Sogeti Blue header

Technische security testen

Security test je systemen op drie manieren

Zeker weten dat jouw systeemsecurity een efficiënte, kwalitatief goede dienstverlening en/of productie niet in de weg staat? Vraag via onderstaande knop informatie aan over onze Technische Security testen.

Waarom jouw applicaties en infrastructuur testen? 

Pas als je systemen test, weet je zeker of deze goed functioneren: efficiënt, als een geheel en veilig. Security testen is daarin cruciaal: jouw technologie kan nog zo efficiënt (samen)werken, maar als de beveiliging niet op orde is… 

Voorspelbare en betrouwbare productie en dienstverlening

Security is essentieel om kwalitatieve producten en diensten te kunnen leveren. Als je jouw technologie getest hebt, weet je zeker dat applicaties en infrastructuur naar verwachting presteren. Zo maak je jouw productie en dienstverlening voorspelbaar en betrouwbaar.

Mensen, processen en technologie

Security raakt drie aspecten van de organisatie: technologie, mensen en processen. Met technische testen van Sogeti controleren wij of jouw applicaties, servers, netwerk en andere infrastructuuronderdelen veilig zijn en geven we aan hoe je de security verder kunt verbeteren. Zo weet je zeker dat jouw systemen optimaal functioneren.

Bij Sogeti kun wij jouw systemen op drie manieren op security testen: 

Security scan 

Met de juiste tooling voert onze security consultant diverse tests uit en brengt hij bekende security bugs in kaart. Vervolgens beoordeelt hij – indien nodig samen met andere security experts – de bevindingen en filtert hij daar de voor jou relevante inzichten uit.

Vulnerability test 

We testen hoe veilig jouw operationele applicaties, software en/of infrastructuur zijn. Daarnaast bekijken we in een vroeg stadium of de documentatie ontwerpfouten bevat. We voeren een handmatige test uit en brengen op een non-intrusieve wijze zo veel mogelijk zwakheden in kaart. Dat doen we binnen een vooraf vastgestelde periode, gebaseerd op een gestructureerde en bewezen methodiek.

Penetration test

Jij geeft ons een gerichte opdracht, met een bijbehorend tijdslot – wij proberen binnen te dringen. Bijvoorbeeld: probeer persoonsgegevens te bemachtigen binnen een uur. Zo tonen we aan of jouw systeem kwetsbaar is voor een specifieke bedreiging. Dat doen we op een intrusieve wijze: we gebruiken één of meer kwetsbaarheden om een specifiek risico aan te tonen.

Waarom Sogeti? 

  • Sinds 2005 doen we 300 security testen per jaar 
  • Als one-stop-shop kunnen we elke businessvraag passend oplossen 
  • We staan bekend als autoriteit in kwalitatieve security testen 
  • Ook de communicatie en het meedenken is van hoog niveau

Technische security testen bij jouw bedrijf

Zeker weten dat jouw systeemsecurity een efficiënte, kwalitatief goede dienstverlening en/of productie niet in de weg staat? Vraag ons om meer informatie of Technische Security test expertise via onderstaande knop.