Presentaties workspace meetup

Presentaties Meetup over Smart Workspace beschikbaar

Hoe speel je in op een veranderende manier van werken en leren binnen het onderwijs? Tijdens een Meetup Smart Workspaces op 8 juni startten docenten, IT- en communicatiemedewerkers van diverse onderwijsinstellingen met elkaar de dialoog over wat een moderne workspace betekent voor het onderwijs. De presentaties van de diverse sprekers tijdens die sessie vind je hieronder.

Meetup-Smart-Workspace-Presentaties

Digitaal samenwerken en samenwerkend leren

Adviseur, projectleider, blogger, keynote en docent Wilfred Rubens deelde zijn visie op digitaal samenwerken en leren. Hij liet o.a. zien hoe inzichten over leren veranderen. En hoe het proces van samenwerkend leren in gang gezet kan worden. Zijn stelling dat het ‘Zwitserse zakmes’ -waar elke onderwijsinstelling naar op zoek is- niet bestaat leverde een interessante discussie op.

Case ROC Friesland College: Studenten- en medewerkerportaal

Henk Kuiper is informatiemanager bij het ROC Friesland College. Hij stond aan de wieg bij het maken van de keuze voor het nieuwe studenten- en medewerkersportaal FC Live. Hier hebben ze afscheid genomen van alle ELO’s om volledig over te stappen naar de mogelijkheden van Office365. Henk gaf inzicht in de keuzes, de stappen, de samenwerking tussen alle partijen en de uiteindelijke resultaten van het werken met een digitale workspace.

Aanpak voor een succesvolle digitale workspace

Jean-Pierre Martens gaf tijdens zijn presentatie inzicht in de werkwijze, best practices en toegevoegde waarde die Mixit levert in de aanloop naar een succesvolle implementatie van de digitale werkplek. Zijn vraag richting de aanwezigen: “wat ik vertel is niks nieuw, maar waarom doen jullie dit niet en waar ligt dat aan?” leverde interessante discussies en inzichten op.

Ontdek zelf de mogelijkheden van digitaal samenwerken!  

Heb je een vraag naar aanleiding van de presentaties of wil je sparren over de mogelijkheden rondom digitaal samenwerken en communiceren in een moderne workspace? Bekijk dan onze Smart Workspace services.

Naar Smart Workspace