Maak kennis met ADA en Synthetic Data

The Power of Synthetic Data ADA

GDPR-regelgeving zorgt voor een goede omgang met persoonlijke gegevens. Tegelijkertijd zorgt het voor uitdagingen voor organisaties die hun data willen analyseren. Daar is nu een oplossing voor: synthetic data. Wat moeten wij ons daarbij voorstellen?

Hoge boetes

Gebruik je als bedrijf ‘echte’ data die privacy van personen kan schenden? Dan loop je het risico op hele hoge boetes die kunnen oplopen tot in de miljoenen. Tegelijkertijd is die data voor veel bedrijven wel essentieel om inzichten te krijgen in bijvoorbeeld dienstverlening. Ook in de wereld van testen is veel data nodig. De vraag om data-analyse is er dus wel degelijk.

Synthetische data

Juist voor bovenstaand issue biedt synthetische data en de toepassing van artificial intelligence de oplossing. De oplossing die het Sogeti-team heeft bedacht heet ADA en staat voor Artificial Data Amplifier. Dit zorgt er niet alleen voor dat data bruikbaar is, maar ook dat het een voorspellende waarde heeft dankzij AI.

Bekijk het interview

Begint het te duizelen bij het horen van termen als ‘synthetische data’ in combinatie met AI-algoritmes? Bekijk dan het interview met Tia Nikolić waarin zij alles haarfijn uitlegt. Meer informatie? Neem contact op met Marc!

 

Download het WQR-rapport

Testen met AI en synthetische data is hot and happening, maar er zijn nog meer trends gaande. Benieuwd naar de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Software Testing en Quality Engineering? Download via onderstaand formulier vrijblijvend het toonaangevende World Quality Report 2019-20.

Kan ik je helpen?

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.

Vind in dit rapport alles over:

  • Quality Engineering
  • Software Testing
  • De laatste trends
  • Analyses uit de industrie

 

World Quality Report 2019-20