Stem op het beste ProjectB project

ProjectB 2019

De stemmen zijn geteld!

ProjectB is dé challenge tussen studententeams. De teams zetten hun kennis van IT in om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen of zelfs de kwaliteit van leven te verbeteren. Welk team is er met de ProjectB publieksprijs 2021 vandoor gegaan? En wie winnen de overige prijzen?
Bekijk de pitches van de teams. De winnaars staan onderaan de pagina.

1. Team Healthcare Technology Experience

Haagse Hogeschool

Een ervaring voor werknemers in de gehandicaptenzorg om ze te ondersteunen in het leren gebruiken van nieuwe medische technologie.

2. Team Social Simulator

Hogeschool Utrecht

De Social Simulator is voor kinderen met autisme of andere sociale problematiek. Het is een visual novel, een type game waarin de speler door een verhaal loopt met visuele aspecten, waarbij de speler keuzes moet maken die het verloop van het verhaal beïnvloeden.

3. Team Kyubio

Hogeschool Eindhoven

Kyubio is a highly personalisable and professional looking smart fidget toy. With this we want to get rid of the stigma that fidget toys are only for kids and make it so that everyone can have the Kyubio that works best for them.

4. Team Dysgraphia

Fontys Hogeschool Rotterdam

Een tablet applicatie voor kinderen met dysgrafie; een motorische aandoening die het schrijfvermogen zo aantast dat het handschrift onleesbaar wordt voor het ongetrainde oog.

5. Team Meet Tom

Fontys Hogeschool Rotterdam

Een applicatie voor de smartphone of tablet waarmee hoog functionerende kinderen met een autismespectrumstoornis (ASS) worden geholpen met het herkennen en kunnen reageren op verschillende emoties door middel van een nieuwe technologie die nog niet toegepast is en origineel is.

6. Team Futuri Ecosysteem

Fontys Hogeschool Rotterdam

Futuri heeft een applicatie ontwikkeld om mensen met een licht verstandelijke beperking te helpen bij structuur aanbrengen in de dag. Het product is voornamelijk gefocust op personen uit de doelgroep die relatief zelfstandig zijn.

7. Team Tomorrow2day

Haagse Hogeschool

Tomorrow2day is a system developed to inspire caretakers to learn about Health Tech innovations already available within healthcare. 

Dit zijn de winnaars van 2021

Project B Award 2021 door de jury voor het beste overall innovatie
Kyubio van de Hogeschool Eindhoven

De UtrechtInc Award voor de innovatie die de meeste potentie heeft om succesvol op de markt gebracht te worden
Meet Tom van de Hogeschool Rotterdam

De Publieksprijs voor het project dat de meeste stemmen via de stemsite wist te behalen Kyubio van de Hogeschool Eindhoven

Doe je met ons mee?

Ben jij als betrokken professional op zoek naar een organisatie die begaan is met de maatschappij? Bekijk wat we nog meer doen.

Wij en Maatschappij