IT-studenten challenge: ProjectB

Ben jij IT-student? Meld je dan nu voor 20 januari 2018 aan voor ProjectB en zet je in om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen met informatie technologie.

Project B IT studenten

Logo ProjectB

ProjectB is dé wedstrijd tussen studententeams in het laatste of voorlaatste jaar van hun IT-studie. Je wordt uitgedaagd om informatie technologie in te zetten om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen of zelfs de kwaliteit van leven te verbeteren. Het betreft niet alleen mensen met een handicap maar ook bijvoorbeeld chronisch zieken die in hun dagelijks leven worden beperkt door hun ziekte.

 

NOTE: tot 20 januari 2018 kun je je aanmelden, als team of als invidu.

Sogeti Nederland is de organisator van ProjectB en werkt samen met Tweakers en verschillende hogescholen zoals:

  • Hogeschool Utrecht
  • Hogeschool Rotterdam
  • Fontys Eindhoven
  • Avans Den Bosch
  • Windesheim Zwolle
  • Inholland Amsterdam

Curriculum

Steeds meer hogescholen hebben ProjectB onderdeel gemaakt van het curriculum, echter er zijn ook studenten die in hun eigen tijd meedoen aan de wedstrijd. Je doet namelijk een prachtige ervaring op. Ga voor een impressie van voorgaande jaren naar de ProjectB-pagina op Tweakers

Ideeën toetsen aan de doelgroep

ProjectB loopt binnen een studiejaar van januari tot en met juni. De studenten formeren teams van drie tot zes leden en komen al brainstormend tot hun innovatieve idee hoe IT ingezet kan worden voor mensen met een beperking. Het innovatieve idee moet op maximaal twee pagina’s worden verwoord. Het idee moet toetsen met de doelgroep of NGO’s die zich inzetten voor mensen met een beperking. In januari worden de ideeën ingediend en door de vakjury beoordeeld. De tien beste ideeën gaan door.

Werken aan een prototype

Na een kick-off in februari wordt het idee door de teams verder uitgewerkt tot een werkend prototype. Ze kunnen daarbij een beroep doen op coaches van Sogeti. In de periode maart tot en met mei plannen we twee bijeenkomsten. De eerste is de inspiratiesessie op kantoor bij Sogeti. Je krijgt feedback om je innovatie nog beter te maken. De tweede is de pitchsessie bij Tweakers. Dan is ook de jury aanwezig om te luisteren en vragen te stellen over de innovatie.

De jury

  • Suzanne Verheijden (Innovatiemanager ’s Heeren Loo)
  • Menno van Doorn (Directeur Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie)
  • Frederik Zevenbergen (Communitymanager Tweakers)

Promotie

Ter promotie maakt ieder team een korte video van hun innovatie. Deze wordt onder andere gebruikt om de bezoekers van Tweakers website te laten stemmen (publieksprijs).

De winnaars van de publieksprijs en de ProjectB-prijs worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in juni.

Contact

E-mail René

Andere Events

Event afbeelding DYA Dag 2018 - Architectuur en Ethiek

DYA Dag 2018

van der Valk, Utrecht

Hoe kunnen architecten ethiek meenemen in de architectuur? Ontdek het tijdens de DYA Dag 2018 op 9 maart. Meld je nu aan.