CheckedID en Sogeti

Sogeti bouwt CheckedID, de unieke ID-verificatieapp van JanusID

Van ontwikkeling tot lancering

Iemands identiteit verifiëren met je smartphone? Sogeti ontwikkelde de app CheckedID voor JanusID. Ontdek de functionele eisen en de uiteindelijke voordelen in deze case of ga direct naar onze Digital services!

Naar Digital services

 

 

Iemands identiteit verifiëren met je smartphone? Sogeti ontwikkelde de app CheckedID voor JanusID. Ontdek wat de functionele eisen zijn en welk probleem de app oploste!

De identiteitsdiensten van JanusID

JanusID levert identiteitsdiensten, zoals CheckedID. Een service om identiteiten van personen vast te stellen. Het meest zichtbare onderdeel is de CheckedID app (iOS en Android). Hiermee kan iedereen de identiteit van een persoon laten verifiëren door zijn ID-bewijs te scannen. De app herkent specifieke documenteigenschappen van het paspoort, rijbewijs of de ID-kaart uit alle landen, wereldwijd. Ook kan de chip worden uitgelezen. Zo weet de gebruiker direct of hij iemand met een geldig identificatiebewijs voor zich heeft. Door vervolgens het gezicht van de eigenaar te scannen en analyseren aan de hand van biometrische kenmerken, valideert de app of de aanwezige persoon daadwerkelijk dezelfde is als in het identificatiebewijs.

AVG/GDPR-proof

Net als zijn mythische naamgenoot heeft JanusID oog voor alle betrokkenen. Aan de ene kant ondersteunt JanusID bedrijven bij een compliant en efficiënte onboarding en Know Your Customer (KYC). Aan de andere kant wordt de persoonlijke identiteit van consumenten optimaal beschermd tegen misbruik en datalekken. Daarvoor stuurt CheckedID uitsluitend ‘bank grade’ beveiligde data van de app via het rapportagesysteem naar de klanten. Ook laat de app geen datasporen achter op een device. Zo weet de consument zeker dat zijn of haar persoonlijke gegevens veilig zijn en het bedrijf dat de gegevens kloppen.

Hoge beveiligingsstandaarden  

JanusID wilde een systeem, bestaande uit apps en back-end, voor identiteitsverificatie laten bouwen. Daarvoor zocht het bedrijf een betrouwbare development partner, met een bewezen track record in het bouwen van apps voor financiële instellingen. De app verwerkt immers waardevolle persoonsgegevens. Daarom wilde JanusID dat deze aan dezelfde hoge standaarden zou voldoen als financiële consumentenapps. Daarnaast moest de development partner alle relevante expertise in huis hebben om de app te kunnen vormgeven, bouwen, implementeren en beheren.

Functionele eisen

Naast een hoge beveiligingsgraad, had JanusID enkele functionele eisen aan de app. Zo moest deze communiceren met de controler engines, via API’s software voor document- en biometrische gezichtsherkenning aanroepen en specifieke portals bevatten. Ook moest het mogelijk zijn om de app semi-white-label aan te bieden, waarbij de zakelijke klant de app kan voorzien van zijn eigen logo en huisstijlelementen.

Development, hosting en beheer 

JanusID koos Sogeti als partner om de app te realiseren. Sogeti startte met het tekenen van de architectuur en vertalen van de functionele eisen naar technologie en praktijk. Zo zorgde Sogeti onder andere dat gebruikers op een gebruiksvriendelijke manier met de app kunnen communiceren, beheerportals met de juiste tools werden toegevoegd en zakelijke klanten de gewenste rapportages kunnen ontvangen. Sogeti realiseerde de hosting op Microsoft Azure en verzorgt het beheer van de apps.

CheckedID

Kortom, Sogeti bouwde een compleet GDPR-proof, productiegereed systeem voor de app die de naam ‘CheckedID’ kreeg. De bouw van de eerste release duurde vier maanden; precies zoals gepland en aan de launching customer, Royal FloraHolland, toegezegd. Bij de ontwikkeling en daaropvolgende releases werkte de Sogeti nauw samen met diverse medewerkers van JanusID, van managers in Den Haag tot ontwikkelaars in Nederland, USA en India.

Personaliseren 

CheckedID voldoet aan alle vooraf opgestelde functionele eisen. Zo kunnen organisaties de app ‘personaliseren’ door hun logo toe te voegen en de kleurstelling aan te passen. De data en afbeeldingen die zij ontvangen worden op hun specifieke doeleinden afgestemd. Bovendien is de app zo in te richten, dat deze op afstand door de te identificeren persoon zelf en face-to-face door een medewerker te gebruiken is. Daarvoor kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen of ze de selfie of reguliere device camera gebruiken. Door zijn ervaring met financiële apps kan Sogeti persoonsdata in CheckedID dusdanig goed beschermen, dat deze – ook in transit – waterdicht beveiligd is.  
 
Met Sogeti als internationale partner is CheckedID klaar om wereldwijd door te groeien. JanusID kan tappen uit een onuitputtelijke kennisbron qua development, cloud en security. En neemt het gebruiksvolume toe, dan kan de schaalbare back-end dat moeiteloos opvangen.

Irwin Oedayrajsingh Varma – Managing Partner JanusID

“Sogeti geloofde van moment één in onze app en was bereid daar tijd en kennis in te investeren.”  

Arjan Meijer – Head of Division Cloud, Development & Data Sogeti

“CheckedID is een unieke app die persoonsidentificatie wereldwijd naar een hoger niveau gaat tillen. We zijn trots dat we daaraan hebben bijgedragen.” 

Meer weten over app development?  

Wil je net als JanusID een maatwerk app ontwikkelen? Neem contact op of bekijk onze Digital services & oplossingen!

Naar Digital services Expertise aanvragen

Deel dit succesverhaal

Kan ik je helpen?

Arjan Meijer Head of Data & Integration Services
Phone number: +31650634609