Cloudtransformatie services

Cloudtransformatie services

Cloudtransformatie voor jouw organisatie?

Een wendbare en productieve organisatie dankzij cloud computing? Met de Sogeti Cloud Applicatie Transformatie aanpak bent je in korte tijd cloud ready. Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden via onderstaande knop.

Contact opnemen

Digitale transformatie

Digitale transformatie is steeds meer gebaseerd op cloud services: dat vraagt om een cloudtransformatie. Dit is een reis waarbij je onderweg allerlei verrassingen tegenkomt. Met het risico op wildgroei van silo’s van applicatielandschappen. Tijdens jouw reis heb je de keuze uit uiteenlopende applicaties. Hoe zorg je dat jij de juiste keuzes maakt voor applicaties die perfect aansluiten op jouw doelen, wensen en budget?

Strategische cloudtransformatie

 Sogeti helpt jouw organisatie te transformeren via een gecontroleerde, weloverwogen en verantwoorde route. Daarvoor starten we met het uitstippelen van de strategie. Om vervolgens jouw transformatie daar naadloos op te laten aansluiten.

Cloudcompliance

 Bij cloudtransformatie is de keuze voor het juiste cloudplatform essentieel. Deze moet meerwaarde bieden ten opzichte van concurrenten. Maar wat is nou exact de meerwaarde van het ene versus het andere platform? Hoe voldoet het cloudplatform aan de minimale kwaliteitseisen van beheersbaarheid? En wat is de beste transformatieroute wanneer je gaat voor een multicloud?

Download de whitepaper - Roadmap naar 2025

Download de whitepaper

Is jouw werkplek klaar voor de toekomst? Download onze whitepaper 'Roadmap naar de werkplek van 2025' en kom erachter. Inclusief handig stappenplan!

Mogelijkheden van transformatie

Met een assessment helpt Sogeti je te kiezen voor een doelomgeving en de best passende weg daar naar toe. Daarbij hebben we oog voor efficiëntie en het benutten van de cloudbenefits, ook op de lange termijn. Wij gebruiken een 6R-model (Rehost, Replatform, Repurchase, Refactor, Retain en Retire) en combineren dat met jouw cloudstrategie. Daarbij kun je keuzes maken op applicatie- of op landschapsniveau.

Sogeti cloudtransformatie services bieden:

 • Cloud compliancy assessment – met welke omgevingen kun je onder welke voorwaarden efficiënt naar de cloud migreren?
 • Cloud solutioning – wat is de best passende oplossing?
 • Transformatieservices – hoe kom je van de oude naar de nieuwe wereld?
 • Managed services – 24x7 beheer en continu bijdragen aan innovatie
 • Consultancy – sourcing en training

Application Modernization

Bestaande applicaties één-op-één naar de cloud brengen is niet altijd de beste keuze. Soms kun je beter een applicatie vervangen door een nieuwe op basis van PaaS-technologie. Met onze Application Modernization maken we een inventarisatie van de infrastructuur en applicaties op locatie en beoordelen of bijvoorbeeld een transitie naar PaaS winst oplevert. Met deze Application Modernization-aanpak leggen we de basis voor snelle en voordelige softwareontwikkeling. Dit realiseren we in een volledig geautomatiseerde omgeving die daarmee bijdraagt aan een snellere vernieuwing van jouw organisatie.

Enexis Groep cloud

Enexis is agile dankzij public cloud migratie

Dankzij de multi-cloud oplossing van Sogeti werden meer dan 200 applicaties naar de cloud gemigreerd. Benieuwd welke voordelen dit opleverde? Ga naar de case!

Sogeti Smart Workspace Sandd

Sandd stroomlijnt autorisatie met Sogeti Smart Workspace

Door de Sogeti Smart Workspace namen de autorisatie-issues en werkplekincidenten bij Sandd drastisch af. Benieuwd hoe dit resultaat is gerealiseerd? Bekijk onze werkzaamheden bij Sandd.

PostNL cloud case

Optimaal op- en afschalen met cloud-only strategie PostNL

Meer weten over hoe je kosten kunt besparen en flexibel kunt werken? Lees er alles over in het verhaal over onze werkzaamheden bij PostNL op het gebied van cloud.

Waarom Sogeti?

 • Uitgebreide ervaring met groot- en kleinschalige cloudtransformatie bij bijvoorbeeld PostNL, Enexis en Van Oord.
 • Multiplatform
 • We gebruiken marktstandaarden dus er is geen vendor lock-in
 • Operationeel Sogeti Service Center
 • We zijn transparant met aandacht voor de blijvende voordelen van jouw organisatie

Bij het overbrengen van jouw applicatielandschap naar de cloud sta je voor veel keuzes: welke applicaties migreer ik wel en welke niet, moet ik eerst mijn applicatielandschap aanpassen of applicaties cloud native gaan (door)ontwikkelen?

Welke Cloudtransformatie voor jouw organisatie?

Vraag onze cloudspecialisten naar de mogelijkheden door het onderstaande formulier in te vullen. Wij komen dan zo snel mogelijk met jou in contact!

Kunnen wij je helpen?

Je gegevens worden gebruikt door Sogeti om met je te communiceren over (het onderwerp van) deze aanvraag.

Ontdek de voordelen

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze cloudtransformatie services voor jouw organisatie? Vul het formulier in zodat wij in contact kunnen komen. Onze services nog een keer op een rij:

 • Cloud compliancy assessment – met welke omgevingen kun je onder welke voorwaarden efficiënt naar de cloud migreren?
 • Cloud solutioning – wat is de best passende oplossing?
 • Transformatieservices – hoe kom je van de oude naar de nieuwe wereld?
 • Managed services – 24x7 beheer en continu bijdragen aan innovatie
 • Consultancy – sourcing en training