VINT 2023 Sogeti

VINT Symposium 2023

Schaarste in Overvloed

Het mooiste en langstlopende event in Nederland is uit de startblokken. Op dinsdag 20 juni 2023 openen we de deuren van het Spant! te Bussum voor weer een bijzondere editie van het jaarlijkse VINT-Symposium. 

Het thema van dit jaar: “Schaarste in Overvloed”

De Financial Times stelt vast dat Nederland als een van de eerste landen tegen grenzen van de economische mogelijkheden aanloopt. Schaarste op de arbeidsmarkt, de energiemarkt, haperende aanvoer van materialen: er heerst schaarste op alle denkbare fronten. 

In de bestuurskamers heerst chaos. De korte- en lange termijn oplossingen staan op gespannen voet met de bestaande groeicultuur. Wat betekenen de signalen waar nu de kranten vol mee staan en zijn we in staat die chaos te omarmen? 

Er zijn lonkende perspectieven als ‘Degrowth’ en ‘Green Growth’. Ook de informatietechnologie kan een positieve wending geven. Er voltrekt zich namelijk een revolutie in de wereld van generatieve AI. Hoe kunnen we de overvloed aan kunstmatige kennis die hier uit voortvloeit inzetten voor een positief toekomstscenario?

We zien uit naar uw deelname en beloven u een dag vol inspiratie, goede sprekers, bijzondere inzichten en potentieel pijnlijke confrontaties. Die confrontaties gaan niet in de laatste plaats over onszelf: onze levensstijlen, hoop en verlangens en onze vermeende intelligentie.  

 


VINT symposium 2022 terugkijken

Watch VINT Symposium 2022 | Metamorphosis | Introductie Menno van Doorn en Sander Duivestein on YouTube.

 

Kijk alle video's

 

Aanmelden VINT Symposium 2023

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.

09:00 - 18:00
Spant! Bussum