Jeroen Bosch Ziekenhuis logo

Veilig en betrouwbaar Elektronisch Patienten Dossier.

Meer weten over Test Management Services?

En ook benieuwd naar wat digitaal werken betekent in de praktijk?

Lees er alles over in de case hieronder en vind meer informatie over onze diensten op de Test Management Services pagina.

Test Management Services Informatie aanvragen

Klant.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot opleidingsziekenhuis in de regio’s ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard.

Met ruim 240 medisch specialisten, verdeeld over 29 specialismen, is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische medische, verpleegkundige en paramedische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het Jeroen Bosch Ziekenhuis een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en andere zorgverleners in Nederland. ‘Werken uit het hart’ is het devies bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Dit past in het streven van het Jeroen Bosch Ziekenhuis om het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis van Nederland te zijn.

Vraag.

Om de patiëntenzorg te verbeteren en daarbij de patiënt beter te bedienen, wil het Jeroen Bosch Ziekenhuis meer digitaal gaan werken.

Elektronisch Patiënten Dossier (EPD)

Met het oog daarop heeft het ziekenhuis het Digitaal Werken-programma opgesteld – een stappenplan om gefaseerd te digitaliseren. Een Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) is een belangrijk onderdeel van dit programma. Dit EPD is essentieel om een gestroomlijnd patiëntenproces in te richten waarbij de patiënteninformatie altijd en overal beschikbaar is voor iedere geautoriseerde zorgprofessional.

Gestructureerd testen essentieel voor betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid en veiligheid is cruciaal bij een EPD. In de eerste plaats omdat artsen op de informatievoorziening moeten kunnen vertrouwen. In de tweede plaats bevat het EPD privacygevoelige gegevens. Informatie die alleen voor geautoriseerde medewerkers beschikbaar moet zijn en absoluut niet op straat mag komen te liggen. Om gestructureerd te kunnen testen, ging het ziekenhuis op zoek naar een ervaren testpartner met uitvoerige kennis van TMap® – de ideale testmethodiek om de kwaliteit van afzonderlijke systemen in kaart te brengen en de risico’s af te dekken.

Oplossing.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis schakelde Sogeti Test Management en Consultancy in om samen het volledige EPD, inclusief alle digitale werkprocessen, gestructureerd te testen.

Specialist voor testen EPD

 

jeroen-bosch-ziekenhuis-logo.png

Daarnaast testen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Sogeti de datamigratie en koppelingen vanuit de huidige systemen naar het EPD. De uitgebreide ervaring met TMap® gaf de doorslag in de keuze voor Sogeti.

Testprofessionals van Sogeti richten in nauwe samenwerking met de testmanager en testcoördinatoren van het Jeroen Bosch Ziekenhuis een gestructureerd testproces in op basis van TMap®. Zo weet het Jeroen Bosch Ziekenhuis zeker dat het EPD uiteindelijk ook in de praktijk betrouwbaar en veilig is en vlekkeloos werkt.

Gestructureerd testen met Testersuite

Sogeti en het Jeroen Bosch Ziekenhuis testen het EPD met de tool Testersuite. Deze testmanagement tool vereenvoudigt de onderliggende administratie voor alle betrokkenen binnen het testproces. Hoe eenvoudiger de administratie, hoe meer inzicht in en grip op het gehele testproces – en hoe hoger de kwaliteit van het testproces. Wanneer de gestructureerde testmethodiek wordt gefaciliteerd door Testersuite kan het Jeroen Bosch Ziekenhuis de voortgang van het testproces real-time monitoren. 

Rinus van den Oever – Testmanager Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft al veel ervaring op het gebied van gestructureerd testen. Samen met Sogeti en Testersuite werken we aan verdere professionalisering en borging van het testproces. Onze ervaring met het EPD biedt weer kansen om het totale Jeroen Bosch Ziekenhuis-testproces uit te bouwen.

Klaas Jan Dijkema – Testmanager Sogeti

Fijn dat we het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen helpen en zo bijdragen aan nog betere patiëntenzorg.

Douwe Vermeulen – Managing Consultant Testersuite

Testersuite geeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis de gelegenheid om de door Sogeti opgestelde testaanpak optimaal te ondersteunen en te borgen – zowel tijdens de EPD implementatie als de fase daarna.

Meer weten over gestructureerd testen?

Wil je meer weten over gestructureerd testen?  Neem dan contact op met Rob Vijverberg. 

Kan ik je verder helpen?