Sogeti Rabobank Microsoft Power Platform webinar 10 mei

Low code, High impact: Sogeti & Rabobank

“Dankzij het Power Platform en de hulp van Sogeti kunnen we snel digitaliseren, zonder concessies aan de veiligheid en compliancy. Dat zorgt voor de perfecte balans tussen grip op IT en wendbaarheid van de business.”

Bart de Boer  – Product owner Power Platform bij Rabobank

Rabobank Sogeti implementatie

Efficiënt businessuitdagingen oplossen met Microsoft Power Platform

Sinds kort heeft Sogeti als een van de eerste system integrators ter wereld de nieuwe Low Code Application Development Advanced Specialization behaald. Daaruit blijkt hoe sterk wij ons focussen op het uitbouwen van onze Power Platform-expertise. Daarnaast is het bewijs van de kennis en ervaring die Sogeti-consultants en -ontwikkelaars op dit gebied hebben en hoe succesvol zij zijn in het ondersteunen van klanten bij de adoptie van Microsoft low-code oplossingen.
 

Van greenfield-project tot losse apps

Op basis van Power Platform ondersteunt Sogeti verschillende klanten, in diverse sectoren bij uiteenlopende activiteiten van end-to-end greenfield-projecten tot de ontwikkeling van losse apps. Daarvoor beschikt Sogeti over een aantal krachtige middelen om Power Platforms efficiënt in te zetten. Denk aan hackathons om razendsnel prototypes voor actuele uitdagingen te ontwikkelen en een Power Platform Library met componenten en best practices om de implementatie in elke soort omgeving te kunnen versnellen. “Power Platform biedt een mooie opening om het gesprek met ondernemers aan te gaan. In de handen van marketing en operations is het platform namelijk een aanjager van vooruitgang; automatisering en low-code apps zijn immers cruciaal voor deze afdelingen,” zegt George Georghiou, EMEA and Business Development Lead for the Microsoft Alliance bij Sogeti.

Het implementeren van een low-code strategie voor sectoren met uitgebreide regelgeving, zoals Rabobank

Een van de sterke punten van Sogeti is zijn consultancy-tak. Klanten kunnen diverse adviesservices afnemen waarmee zij hun hun low-code reis vanaf de start strategisch kunnen plannen. Een voorbeeld daarvan is het project dat Sogeti uitvoerde bij Rabobank. Deze coöperatieve Nederlandse bank wilde sneller kunnen inspelen op klantbehoeften, marktveranderingen en nieuwe wet- en regelgeving. Daarvoor zocht Rabobank een partner die kon helpen bij zijn digitale transformatie.

 

Zelf dashboards en slimme apps ontwikkelen

Medewerkers moeten eenvoudig zelf IT-middelen kunnen benutten. Dat was een belangrijke eis van Rabobank. Daarom vroeg de financiële instelling Sogeti om Power Platform in te zetten. Met dit platform zouden medewerkers namelijk zelf in staat zijn om processen te automatiseren, dashboards te bouwen en slimme, low-code apps te ontwikkelen voor uiteenlopende toepassingen. Variërend van apps waarmee account managers onderweg toegang hebben tot klantdata, tot HR-toepassingen om de volgende reorganisatie te stroomlijnen.

Beluister de podcast

Audio URL:

Het Power Platform is super dynamisch en iedereen wil het gebruiken’, zegt Bart de Boer, product owner Power Platform bij Rabobank, in de podcast die is opgenomen met Robin Rotman en te luisteren via BNR.nl.

In de serie laten we aan de hand van praktische voorbeelden zien hoe organisaties het platform inzetten om hun processen te automatiseren en waarde toevoegen aan hun business.

Hoe gebruikt Rabobank het Power Platform, hoe zijn ze gestart, waar staan ze nu en welk advies geven ze organisaties dit nog moeten starten? Dat hoor je in deze podcast! 

 

Power Platform
Voornaamste klantvoordelen

 • Flexibiliteit om in te spelen op marktveranderingen
 • Hogere ROI van Power Platform-investeringen
 • Moderne apps voor meer productiviteit en gebruikersadoptie
 • Striktere governance rond low-code development

 

Webinar Low code, High impact: terugkijken

Watch Webinar: Low code - High impact, de kracht van Power Platform. Met Bart de Boer van Rabobank on YouTube.

Microsoft-partners Sogeti, Macaw en Motion10 maakten een serie webinars om de kracht van het Power Platform te laten zien. Tijdens het webinar samen met Rabobank bespreken we onder andere:

 • Security & Compliancy
  • Hoe houd je initiatieven beheersbaar in een organisatie met veel regelgeving?
  • Het vinden van de balans tussen snelheid en grip.
 • Power Platform voor zowel ‘factory’ als ‘self-service’
  • Wanneer kies je wel of niet voor citizen development en welke route bewandel je dan?
  • Application Life Management voor robuuste en schaalbare applicaties.
 • Data & integratie
  • Het Power Platform blijft in ontwikkeling, hoe ga je om met (data) integratievraagstukken?
  • Combineer data uit Office 365, Azure en on-premises-systemen

 

Ook sneller digitaliseren?

Sogeti Raoul Bejdad Power Platform Solution Sales Power Platform
Phone number: +31 886 606 600
Microsoft partner of the Year logo

 

2021 Microsoft parner of the year winner

 

“We zijn verheugd met deze erkenning, omdat het klanten en Microsoft-leveranciers bewust maakt van de vele mogelijkheden die we hen op dit gebied kunnen bieden.”