Sogeti gaat over op elektrisch en hybride vervoer

Elektrisch en hybride rijden

Nieuwe halte naar Net Zero in 2030

​​​Sogeti vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Onze doelstelling is daarom dan ook om in 2025 geheel CO2 neutraal te zijn en in 2030 Net Zero. We kondigen twee volgende haltes aan op deze reis: hybride en elektrisch rijden. Lees hieronder hoe wij het invullen of ontdek meer over onze doelstellingen.

Naar Sogeti & Duurzaamheid

Vanaf 1 juli 2021 starten we met de uitfasering van de diesel- en benzineauto’s uit ons wagenpark. Concreet betekent dit dat je via de Sogeti leaseregeling alleen nog maar een hybride of elektrische auto kan leasen. Uiteraard krijgen Sogetisten ook allemaal de mogelijkheid om met de NS-kaart te reizen.

Twee belangrijke stappen

We berekenen jaarlijks onze CO2-footprint. Negentig procent van de CO2 -uitstoot is gerelateerd aan onze mobiliteit. Met deze wijzigingen voegen we weer twee belangrijke stappen toe aan de maatregelen om de CO2 uitstoot van Sogeti en in het bijzonder ons reizen te reduceren. Denk aan de NS Business Card, het maximaliseren van de CO2-uitstoot van te bestellen leaseauto’s, subsidie op laadpalen thuis en het aanbieden van een hybride auto als standaard leaseauto tegen gereduceerd tarief. In 2020 zijn wij ook een samenwerking aangegaan met Trees for All om Sogetrees te planten in het Sogeti-bos. Op deze manier onttrekken we CO2 aan de atmosfeer en werken we aan onze CO2-neutraliteit. 

Volgende stap naar klimaatneutraal

Onze CO2-footprint hebben we daarmee al fors verlaagd. Met de hier gepresenteerde veranderingen zetten we een volgende stap naar een klimaatneutraal Sogeti en dragen we extra bij aan een duurzame wereld. Benieuwd naar wat wij nog meer doen om duurzaamheid te bevorderen? Lees verder over de CO2 Prestatieladder en Duurzaamheid.

Naar Sogeti & Duurzaamheid

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?