webbbanner_dya_2023.png

DYA Dag 2023

Sense it before we make IT

In de snel veranderende omgeving van vandaag worden CIO’s, directeuren en architecten geconfronteerd met een ongekend niveau en verandersnelheid van complexiteit en onzekerheid. Tegelijkertijd lijken de technische mogelijkheden ongelimiteerd. Om deze uitdagingen aan te gaan, moeten we nieuwe manieren ontwikkelen om de samenhang van processen, gegevens en systemen te begrijpen en de ontwikkeling te kunnen besturen. Op deze inspirerende dag gingen we hierover in gesprek.

Het thema van dit jaar: "Sense it before we make IT"

In de doorontwikkeling van DYA leggen we nadruk op sensemaking, waarbij met behulp van nieuwe metaforen betekenis wordt gecreëerd uit complexe en ambigue informatie. Was DYA de bewezen methode voor het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van architectuur, met Sensemaking Architectuur krijgen we ook handvatten om vanuit betekenis weloverwogen, ethische, strategische en passende beslissingen te kunnen faciliteren. 

Voor wie?

  • Architecten
  • Informatieadviseurs
  • CIO’s

Verder is de DYA-Dag uitermate interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in enterprise en informatie architectuur, portfoliomanagement en business- en IT management.

Download essay: "Survival of the Fitting"

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om te communiceren over dit onderwerp.

Terugblik DYA Dag 2023

Het was een dag vol inspiratie, waar we nieuwe stappen hebben gezet in de richting van Sensemaking Architectuur zoals we die ook hebben beschreven in ons nieuwe essay: “Survival of the Fitting”.  Welke je overigens hiernaast kunt downloaden.

De DYA Dag was niet alleen een gelegenheid om kennis op te doen, maar ook een dag van ontmoeten. Wij waren verheugd dat we elkaar eindelijk weer eens konden zien, elkaar de hand konden drukken en samen het glas konden heffen. We hopen dat jullie dat ook zo gevoeld hebben. 

We hebben interessante keynotes gehoord uit de verzekeringsbrache. We doken in het hoofdonderwerp Sensemaking, aangevuld met de valkuil van cloud selfservice en een situationele aanpak. De tech-updates gingen over AI, integratie en Quality Engineering. En niet te vergeten drie interessante tool leveranciers BizzDesign, Ardoq en ValueBlue.

Een van de belangrijke thema's die tijdens de dag naar voren kwam, was de vernieuwde rol van de architect, waarbij het essentieel is om breder te kijken naar onze verantwoordelijkheden. Alles wat we doen heeft impact op mensen, vandaar ons pleidooi om nog beter te redeneren vanuit de mens. We moeten niet alleen zorgen voor waarde voor een organisatie, maar ook morele waarden duiden en toepassen in ons gedrag en onze architecturen. Hoe precies moeten we samen gaan ontdekken. We moedigen je aan om deze ontdekkingstocht voort te zetten in jouw organisatie en daarbuiten. 

Dya dag 2023 collage
DYA dag 2023 Sense it before we make it

10:00 - 15:30
BOVAGhuis Bunnik