Ohio Business banner

De Ohio Business Course met Lynette

Van dag tot dag

De Ohio Business Course, het zijn weken waar vele professionals van Sogeti met veel plezier op terugkijken. Nieuwsgierig? Lynette neemt je 2 weken mee. Lees haar verslag of bekijk jouw mogelijkheden.

Vacatures traineeship

Ohio Business Course

Voorafgaand heb ik van professionals die de course al hadden doorlopen veel verhalen gehoord. Nu ga ik het zelf ervaren! Het grote verschil tussen de professionals die mij zijn voorgegaan en mijn ervaring met de Business Course gaat zijn dat de training nu online wordt gegeven. Ik ben benieuwd op welke manier dit impact heeft op de ervaring met de Business Course.

Dag 1    

De course begint met een kick-off: alle young professionals leren elkaar kennen met een korte voorstelronde. Verder maken wij kennis met de coaches en begeleiders van de Ohio University. Wij worden toegewezen aan een coach in een groep van 5 anderen. We gaan elkaar dinsdag live ontmoeten! Afsluitend heb ik ook een filmpje gemaakt en mijn leerdoelen bepaald. 

Dag 2    

Vandaag heb ik te horen gekregen in welke projectgroep ik zit en wie daarbij onze coach is. Ik zit samen met young professionals van andere divisies in het team. We wonen allemaal bij elkaar in de buurt. Verder hebben we een business case gekregen waar we meteen aan begonnen zijn.   

Dag 3    

Wij beginnen met een Morning Energizer! We hebben Mama Mia gezongen om wakker te worden, haha! Gisteren nog tot laat doorgewerkt om de deadline van het filmpje/pitch te uploaden. Vandaag heb ik mijn coach op anderhalve meter ontmoet en we hebben een gesprek gehad over het functioneren van het team en mijn rol daarin.

Dag 4  

Morgen hebben we een belangrijke presentatie voor de investors. Daarvoor hebben we gisteren nog veel feedback gekregen van de coaches die we vandaag gaan verwerken. Morgen willen we natuurlijk ons beste beentje voor kunnen zetten.

Dag 5    

De dag van de presentatie – altijd spannend als je dat moet doen. Maar het is gelukt! En of dat nog niet genoeg was: wij kregen feedback, de tips en tops, per persoon in de groep. Dat presenteerden wij vervolgens in de main meeting. Daarop volgt een spelletje met iedereen. De rest van de dag leren wij elkaar verder kennen, fun!

Dag 6  

Vandaag: nieuw team, nieuwe coach, nieuw project… spannend!

Dag 7    

Vandaag staan projectideeën als deliverable op de agenda. Ik heb met sales contact gehad om te bespreken of de ideeën te verkopen zijn. 

Dag 8    

Goede feedback gekregen van de coaches en daardoor een andere route ingeslagen. Aan het einde van de dag hebben we een teamfeedbacksessie gehad. 

Dag 9    

Vandaag ben ik gekozen als Sogetist van de dag! Ik had het niet verwacht. De rest van de dag zijn we na de morning update aan de slag gegaan om ons idee en onze presentatie nog te verbeteren. Een teammember heeft gepresenteerd en we hebben er feedback op ontvangen.

Dag 10    

Vandaag is de afsluiting met de persoonlijke coach van Ohio. Verder bespreek ik vandaag met de Career Manager mijn overdracht van wat ik heb geleerd en hoe ik dat in de praktijk ga toepassen.

Veel geleerd

Het zit erop! De intensieve twee weken zijn voorbij. Het was een mooi traject waarin ik mij meer bewust ben geworden van:

  • Mijn persoonlijke leerdoelen
  • Groepsdynamiek en hoe ik daar invloed op kan hebben
  • Wat mijn kracht is binnen een groep/wat ik extra breng en wat anderen dus waarderen

Alhoewel het jammer is dat ik niet daadwerkelijk naar Ohio ben gegaan, heb ik wel degelijk het gevoel dat ik veel heb geleerd. De begeleiders van Ohio University hebben ons op een creatieve manier kennis laten maken met de campus in Ohio en het voelt bijna alsof ik er ben geweest. Wie weet kan ik in de toekomst als coach toch nog de Ohio University bezoeken!

Vliegende start

Is een traineeship waar je naast vakinhoudelijk kennis ook veel leert over jezelf iets voor jou? App, bel of mail je vragen aan Simone. Ze helpt je graag verder. Je kan natuurlijk ook eerst de vacatures bekijken.

Naar vacatures

Deel dit artikel

Kan ik je helpen?

Verder lezen?

Ontdek meer verhalen van Sogeti collega's!

Naar blogs