kverneland-isomatch-farmcentre

Kverneland en Sogeti maken de landbouw slimmer

Cloud dataplatform basis voor slim bemesten en bestrijden.

Kverneland innoveert de landbouw

De landbouw verandert: het vak van agrariër verschuift van individueel vakmanschap naar grootschalig precisiewerk. Deze ontwikkeling heeft wereldwijd een forse impact op de manier van werken en vereist slimme, digitale hulpmiddelen. Kverneland Group ontwikkelt, produceert en distribueert landbouwvoertuigen en digitale innovaties die agrariërs daarbij helpen. Zoals het IsoMatch FarmCentre-platform waarmee boeren hun machines optimaal kunnen inzetten en een compleet overzicht hebben van hun werkzaamheden.

Het IsoMatch FarmCentre houdt de werkzaamheden van machines in het veld bij, op een online platform met bijbehorende gebruikersapplicatie. In dit dashboard kunnen boeren alle informatie terugzien en real-time monitoren waar hun machines aan het werk zijn. Daarnaast is IsoMatch FarmCentre gekoppeld aan Agronomic Tools waarmee boeren onder andere in gedetailleerde kaarten, grafieken en tabellen de biomassa van een specifiek gebied kunnen inzien. 

Het platform kan de Agronomic Tools-data combineren met historische gegevens om de oogstopbrengst te optimaliseren door voor elk gewas de juiste hoeveelheid zaad, mest en bestrijdingsmiddelen te bepalen. Boeren kunnen hiervan een afgiftekaart uploaden naar de terminal van hun Kverneland-landbouwmachines. Deze machines geven vervolgens exact per perceeldeel de juiste hoeveelheid mest, voedingstoffen of bestrijdingsmiddelen af. Zo helpt IsoMatch FarmCentre boeren om productiever, duurzamer en efficiënter te werken.

Schaalbare back-end, gebruiksvriendelijke front-end

De interesse in IsoMatch FarmCentre neemt toe. Dat betekent dat steeds meer boerenbedrijven wereldwijd het platform gaan gebruiken. Hoe zorgen we dat de IT-infrastructuur mee kan groeien met de hoeveelheid gebruikers en data? Daarvoor wilde Kverneland het platform voorzien van een flexibele, toekomstvaste cloudinfrastructuur op basis van Microsoft Azure. Daarnaast moest de webapplicatie verbeterd worden met een gebruiksvriendelijke en begrijpelijke interface voor boeren. 

Kverneland zocht een IT-partner om zowel de back-end (IT-infrastructuur) als front-end (web- en mobiele applicatie) van IsoMatch FarmCentre te upgraden. Een expert in cloud computing en user experience (UX) design, die net als Kverneland veel ervaring heeft met technologische innovatie. De IT-partner moest bovendien dezelfde, mindset hebben: begrijpen wat het businessbelang van innovatie is en bij de ontwikkeling van IT-oplossingen daar standaard op inzetten.

“Sogeti is de ideale IsoMatch FarmCentre-partner omdat ze ons aanvullen op het gebied van cloud computing en user experience design. Bovendien matchen onze bedrijfsculturen: net als Kverneland hecht Sogeti veel waarde aan digitale innovatie.”

Karl Engelbrecht – Director Digital Customer Solutions, Kverneland AS
 

Expert in cloud en UX design 

Kverneland vond de ideale partner in Sogeti. Een innovatieve IT-dienstverlener met uitgebreide kennis van en ervaring in UX design, cloud computing en data. Sogeti voorzag Kverneland van een schaalbaar Microsoft Azure cloud-dataplatform inclusief data management services en security. Daarnaast ontwikkelde Sogeti een nieuwe visueel aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke web- en mobiele applicatie.

Door de centrale dataopslag in de cloud beschikken gebruikers altijd over actuele, complete informatie. Deze is veilig en overzichtelijk opgeslagen: de historische gegevens zijn nu en later beschikbaar voor data mining. Dat kan agrariërs nuttige inzichten opleveren om te voorspellen en toekomstige beslissingen te onderbouwen. Ook Kverneland gebruikt deze data om zijn producten te verbeteren. Zodat boeren ook in de toekomst profiteren van de beste tools, passend UX design en een uitstekende performance.

“Wij vinden het belangrijk om met onze IT-oplossingen bij te dragen aan duurzaamheid en Sogetisten zetten zich daar graag voor in. In het project van Kverneland kwamen onze passie voor technologie én duurzaamheid mooi bij elkaar. Wij zijn er trots op dat we met onze langjarige samenwerking met Kverneland de volledige landbouwsector vooruit kunnen helpen richting een duurzamere, efficiëntere en vooral toekomstgerichtere manier van werken.”

Arjan Meijer – Head of Division Data & Integration Services, Sogeti
 

Meer opbrengst, minder bemesting

Boeren vinden makkelijk hun weg in de intuïtieve web- en mobiele applicatie. In het dashboard kunnen ze allerlei inzichten uit data filteren en deze naar wens visualiseren, zoals in diagrammen over de opbrengst van perceeldelen en detailkaarten voor de afgifte van bestrijdingsmiddelen en mest. Deze informatie kunnen ze ook automatisch laten uploaden naar voertuigterminals, analyseren en in pdf-vorm laten doorsturen naar opdrachtgevers en andere instanties. Dat bespaart boerenbedrijven veel administratief werk.

Met het geüpgrade IsoMatch FarmCentre verhogen gebruikers de productiviteit met minimale bemesting. Van verschillende boerenbedrijven die IsoMatch FarmCentre gebruiken in combinatie met andere Kverneland-producten als de IsoMatch-terminal en Geocontrol, is bekend dat de oogstopbrengst met 10-15% toenam en de mestafgifte met 10-15% afnam. Daarnaast beschikt Kverneland met de nieuwe IsoMatch FarmCentre-architectuur over een solide basis om zijn digitale connectiviteit verder te blijven verbeteren op het gebied van datagedreven werken, precisielandbouw, customer support, data-integratie en digitale services.

Net als Kverneland meer datagedreven gaan werken met een cloudplatform en gebruiksvriendelijke applicatie?


Wil je alles uit data halen? Zonder forse investeringen, met voorspelbare kosten? Neem contact op met Arjan Meijer of lees hier verder.

Dataplatform

 

 

kverneland-isomatch-farmcentre

Kan ik je helpen?

Arjan Meijer Head of Data & Integration Services
Phone number: +31650634609