Marsha Beaufort

Over Sogeti

Resultaat door passie voor IT. Daarvoor staan wij bij Sogeti. Wil je daarover meer weten?

Passie voor technologie

Doelen we daarmee op vakmanschap? Zeker. Hebben we het dan over plezier en betrokkenheid? Natuurlijk. Maar die passie uit zich vooral door ons niet-aflatende streven om het maximale uit IT én uit mensen te halen. Met onze eigen gepassioneerde medewerkers, ‘doeners’ die leven voor technologie. Daarmee maken wij het verschil en bereiken wij het gewenste resultaat.

Onze kijk op IT

Wij kunnen met technologie...

  • organisaties veerkrachtiger en succesvoller maken,
  • de samenleving eenvoudiger maken,
  • oplossingen bieden aan vraagstukken die impact hebben op de maatschappij;
  • iedereen gelijke kansen bieden.

Via onderstaande knop vind je meer over onze kijk op IT in samenhang met Sogeti.

Naar missie, visie en strategie 

We make technology work

Technologie is onze passie. We werken dan ook nauw samen met klanten en partners om de technologische voordelen en mogelijkheden van vandaag én morgen voor uw organisatie volop te benutten. Met onze klantgerichte services en resultaatgerichte expertises.

Sogeti heeft een goede reputatie opgebouwd op het gebied van testen. Dat is niet alles. Met ons VerkenningsInstituut Nieuwe Technologie (VINT), schrijven onze trendwatcher ieder jaar een rapport en boek over de technologische trends die invloed hebben op organisaties en de maatschappij. Tijdens het jaarlijkse VINT symposium inspireren we klanten en partners met deze toekomstschets. We weten de markt ook te verrassen met innovatieve oplossingen op het gebied van: 

Artificial Intelligence, Cloud, Cybersecurity, Data services, DevOps, Digital, transformaties en met onze collega’s van SogetiLabs.

Aanjager innovatie

Vanuit onze kennis en ons vakmanschap dagen wij klanten én elkaar uit om altijd op zoek te gaan naar de slimste IT-oplossingen.

Ook in onze dienstontwikkeling en projectaanpak schuwen wij de vernieuwing (en bijbehorende risico’s) niet. Sogeti durft verder te denken, stappen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen.

Sogetisten dagen elkaar uit

De passie voor technologie wordt gedragen door onze collega's. We organiseren activiteiten waar we elkaar uitdagen, bijvoorbeeld tijdens de Sogeti-hackatons, e-sports of Guild avonden.

Watch Dit was de Sogeti SoPlay Gamenight 2022 on YouTube.


Gepassioneerde Sogetisten

Om organisaties te helpen die hun diensten geautomatiseerd aanbieden zijn mensen nodig.

Sogetisten, de mensen die bij Sogeti werken, zijn mensen met passie, talent en vakkennis die de vraag van de klant vanuit hun expertise weten te vertalen naar concrete oplossingen. Veilig, betrouwbaar en met oog voor de eindgebruiker.

De start van Sogeti

Sogeti is op 1 oktober 1967 opgericht door de Franse ondernemer: Serge Kampf. Hij herkende een sterke behoefte aan IT-ondersteuning op de markt. De merknaam Sogeti, die hij koos, staat voor: Société pour la gestion de l'entreprise et traitement de l'information.

Na diverse overnames, fusies, splitsingen en herstructureringen verdween de bedrijfsnaam Sogeti uit het IT-landschap. Vanaf 1976 is er jarenlang gewerkt onder de vlag van Capgemini, waar dan in Nederland de Informatica Projectgroep (IP), IQUIP, G&D en Twinsoft onder vallen. 

grafische timeline Sogeti

In 2002 wordt de naam Sogeti opnieuw gelanceerd en keert het bedrijf terug naar het oorspronkelijke vertrekpunt: het leveren van IT-diensten in de meer dan 100 locaties verdeeld over Europa, USA en India. Wereldwijd werken er bij Sogeti 16.000 mensen.

Sogeti cultuur

Kan ik je helpen?