Over Sogeti.

De passie van Sogeti, IT zoals u wenst.

Resultaat door passie voor IT. Daarvoor staan wij bij Sogeti. 

Bij SogetiDoelen we daarmee op vakmanschap? Zeker. Hebben we het dan over plezier en betrokkenheid? Natuurlijk. Maar die passie uit zich vooral door ons niet-aflatende streven om het maximale uit IT én uit mensen te halen. Daarmee maken wij het verschil en bereiken wij het gewenste resultaat.

Onze kijk op IT.

Sogeti vindt dat informatie technologie helpt:

  • organisaties veerkrachtiger en succesvoller te maken,
  • de samenleving eenvoudiger te maken,
  • oplossingen te bieden aan milieuvraagstukken,
  • iedereen gelijke kansen te bieden.

Via onderstaande knop vind je meer over onze kijk op IT in samenhang met Sogeti.

Technology Leader.

Sogeti staat bekend als deskundig en innovatief.

Sogeti - Technology leaderWij weten keer op keer bestaande gedachtepatronen te doorbreken met vernieuwende inzichten en daarmee nieuwe perspectieven te openen voor klanten. Ons technology leadership vloeit voort uit onze passie voor innovatie en de wijze waarop wij onze kennis delen. Zowel intern als extern.

Sogeti heeft een goede reputatie opgebouwd op het gebied van testen. Wij verrichten continu baanbrekend werk met ons VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie (VINT), wat elk jaar resulteert in een spraakmakend symposium. We weten de markt ook te verrassen met innovatieve oplossingen op het gebied van: Business IntelligenceInternet of ThingsCloud-oplossingenHigh Tech, New Technology, Functioneel beheer, Architectuur en Security.

Aanjager innovatie.

Onze passie voor IT is een aanjager van innovatie.

InnovatieVanuit onze kennis en ons vakmanschap dagen wij klanten én elkaar uit om altijd op zoek te gaan naar de slimste IT-oplossingen.

Ook in onze dienstontwikkeling en projectaanpak schuwen wij de vernieuwing (en bijbehorende risico’s) niet. Sogeti durft verder te denken, stappen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Hierdoor lopen wij op het gebied van Internet of Things en Cloud services voorop. 

Sogetisten dagen elkaar uit.

De passie voor IT wordt gedragen door onze collega's. Door hen worden regelmatig activiteiten op touw gezet om elkaar te challengen. Voorbeelden daarvan zijn de IoT-battle en testival.

Gepassioneerde medewerkers.

Om organisaties te helpen die hun diensten geautomatiseerd aanbieden zijn mensen nodig.

StoelendansSogetisten, de mensen die bij Sogeti werken, zijn vrouwen en mannen met passie, talent en vakkennis die de vraag van de klant vanuit hun expertise weten te vertalen naar concrete oplossingen. Veilig, betrouwbaar en met oog voor de eindgebruiker.

Oprichting Sogeti.

Foto Serge Kampf - oprichter SogetiSogeti is op 1 oktober 1967 opgericht door de Franse ondernemer: Serge Kampf. Hij herkende een sterke behoefte aan IT-ondersteuning op de markt. De merknaam Sogeti, die hij koos, staat voor: Société pour la gestion de l'entreprise et traitement de l'information.

Sogeti timeline.

Na diverse overnames, fusies, splitsingen en herstructureringen verdween de bedrijfsnaam Sogeti uit het IT-landschap. Vanaf 1976 is er jarenlang gewerkt onder de vlag van Capgemini, waar dan in Nederland de Informatica Projectgroep (IP), IQUIP, G&D en Twinsoft onder vallen. 

grafische timeline Sogeti

In 2002 wordt de naam Sogeti opnieuw gelanceerd en keert het bedrijf terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt: het leveren van IT-diensten in de 19 landen waar Sogeti actief is. Wereldwijd werken er bij Sogeti 23.000 mensen.

Logo Sogeti.

Het logo van Sogeti komt voort uit een grote passie van Kampf: bridge. De schoppenaas is daarbij de sterkste kaart. 

Sogeti logo met units

Het rood staat symbool voor enthousiasme, gedrevenheid en dynamiek. Waarden die tot op de dag van vandaag de cultuur van Sogeti bepalen.