Over Sogeti.

Uw succes.

Onze passie.

Passie voor ICT.

Passie voor ICT betekent meer dan de optelsom van vakbekwaamheid, liefde voor het vak en een gezonde drive de beste te willen zijn. In onze ogen staat passie voor meer dan het leveren van excellent werk aan onze opdrachtgevers. Het staat voor het leveren van een positieve bijdrage aan de samenleving met ICT. ICT dient in onze ogen bij te dragen aan een betere samenleving. Wij geloven dat oog voor relevantie de basis vormt voor een gezonde bedrijfsvoering en het waarborgen van continuïteit in een snel veranderend krachtenveld.

ICT is er volgens Sogeti om:

  • ondernemingen veerkrachtiger te maken
  • de samenleving eenvoudiger te maken
  • oplossingen te bieden aan milieuvraagstukken

Iedereen gelijke kansen te bieden. Vanuit deze gedachte werken we samen met onze opdrachtgevers, u dus, aan het versterken van hun positie en het borgen van hun continuïteit. Uw belangen staan daarbij altijd voorop. Dat vullen wij bijvoorbeeld in door processen slimmer in te richten en kosten te besparen. Of door de concurrentiepositie te versterken en de klanttevredenheid te vergroten. Pas als onze ICT-oplossingen ook positief bijdragen aan het leven van de eindgebruiker en aan de samenleving, hebben wij onze passie goed ingezet..

Oprichting.

Sogeti is opgericht op 1 oktober 1967 door de Fransman Serge Kampf. Hij herkende een sterke behoefte aan ICT-ondersteuning op de Franse markt. Als naam koos hij ‘Sogeti’.

Er volgen tal van overnames, fusies, splitsingen en herstructureringen. Vanaf 1975 maakt ‘Sogeti’ geen deel meer uit van de bedrijfsnaam, die vervolgens onder andere Informatica Projectgroep (IP) en IQUIP luidde. In 2002 wordt Sogeti opnieuw gelanceerd. Met een bewuste terugkeer naar het oorspronkelijke uitgangspunt: het leveren van ICT-diensten in de landen waar Sogeti actief is, met een sterke lokale binding.

Logo.

Waarom Sogeti als logo een rode schoppenaas koos? De schoppenaas is de sterkste kaart bij een van zijn favoriete spellen, bridge. Rood symboliseert het enthousiasme en de dynamiek van Sogeti-structureringen.

Missie.

 Sogeti is de technologiespecialist die ICT-oplossingen creëert, integreert en beheert.

  • Wij inspireren klanten, leveren adequate en toekomstvaste ICT-oplossingen en onderscheiden ons door proactiviteit, pragmatisme en focus op klantwaarde.
  • Wij bieden medewerkers een uitdagende, veilige en moderne werkomgeving. Wij waarderen hen en stimuleren persoonlijke ontwikkeling en het nemen van eigen verantwoordelijkheid.
  • Wij realiseren ICT-oplossingen met hulp van strategische en best-in-class partners.
  • Wij dragen actief bij aan een duurzame samenleving.