

En benieuwd hoe een Cloud Oplossing kan worden ingezet?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de Cloud Servies pagina.

Cloud Oplossingen Informatie aanvragen

Klant.

Avalex is een afvalverwijdering- en reinigingsbedrijf. Bij Avalex staat effectieve, efficiënte en klantgerichte uitvoering van de afvalverwijdering en overige reinigingsactiviteiten centraal.

Het bedrijf werkt voornamelijk in opdracht van gemeenten en regionale bedrijven. Zo is Avalex het reinigingsbedrijf van de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar

Vraag.

Avalex gebruikt ter ondersteuning van haar primaire en administratieve processen een SAP Business All-in-One-oplossing inclusief een Industry Solution Waste-oplossing.

De omvang van de organisatie staat geen hoge kosten toe rondom hosting, beheer en onderhoud van deze omgeving. Avalex heeft echter wel behoefte aan continuïteit en flexibiliteit. Daarom vroeg Avalex Sogeti een oplossing te realiseren die een hoge beschikbaarheid biedt, de ruimte laat om flexibel capaciteit op en af te schalen en kostenefficiënt is.

Oplossing.

Om de vraag van Avalex effectief te kunnen beantwoorden, heeft Sogeti ervoor gekozen haar SAP-beheer en -onderhouddienstverlening aan te bieden in combinatie met een private cloud-oplossing.

Sogeti heeft de oplossing gerealiseerd in nauwe samenwerking met Fujitsu. Met deze cloud-oplossing profiteren klanten van Sogeti van kostenefficiënte, betrouwbare en veilige toegang tot hun Infrastructure-as-a-Service-omgeving.

Van data center naar cloud

Sogeti heeft in nauwe samenwerking met Avalex het volledige SAP-landschap (ontwikkel-, test- en productieomgeving) in vijf weken gemigreerd van het datacenter naar de cloud. Sogeti kan een dergelijke migratie in relatief korte tijd uitvoeren omdat Sogeti hiervoor een standaard aanpak heeft gedefinieerd. Deze methode beschrijft nauwkeurig de stappen die noodzakelijk zijn voor een dergelijke complexe operatie.

Sogeti koos er bij Avalex voor om het SAP-landschap één-op-één over te zetten. Bij deze migratie waren een SAP Architect, SAP Basis Consultants, SAP Functioneel Consultants, ABAP Ontwikkelaars, Netwerkspecialisten en Linux (Suse) Specialisten betrokken.

20% minder hostingkosten

Sinds Avalex beschikt over een SAP-omgeving in de cloud zijn de operationele hostingkosten met 20 procent gedaald. De eindgebruikers hebben niets gemerkt van de totale migratie van hun SAP-omgeving naar de cloud.

Met haar nieuwe SAP-oplossing kan Avalex nu tijdelijk, in de cloud, extra SAP-systemen (of niet-SAP systemen) aanvragen. Investeringen om tijdelijk te beschikken over additionele servercapaciteit zijn dus niet langer nodig.

Monitoring en bewaking

Om de betrouwbaarheid en beschikbaarheid van haar dienstverlening te verbeteren, heeft het Sogeti SAP Beheer Center of Excellence ook haar eigen beheeromgeving aangepast. Het Center kan nu ook SAP-oplossingen van klanten in de cloud volledig monitoren en bewaken.

Peter Swolfs (Sr. SAP Basis Consultant, Sogeti)

"Het migreren van de een compleet SAP-landschap is op zich al een lastige klus. Met de toevoeging van de cloud-component werd de migratie er in eerste instantie niet eenvoudiger op. Door een gedegen voorbereiding en een goed beschreven aanpak is het ons uiteindelijk gelukt om een, voor de gebruiker, niet merkbare migratie uit te voeren."

Fabienne Mantes (Sr. Projectleider, Avalex)

“We kunnen terugkijken op een project dat door alle partijen goed is voorbereid. Hierdoor is de impact op de eindgebruiker minimaal geweest. Het resultaat is dat de eindgebruiker niet in de gaten heeft dat ons systeem nu in de cloud draait – en dat tegen aanzienlijk lagere kosten dan voorheen. Sogeti heeft in het project extra aandacht besteed aan de benodigde systemen. Dat heeft voor Avalex geresulteerd in een verdere verlaging van de maandelijkse operationele kosten. Wij zijn erg blij met de nieuwe situatie.”

Kan ik je verder helpen?